Gebruik PlayStation Vita als controller voor PS3-Ultimate Marvel vs. Capcom 3

Capcom heeft vandaag gezegd dat het mogelijk is om de PlayStation 3-versie van Ultimate Marvel vs. Capcom 3 met je PlayStation Vita te besturen. Het bedrijf noemt deze unieke connectie ‘Ultimate Controller’.

Daarnaast voegt de Vita een paar handige replay-functionaliteiten toe. Je kunt de wedstrijden die je hebt opgenomen afspelen, pauzeren, vooruit- en terugspoelen. Ook laat de handheld je zien op welke knoppen je hebt gedrukt en omringt hij jouw personage met zogenaamde hitboxes. Dit is de technische term voor de plekken waar je geraakt kunt worden door je vijand. Deze plekken zie je normalerwijs tijdens het spelen niet, maar ze zijn wel nodig om te bepalen waar je schade kunt oplopen. De Vita-versie van de game werkt met Leaderboards, zodat spelers hun opgenomen wedstrijden kunnen uploaden. Dit betekent dat je hoogstaande matches van anderen kunt downloaden en door middel van de replay-functies je eigen spel kunt verbeteren.

De handleiding van het spel zal digitaal worden verspreid. Het doosje van de game is dus leeg, maar de instructies staan op de disc. Het is nog onbekend of dit alleen het geval is voor Ultimate Marvel vs. Capcom 3, of dat dit systeem zal worden doorgevoerd in alle Vita-games.

Capcom zal op 19 december gratis DLC voor de PlayStation 3-versie, genaamd Heroes and Heralds, uitbrengen.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    fdennis's avatar

    2 vraagjes over deze game.

    1 Ik zag op een site staan dat deze game uit is als de Vita ook uit is. Bij jullie zag ik dat deze game niet uit is bij het release wat is het nou?

    2 Krijg je dlc ook gratis op de Vita versie of staat die er al op? Of moet je er alsnog voor betalen?

    Deze game samen met Uncharted en Modnation racers lijken me zeer vet. Heb er zeer veel zin in:)

  2.   
    Hoepkoen's avatar

    Hey fdennis,
    1. De PlayStation 3- en Xbox 360-versie van UMvsC3 is sinds 18 november al uit, wanneer de Vita-versie in Europa verschijnt is helaas nog niet bekend.
    2. Helaas durf ik niet te antwoorden op deze vraag. Ik heb gezocht maar kan nergens wat vinden. Ik kan wel een gokje doen: Ik denk dat de DLC die wordt uitgebracht, wat overigens een hoop (kleine) updates zijn, alleen bedoeld is voor de consoles. Dit, omdat UMvsC3 in Japan over 4 dagen uitkomt (de Vita is daar ook al uit). Als dit een multiplatform-DLC zou zijn zouden ze hem ook gelijk voor de Vita uitbrengen, zodat Japanners er ook gebruik van maken. Omdat ze dit niet doen, denk ik dat deze DLC niet voor de Vita bedoeld is. Snap je?
    Ik hoop je vragen hiermee voldoende beantwoord te hebben.

  3.   
    toqeer's avatar

    December 17, 2011
    HKG December 22, 2011
    TWN December 23, 2011
    EU February 22, 2012
    NA February 22, 2012 😆
    AU February 23, 2012