Fast Forward 2012: Bioshock Infinite


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag vertelt Jonah over de aankomende Bioshock!

Bioshock wist in 2007 menig gamer te verrassen met een ongelooflijke setting, een bizarre plottwist en ijzersterke gameplay. Het universum van de titel bood voldoende ruimte voor een tweede deel, dus het was niet onverwacht dat we in 2010 voorzien werden van een prequel. Bioshock 2 was eveneens een ijzersterke game, maar de magie van het origineel kon niet geëvenaard worden. Het nieuwe deel brengt hier waarschijnlijk verandering in…

Het “ware” vervolg
De eerste Bioshock is afkomstig van 2K Boston, tegenwoordig weer bekend als Irrational Games. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor toppers zoals System Shock 2, kortom, deze mannen (en vrouwen natuurlijk) hadden de juiste ervaring om een titel zoals Bioshock te creëren. Dit was echter niet het geval voor Bioshock 2, want dit vervolg werd ontwikkeld door onder andere 2K Marin en 2K China. Deze bedrijven hebben een uitstekend product afgeleverd, maar het verschil tussen de titels was te merken. Het aanstormende Infinite is daarentegen weer in handen van Irrational Games!

[SCREENSHOTS]
Een nieuwe setting
We gaan van het water richting de lucht, want men wilt met Infinite een nieuwe setting bieden. Dit betekent dus dat er weer een spannend verhaal ontrafeld kan worden en dat is natuurlijk veelbelovend. Het geheel speelt zich ditmaal af in de luchtstad Columbia, dat in tegenstelling tot het geheime Rapture ontwikkeld is door de Amerikaanse regering. We nemen de rol aan van Booker DeWitt in 1912, een voormalig geheim agent, die als taak heeft om een jonge vrouw genaamd Elizabeth te redden.

Groter, beter en bruter!
Irrational Games heeft ons al kunnen voorzien van een flink portie gameplay en de game lijkt fantastisch te gaan worden. Er zijn overal details in verwerkt, het stemwerk is ongekend en de presentatie is om van te smullen. Het gebruik van scheuren in de tijd om vijanden te verslaan, wordt veel meer dan een gimmick en ik verwacht weer een fantastische plottwist. Songbird lijkt een vreselijk enge vijanden te worden, dus ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!

Voorlopige conclusie
Bioshock Infinite heeft de potentie om het origineel uit 2007 te overtreffen, dus er ligt een enorme druk op de schouders van Irrational Games. We krijgen een nieuwe setting, een spannend verhaal en hopelijk weer een plottwist waar je nog jarenlang over na kunt denken. Als alles volgens plan verloopt, dan heb ik mijn game van het jaar 2012 al gevonden.

Bioshock Infinite verschijnt medio 2012.

  1.   
    fdennis's avatar

    Van alle games die in 2012 tot nu toe bekend zijn kijk ik hier het meeste naar vooruit. Zon mooie unieke setting eindelijk eens een game met totaal iets nieuws. Ook kingdom of Amulur en Ghost Recon lijken me tof maar dit moet toch wel de klapper van 2012 worden.

  2.   
    JonsoN's avatar

    Als er niks Valve gerelateerds uitkomt volgend jaar ( u know what I mean ), word dit uiteraard mijn game of the year 🙂

  3.   
    toqeer's avatar

    deze game word egt zo vet die graphics zijn gwn te mooi 😛

  4.   
    Neolite's avatar

    Bioshock 1 vond ik echt geweldig, alleen deel 2 was toch te veel van hetzelfde en kon mij een stuk minder interesseren. Jammer, want het concept is echt geweldig. Hopelijk lukt het Infinite om deel 1 te evenaren of zelfs beter te zijn.

  5.   
    mmx's avatar

    Dit word zeker een game of the year maar laten ze nu maar eens opschieten i.p.v. door te zeuren en trailers te laten zien ik wil deze game hebben en mijn geduld raakt op .