Modern Warfare 3 laat spelers vreselijk geweld plegen, aldus het Britse parlement

Enkele maanden voor de komst van Call of Duty: Modern Warfare 2 werd bekend dat de game een choquerende vliegveld-scène in huis had, die uiteindelijk dan ook voor de nodige controversie zorgde. Ook Modern Warfare 3 kent een minder plezante scène, maar deze is relatief gezien minder choquerend dan diens voorganger.

Toch lijkt Modern Warfare 3 niet uit de klauwen te ontsnappen van enkele protestanten, want diverse leden van het Britse parlement hebben een motie gestart omtrent de game. Volgens de motie laat Modern Warfare 3 spelers vreselijk geweld plegen tegen het volk, waarbij met name gedoeld wordt op de terroristische scène in het Britse metrostation.

Er zou volgens de leden namelijk een opvallende gelijkenis zijn met de daadwerkelijke aanslagen in Londen uit 2005. Daarnaast beweert men dat er steeds meer bewijs is dat geweldpleging en gewelddadige videogames met elkaar verbonden zouden zijn.

That this House is deeply concerned about the recently released video game Call of Duty: Modern Warfare 3, in which players engage in gratuitous acts of violence against members of the public; notes in particular the harrowing scenes in which a London Underground train is bombed by terrorists, bearing a remarkable resemblance to the tragic events of 7 July 2005; further notes that there is increasing evidence of a link between perpetrators of violent crime and violent video games users; and calls on the British Board of Film Classification to take further precautions when allowing a game to be sold.
De Britse parlementslieden weten echter geen concreet bewijs aan te voeren om deze motie te ondersteunen. Bovendien worden de geweldplegingen in kwestie niet uitgevoerd door de speler, maar door de antagonisten in de game. Wellicht dat de hooggewaardeerde heren van het parlement eerst even de game moeten spelen.

  1.   
    Hitman047's avatar

    Daarnaast beweert men dat er steeds meer bewijs is dat geweldpleging en gewelddadige videogames met elkaar verbonden zouden zijn.

    Eh, volgens Brits onderzoek, ja. Valt het nog iemand op dat dit soort claim’s altijd uit GB komen? 😳

    Lekker objectief, ook. Die onderzoeken worden zeker gefinancierd door de Britse overheid?

  2.   
    timishier's avatar

    zolang ze het bji mw3 houden couldn’t care less maar ze moeten wel een keer met een echt onderzoek komen at bewijst of ontkracht of games nu echt tot geweld lijden

  3.   
    Alfa Warrior's avatar

    Maar iets tegen films hebben? Nee, en films worden dan nog wel door echte mensen gespeeld – Het Britse parlement is scheef en klopt van geen kant, videogames zoals CoD: MW3 zijn NIET bedoeld voor kinderen van 12 jaar maar voor volwassenen en jong volwassenen meestal dus ook mensen met een volgroeid verstand.

    Dat er eenmaal in de zo veel jaar één of andere terrorist zegt dat hij geoefend heeft met videospellen is jammer, maar dit soort mensen sporen uit zichzelf toch al niet.

  4.   
    killingdj0's avatar

    Een film waar ze seriemoordenaars iemand de kop laat afhakken is gewoon normaal dan? wat een gezeik

  5.   
    RinusReetRidder's avatar

    Volgens mij was die missie alleen een achtervolging (met een explosief einde) met de metro, niks bomaanslag. Daarnaast is het ook direct een mission fail als je op burgers schiet, dus ze lopen wel heel dom te zeuren.

  6.   
    dexter2's avatar

    dit zeggen zij beij elke CoD die uitkomt en alleen omdat ze call of duty nog nooit gespeeld hebben

  7.   
    desxeon's avatar

    Kom op zeg… of alle James Bond films zo leuk en aardig zijn (vind ik wel!).

    Daar zit ook geweld, seks, ect.. in dus ik snap het nut niet van zo’n dom onderzoek en ik weet het dit is een game maar het gaat om de vergelijking want James komt uit de UK.

  8.   
    cool ice's avatar

    ik vind het allemaal erg ver gezocht hoor. dit ook:

    ”Er zou volgens de leden namelijk een opvallende gelijkenis zijn met de daadwerkelijke aanslagen in Londen uit 2005.”

    kom op zeg! laat het verleden achter je, zo kun je van alles wel zeggen dat het lijkt op een gebeurtenis uit het verleden. wat hier ook al gezegd word, onwijs gewelddadige films daar heeft niemand moeite mee, maar als er iets te klagen valt over games is het meteen raak.

  9.   
    Deadstriker's avatar

    Zelfde gezeur toen televisie op komst was, en daar hoor je ook niemand meer over. 🙄

  10.   
    mmx's avatar

    Engelsen zijn oubollig en struikelen over de domste dingen >

  11.   
    HashtagMcSwag's avatar

    (kleine spoiler) de trein ontspoort niet eens door een bom, maar de bestuurder wordt neergeschoten en de passagiers waren Russen die engeland waren binnen gevallen dus…….

  12.   
    DutchFreeze's avatar

    In de eerste call of duty games kon je in de mp als mof spelen. laten we dat dan ook gelijk even naar boven halen en er wat van zeggen, of nog beter, boycotten!

  13.   
    DutchmanDevil's avatar

    mensen met een gezond verstand kunnen de virtuele wereld heel goed onderscheiden van de werkelijkheid en er zit niet voor niets een minimum leeftijd aan verbonden.

  14.   
    lassieman's avatar

    mmx schreef, "Engelsen zijn oubollig en struikelen over de domste dingen >"

    Draadloos internet 😛 Maar wel een beetje overdreven lijkt me, maar ik heb de missie niet gespeeld dus ik weet het niet.

  15.   
    DanielBos's avatar

    Mompelt iets over hoge bomen en wind…

  16.   
    Steen's avatar

    lassieman schreef, "

    ”mmx” schreef, "Engelsen zijn oubollig en struikelen over de domste dingen >"

    Draadloos internet 😛 Maar wel een beetje overdreven lijkt me, maar ik heb de missie niet gespeeld dus ik weet het niet."

    britten he, gelukkig zijn *we* daar weg 😛

  17.   
    RoHoutje's avatar

    Altijd de Britten die gaan zeiken.

  18.   
    toeter83's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Maar iets tegen films hebben? Nee, en films worden dan nog wel door echte mensen gespeeld – Het Britse parlement is scheef en klopt van geen kant, videogames zoals CoD: MW3 zijn NIET bedoeld voor kinderen van 12 jaar maar voor volwassenen en jong volwassenen meestal dus ook mensen met een volgroeid verstand.
    Dat er eenmaal in de zo veel jaar één of andere terrorist zegt dat hij geoefend heeft met videospellen is jammer, maar dit soort mensen sporen uit zichzelf toch al niet."

    Vroeger wouden ze geweldadige films ook verbieden, zeiden ze ook dat geweldadige films in verband stonden met geweld in reAl life. Nu hebben ze een andere zondebok gevonsen, ik bedoel ze moeten toch iets
    de schuld geven.
    Kijk maar bijvoorbeeld naar de VS, daar lag het bij columbine ook aan geweldadige spelletjes. En niet aan het feit dat iedere debiel daar aan wapens kan komen. Het is makkelijker om iets voor de handliggend de schuld te geven dan naar het echte probleem te kijken.

    En daarbijnog iedereen speelt tegewoordig cpspelletjes dus nog zo iets, kijk gewoon is verder dan je neus lang is.

  19.   
    Bones's avatar

    Ach ja, jongens van 18/19 naar de slagvelden van Irak/Afghanistan sturen is wel normaal, maar een videogame is te gewelddadig……die Britten sporen niet helemaal 😕

  20.   
    Carcass's avatar

    Niemand zal gaan ontkennen dat mw dat toch maar mooi weer voor elkaar heeft :p

  21.   
    ExtremeDotCom's avatar

    ja tuurlijk en moordenaars die 50 mensen in een film vermoorden voor hem dan in de fik te steken is niet erg zeker?

  22.   
    KgUnl!mited's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Maar iets tegen films hebben? Nee, en films worden dan nog wel door echte mensen gespeeld – Het Britse parlement is scheef en klopt van geen kant, videogames zoals CoD: MW3 zijn NIET bedoeld voor kinderen van 12 jaar maar voor volwassenen en jong volwassenen meestal dus ook mensen met een volgroeid verstand.
    Dat er eenmaal in de zo veel jaar één of andere terrorist zegt dat hij geoefend heeft met videospellen is jammer, maar dit soort mensen sporen uit zichzelf toch al niet."

    +1

  23.   
    PS4owner's avatar

    Zo ver ik weet heb je ook altijd nog de optie om dit ook uit te zetten die komt volgens mij net na het voor de eerste keer opstarten of zo. dussss

    maar achja ze moeten iets te zeiken hebben.

  24.   
    tijs_vp's avatar

    Even diep zuchten en verder gamen is de boodschap

  25.   
    Sarge's avatar

    ps3owner schreef, "Zo ver ik weet heb je ook altijd nog de optie om dit ook uit te zetten die komt volgens mij net na het voor de eerste keer opstarten of zo. dusss."

    Idd! En ik vond er zelfs niets schokkend aan??! ‘T is toch niet dat je de keus krijgt om wel degelijk burgers af te knallen? Als ik me het goed herinner waren er daar gwn overal neergedoken burgers en moest je gwn op de vijand knallen? Of vergis ik me zo sterk 😕

  26.   
    ..:BlackPanther:..'s avatar

    Ik moet zeggen dat de britten wel gelijk hebben, na de missie had ik ineens de drang om naar london te gaan, een shootout te gaan houden met russen en iets op te blazen, Weird isnt it? 🙄

  27.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    bulleshit.

    @^

    lol 😆

  28.   
    DutchFreeze's avatar

    Violent games don’t make people violent. Lag does…

  29.   
    PaNNa's avatar

    Wat een gelul, ze zouden hen beter bezig houden met serieuze zaken.

  30.   
    darkclown's avatar

    DutchFreeze schreef, "Violent games don’t make people violent. Lag does…"

    Hahaha so true!

  31.   
    rillake's avatar

    Moet nou bij elke game dat uitkomt de media gaan zeuren? 😥
    Het is maar een spel, bij battlefield gingen ze ook al zeuren over dierenmishandeling van een rat…