De Call of Duty: Modern Warfare 3 review

Gisteren was de release van Call of Duty: Modern Warfare 3 en de oplettende bezoeker heeft vast al gemerkt dat de review nog op zich laat wachten. Normaal gesproken hebben we voor de release van een game al ruimschoots de kans om alles te spelen, maar in het geval van Modern Warfare 3 was dit helaas niet mogelijk. En net zoals onlangs met Battlefield 3 het geval was, willen we natuurlijk ook de multiplayer op gepaste wijze onder de loep nemen. De multiplayer vormt immers nog steeds een belangrijk aspect van de game en daarover kan je niet in slechts een paar uur tijd een volledig oordeel geven.

Nog heel even geduld dus, we zijn voor jullie hard aan het knallen! Naar verwachting lees je komend weekend in een uitgebreide review wat wij van de singleplayer en multiplayer van Modern Warfare 3 vinden. En laat het ook gerust weten als je zelf al lekker aan het levelen bent, wie weet komen we elkaar online wel tegen!

  1.   
    Rolandos's avatar

    Kom maar op met die review! ๐Ÿ˜›

  2.   
    RinusReetRidder's avatar

    Goede instelling. ๐Ÿ™‚ Ik heb al wat reviews gelezen waar amper over de multiplayer of mappen en game modes gesproken wordt. Ik lees liever een volledige review dan zo’n algemeen verhaal wat alleen maar op de site staat om als eerste te zijn met de review.

  3.   
    fdennis's avatar

    Ik vind het tot nu toe echt een geweldige game. Met 16 mappen op de multiplayer en 20 voor de survival waar ook nog eens 20 mappen bij komen in totaal vermaak ik me prima met deze nieuwe Call of Duty. Vooraf dacht ik oh weer een call of duty leuk maar tis toch echt weer meer dan leuk. Moet wel zeggen dat de support killstreak wel heel zwaar ownt. Ik heb iedere keer wel 2 stealth bombers en zon package drop. Campaign nog niet aan begonnen. Het enige minpunt is dat het connecten soms wat moeizaam gaat. En het voordeel van Call of Duty ten opzichte van Battlefield is dat je in CoD gelukkig wel meteen die irritante figuren kan muten.

  4.   
    Carmen07's avatar

    Ik ga vanaf vrijdag na alle tentamens lekker knallen 8) Doe maar rustig aan met die review. Hebben we het weekend nog wat leesvoer ๐Ÿ™‚

  5.   
    GENERAL_DS's avatar

    Ik vind het echt een leuke multiplayer en ik ga straks weer lekker bezig met levelen. :D.

  6.   
    darkclown's avatar

    De multiplayer wordt geteisterd door lag, ook als je host bent. De singleplayer daarentegen is goddelijk. Ik heb de game voor de multiplayer gehaald, maar ben verslaafd aan de singleplayer, wat is die goed! Enorm veel tegenstanders, leuk verhaal en goede sfeer. De singeplayer is de beste uit de CoD reeks! Chapeau. Wat betreft d multiplayer: Ik hoop dat de servers lekkerder gaan lopen!

  7.   
    Helios929's avatar

    Ik was zoals velen teleurgesteld in de speeltijd van het Single Player gedeelte van deel 2, maar met deel 3 ben ik zeker dubbel zo lang bezig geweest.
    Het pakt het verhaal subliem op vanaf het eind van deel 2 en wat is deel 3 toch enorm geweldig de hele hollywood sfeer zit er weer helemaal in en nu nog beter dan deel 2.

    De MP doet me niks maar het SP gedeelte verdient naar mij mening zeker een dikke 9.

  8.   
    Jelkey's avatar

    jammer dat uitgevers steeds minder vaak een pre-release opsturen naar reviewers, waarschijnlijk omdat ze bang zijn dat lage cijfers preorders naar beneden halen, wat natuurlijk leidt tot minder winst

    jammer jammer…

  9.   
    mastertje's avatar

    Bullshit want er is bij de meeste uitgevers een afspraak dat de review pas mag komen op de dag van de release. Dan worden de pre-orders of opgehaald of verstuurd..

  10.   
    ChielB's avatar

    Het gebeurt inderdaad gelukkig nog vaak dat we ruim voor de release al een versie krijgen opgestuurd. De afspraak is overigens zelden “op de dag van de release pas een review”, meestal wel eerder.

    Binnenkort verschijnt er dan ook al een review van een grote, aankomende titel. ๐Ÿ˜‰

  11.   
    jwgreece's avatar

    Helemaal gelijk speel eerst de mp een week goed door leer de maps, wapens en perks goed kennen en oordeel dan.

  12.   
    grassyfuzz's avatar

    Deze review wil ik eigenlijk wel is zien ๐Ÿ˜€

  13.   
    barto89's avatar

    fdennis schreef, "Ik vind het tot nu toe echt een geweldige game. Met 16 mappen op de multiplayer en 20 voor de survival waar ook nog eens 20 mappen bij komen in totaal vermaak ik me prima met deze nieuwe Call of Duty. Vooraf dacht ik oh weer een call of duty leuk maar tis toch echt weer meer dan leuk. Moet wel zeggen dat de support killstreak wel heel zwaar ownt. Ik heb iedere keer wel 2 stealth bombers en zon package drop. Campaign nog niet aan begonnen. Het enige minpunt is dat het connecten soms wat moeizaam gaat. En het voordeel van Call of Duty ten opzichte van Battlefield is dat je in CoD gelukkig wel meteen die irritante figuren kan muten."

    Precies, dat muten moet ook wel want teamplay bestaat niet in cod. Lol
    Heb al heel wat uurtjes bf eropzitten en weinig last van mensen die mic aan hebbem, wordt voornamelijk gebruikt vor goede teamplay love it!

  14.   
    MoonLight's avatar

    No problemo, ik vermaak me al met COD MW3! ๐Ÿ™‚

  15.   
    gerbenkees's avatar

    gamersnet is altijd vrij laat met de nieuwe games

  16.   
    ChielB's avatar

    Volgens mij valt dat “altijd” behoorlijk mee. En we gaan liever voor wat meer inhoud/kwaliteit dan snelheid in dit geval. ๐Ÿ™‚

  17.   
    KgUnl!mited's avatar

    ChielB schreef, "Volgens mij valt dat “altijd” behoorlijk mee. En we gaan liever voor wat meer inhoud/kwaliteit dan snelheid in dit geval. ๐Ÿ™‚ "

    Zo wil ik het horen ๐Ÿ˜› Ik kan me trouwens zeer vermaken met deze game

  18.   
    Jonah's avatar

    gerbenkees schreef, "gamersnet is altijd vrij laat met de nieuwe games"

    Mag ik je verwijzen naar mijn PC-review van L.A. Noire? ๐Ÿ˜›

  19.   
    cool ice's avatar

    dit is alleen maar goed. je kunt nou eenmaal niet in 1 of 2 dagen je oordeel hebben over een complete game. in vind het toch al knap hoe vlot sommige reviews online staan! ๐Ÿ™‚

  20.   
    PSPfreaky's avatar

    @ Redactie: Gaan jullie ook rekening houden dat MW3 veel op MW2 lijkt en dat er LETTERLIJK objecten zijn gekopieerd tussen die 2 games? Haast niemand durft z’n ballen te tonen door een wat lager cijfer te geven.

  21.   
    ChielB's avatar

    Uiteraard wordt met zulke dingen rekening mee gehouden. Je leest het spoedig. ๐Ÿ˜‰

  22.   
    Cirdan's avatar

    Zo is GN ๐Ÿ˜‰ Ik ben erg benieuwd! Dit is mijn 1e CoD dat ik niet direct heb gekocht, mede dat ik BF3 heb gekocht en Skyrim waarschijnlijk ook in mijn kast komt te staan. 2 grote, en veel tijd eisende spellen.

  23.   
    Bones's avatar

    Ik vind Call of Duty grafisch erg tegenvallen, het is de eerste die ik gekocht heb uit de reeks, maar als ik niet zou weten dat de game deze maand is uitgekomen zou ik gedacht hebben dat het een game uit de begin periode van de PS3 zou zijn ergens uit 2007/2008.
    Qua gameplay speelt het heel fijn, fijner dan Battlefield 3 die grafisch jaren voor ligt op Call of Duty.

    Nu beide games gespeeld te hebben vind ik beide games geen 60 Euro waard, Call of Duty omdat het niet van deze tijd is en Battlefield 3 omdat er te veel bugs in zitten en me er zo aan erger dat ik de hele game niet meer speel.

    Misschien moeten beide ontwikkelaars eens langs gaan bij Guerrilla in Amsterdam, die jongens hebben naar mijn mening de perfecte verhouding tussen gameplay en graphics gevonden.
    De shooter van het jaar is voor mij dan ook Killzone 3, die was het geld meer dan waard. ๐Ÿ™‚

    (oh ja, en Rage natuurlijk niet vergeten, echt aanrader!)

  24.   
    ExtremeDotCom's avatar

    Kom maar op met die review ๐Ÿ˜€

  25.   
    FishHookz's avatar

    Ik hoop dat dit review eerlijk word want Call of Duty is een grote naam en veel mensen kijken bijna niet naar de inhoud dus ik hoop dat het een cijfer krijgt die terecht is want bijv een 9 voor Black Ops ??? Dat moeten we niet nog een keer hebben ๐Ÿ˜†

  26.   
    xColdNight's avatar

    Ligt het aan mij of speel je in de mp (xbox) bijna alleen maar tegen Nederlanders? Ik kom bijna niks anders tegen… Snap wel dat dat beste verbinding geeft, maar vind het veel leuker als er ook veel meer buitenlanders in de game zitten..

  27.   
    Battlefield Devil's avatar

    ”Carmen07″ schreef, "Ik ga vanaf vrijdag na alle tentamens lekker knallen 8) Doe maar rustig aan met die review. Hebben we het weekend nog wat leesvoer ๐Ÿ™‚ "

    nerd..

  28.   
    Tibor922's avatar

    Je bent bijna verplicht om COD te kopen omdat al je vrienden het ook spelen,

    Kheb trouwens ff net een trailer gekeken en daar zag je precies dezelfde MARLEY GRIFFIN vrachtwagen, als die in de map Scrapyard ( MW2 ).

    Dat kan eigenlijk echt niet meer, ze maken misbruik van COD, maar ik denk dat COD ook binnen een aantal jaar niet meer heel goed gaat verkopen ( voorbeeld: Guitar hero, koe is uitgemolken en dan is het dood ), aan de studio’s valt niks te verwijten hoor! het is gewoon Activision die zegt dat er elk jaar een nieuwe game MOET uitkomen, echt belachelijk dat ze nog dezelfde engine gebruiken als die van COD4, dit moeten ze gewoon verkopen als een mappack( exclusief singleplayer )

    en dan nog dat COD Elite, dat is ook puur de geldkoe uitmelken voordat ie dood gaat:( Call of duty was ooit zoooo goed, maar door Activision is het helemaal verpest, HAAT @ Activision. RESPECT @ Infinity Ward ( ook R.I.P.:P )

  29.   
    darkclown's avatar

    ”Tibor922″ schreef, "Je bent bijna verplicht om COD te kopen omdat al je vrienden het ook spelen,
    Kheb trouwens ff net een trailer gekeken en daar zag je precies dezelfde MARLEY GRIFFIN vrachtwagen, als die in de map Scrapyard ( MW2 ).
    Dat kan eigenlijk echt niet meer, ze maken misbruik van COD, maar ik denk dat COD ook binnen een aantal jaar niet meer heel goed gaat verkopen ( voorbeeld: Guitar hero, koe is uitgemolken en dan is het dood ), aan de studio’s valt niks te verwijten hoor! het is gewoon Activision die zegt dat er elk jaar een nieuwe game MOET uitkomen, echt belachelijk dat ze nog dezelfde engine gebruiken als die van COD4, dit moeten ze gewoon verkopen als een mappack( exclusief singleplayer )
    en dan nog dat COD Elite, dat is ook puur de geldkoe uitmelken voordat ie dood gaat:( Call of duty was ooit zoooo goed, maar door Activision is het helemaal verpest, HAAT @ Activision. RESPECT @ Infinity Ward ( ook R.I.P.:P )"

    Idd, het is uitmelken, maar de vergelijking met Guitar Hero vind ik ver gezocht. Guitar Hero is veel meer voor een specifieke kleinere doelgroep, had een andere soort content, die veel minder te bieden. CoD maakt telkens een nieuwe singleplayer, nieuwe spec-ops/zombies en multiplayer terwijl Guitar Hero doet helemaal niks nieuws.

    Off topic: Regel die lag Activision, de servers lopen kut!!! En nee ik heb wel goed internet

  30.   
    DutchmanDevil's avatar

    ”Carmen07″ schreef, "Ik ga vanaf vrijdag na alle tentamens lekker knallen 8) Doe maar rustig aan met die review. Hebben we het weekend nog wat leesvoer ๐Ÿ™‚ "

    dat probleem heb ik ook al, maar zo laatste tentamen dus dan kan ik ook eindelijlk gaan knallen ๐Ÿ˜€

  31.   
    hakkenbijl's avatar

    Gisteren thuis gekomen vanuit Frankrijk en zag m liggen op tafel. Heb gisteren gelijk gespeeld tot resultaat dat het zo laat was geworden dat ik me bijna had verslapen. Multiplayer heeft idd veel last van lag zelfs om 2.30u s’nachts.

  32.   
    FishHookz's avatar

    darkclown schreef, "

    ”Tibor922″ schreef, "Je bent bijna verplicht om COD te kopen omdat al je vrienden het ook spelen,
    Kheb trouwens ff net een trailer gekeken en daar zag je precies dezelfde MARLEY GRIFFIN vrachtwagen, als die in de map Scrapyard ( MW2 ).
    Dat kan eigenlijk echt niet meer, ze maken misbruik van COD, maar ik denk dat COD ook binnen een aantal jaar niet meer heel goed gaat verkopen ( voorbeeld: Guitar hero, koe is uitgemolken en dan is het dood ), aan de studio’s valt niks te verwijten hoor! het is gewoon Activision die zegt dat er elk jaar een nieuwe game MOET uitkomen, echt belachelijk dat ze nog dezelfde engine gebruiken als die van COD4, dit moeten ze gewoon verkopen als een mappack( exclusief singleplayer )
    en dan nog dat COD Elite, dat is ook puur de geldkoe uitmelken voordat ie dood gaat:( Call of duty was ooit zoooo goed, maar door Activision is het helemaal verpest, HAAT @ Activision. RESPECT @ Infinity Ward ( ook R.I.P.:P )"

    Idd, het is uitmelken, maar de vergelijking met Guitar Hero vind ik ver gezocht. Guitar Hero is veel meer voor een specifieke kleinere doelgroep, had een andere soort content, die veel minder te bieden. CoD maakt telkens een nieuwe singleplayer, nieuwe spec-ops/zombies en multiplayer terwijl Guitar Hero doet helemaal niks nieuws.
    Off topic: Regel die lag Activision, de servers lopen kut!!! En nee ik heb wel goed internet"

    Wat wil je veranderen aan Guitar Hero ? Nieuwe nummers waren genoeg voor mij om een nieuw deel te kopen
    ๐Ÿ˜‰

  33.   
    darkclown's avatar

    Senzanome schreef, "

    ”darkclown” schreef, "[quote=”Tibor922″].."

    Idd, het is uitmelken, maar de vergelijking met Guitar Hero vind ik ver gezocht. Guitar Hero is veel meer voor een specifieke kleinere doelgroep, had een andere soort content, die veel minder te bieden. CoD maakt telkens een nieuwe singleplayer, nieuwe spec-ops/zombies en multiplayer terwijl Guitar Hero doet helemaal niks nieuws.
    Off topic: Regel die lag Activision, de servers lopen kut!!! En nee ik heb wel goed internet"

    Wat wil je veranderen aan Guitar Hero ? Nieuwe nummers waren genoeg voor mij om een nieuw deel te kopen
    ๐Ÿ˜‰ [/quote]

    Niks, omdat het amper kan. Maar daarom vind ik het raar dat mensen hetzelfde doemscenario voor MW3 verwachten;)