Meer Dark Knight Rises details uit Empire Magazine

Onlangs doken al foto’s op van de covers van Empire Magazine, die geheel in het teken staan van The Dark Knight Rises. Inmiddels is de nieuwste editie van het magazine uitgebracht en zijn ook diverse details opgedoken. Uiteraard dient gezegd te worden dat onderstaande informatie (kleine) spoilers kan bevatten, dus wees gewaarschuwd als je liever geen details over het verhaal wilt horen.

In het artikel onthult regisseur Christopher Nolan dat The Dark Knight Rises maar liefst acht jaar na The Dark Knight het verhaal weer oppakt. Het draait allemaal om het afronden van het verhaal van Batman en Bruce Wayne. Daarnaast is Bruce/Batman ook niet meer in beste doen, zo vertelt Nolan:

Perhaps surprisingly for some people, our story picks up quite a bit later, eight years after ‘The Dark Knight.’ So he’s an older Bruce Wayne; he’s not in a great state. With Bane, we’re looking to give Batman a challenge he hasn’t had before. With our choice of villain and with our choice of story we’re testing Batman both physically as well as mentally.
De grote vijand Bane, gespeeld door Tom Hardy, is volgens Nolan een echte bruut. Als Bane gaat vechten gaat het hem vooral om zoveel mogelijk slachtoffers en schade, op een zeer lompe manier. Verwacht dus veel gebroken schedels, verbrijzelde ribbenkasten, trappen op knieschijven en nekken en het bruut verwijderen van iemands ruggengraat. Bane is een echte terrorist, zowel mentaal als met brute acties.

Kostuumontwerper Lindy Hemming gaf nog wat tekst en uitleg over het typische masker van Bane. In de begindagen was Bane namelijk gewond geraakt. Om te kunnen leven met de pijn heeft hij een speciaal masker aangemeten gekregen, dat hem direct van pijnstillend gas voorziet. Zonder het masker kan Bane de pijn niet overleven. De buizen van het masker gaan langs zijn kaak richting twee gasflesjes op zijn rug.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren