Gerucht: Xbox 720 wordt goedkoper en gebruikt Windows 9

Volgens een blog van MSNerd, een bron die in het verleden betrouwbaar is gebleken, zal de nieuwe console van Microsoft, bekend onder de codenaam Loop, gebruikmaken van een op Windows 9-gebaseerd besturingssysteem. Daarnaast zou de console ontworpen zijn door Microsoft zelf en twee onbekende partners van het bedrijf.

Verder zou de Xbox 720 extra rekenkernen in huis hebben voor graphics, A.I., physics, geluid, netwerken, encryptie en sensoren, naast de normale processor. Als laatste beweert MSNerd dat de console goedkoper en kleiner zal worden dan de Xbox 360 en dat er een focus ligt op de verdere marketing van Kinect en dat er plannen zijn voor Windows Phone.

Ondanks de redelijke betrouwbaarheid van de bron mag dit nieuwtje logischerwijs met een wagonlading zout genomen worden, want Windows 8 moet zelfs nog verschijnen. Daarnaast is het erg onwaarschijnlijk dat de opvolger van de Xbox 360 goedkoper zal worden, tenzij Microsoft inlevert op het gebied van ruwe prestaties.

  1.   
    ShadyXL's avatar

    Ik geloof ook niet dat de nieuwe Xbox goedkoper zal worden dan de Xbox 360 van nu :/ Windows 9? Misschien maken ze een wat makkelijkere besturingssystem die binnen een jaartje of twee geperfectioneerd kan worden. Windows 9 kan ik nog wel geloven, maar goedkoper dan de 360? We zullen zien 😛

    PS: 3 x CPU? O.o Als het lukt, dan heeft de nieuwe Xbox een langere levensduur ;o (Net als PS2)

  2.   
    timishier's avatar

    ik ben benieuwd of pc’s tegen die tijd heel veel beter zijn dan de top high end nu (i7 gtx 580 amd 6970) en of die xbox er dan tegenop kan 😀

  3.   
    Steen's avatar

    ze bedoelen natuurlijk dat de Xbox 720 goedkoper zal worden met de release dan de Xbox 360 toentertijd was :/

  4.   
    cool ice's avatar

    nog goedkoper dan de 360? daar geloof ik geen fluit van. dan word het apparaat waarschijnlijk kwalitatief slecht vergeleken met de PS3, laat staan dat tegen die tijd de PS4 er is of er aan komt. en door die slechte kwaliteit denderen de verkopen achteruit, dan verliest zowat iedereen het vertrouwen in Microsoft (op gebied van consoles dan) .

    nee lijkt me dat ze daar bij Microsoft wel slimmer zijn.

  5.   
    xHouse's avatar

    Waarom zou het niet kunnen dat het goedkoper is geworden?
    De technologie is dag en nacht in beweging en kan men alles goedkoper produceren?

  6.   
    soldierarjan's avatar

    de tijd zal het leren wat ze aan doen zijn.

  7.   
    brend5's avatar

    misschien als de technologie goedkoper word, kan de nieuwe Xbox goedkoper worden als de 360 maar ik geloof er tot nu toe geen fluit van. Dat hij Windows 9 zal gebruiken zal me niks verbazen, aangezien de 360 op een uit elkaar gesloopte versie van Windows 2000 loopt.

  8.   
    DGonlag2's avatar

    ShadyXL schreef, "Ik geloof ook niet dat de nieuwe Xbox goedkoper zal worden dan de Xbox 360 van nu :/ Windows 9? Misschien maken ze een wat makkelijkere besturingssystem die binnen een jaartje of twee geperfectioneerd kan worden. Windows 9 kan ik nog wel geloven, maar goedkoper dan de 360? We zullen zien 😛
    PS: 3 x CPU? O.o Als het lukt, dan heeft de nieuwe Xbox een langere levensduur ;o (Net als PS2)"

    Uhh, waar staat dat er 3x een CPU in zit? Ik kan dat nergens zien hoor. Extra rekenkernen ja, maar dat is niet speciaal meer tegenwoordig.
    Zelf hoeft de CPU denk ik niet eens zo heel erg geupgrade worden, maar meer RAM en betere GPU is denk ik nodig.

  9.   
    Carcass's avatar

    the-assassin-man schreef, "ze bedoelen natuurlijk dat de Xbox 720 goedkoper zal worden met de release dan de Xbox 360 toentertijd was :/"

    ja lijkt mij ook, en heel raar is het niet. Neem nou de lcd/led tv’s die waren vroeger weet ik hoeveel duurder terwijl ze tegenwoordig veel mooier zijn.. En zo gaat het met veel apparatuur;)

  10.   
    Rijstekorrel's avatar

    Windows 9 nog niet we krijgen eerst volgend jaar windows 8, Maar goed we zullen verder zien ik denk dat er voor mij geen nieuwe xbox meer bij komt.

  11.   
    Superwasbeer's avatar

    wow, dit is een van de eerste berichten die nu al Windows 9 aankondigt, beetje raar al zeg ik het zelf…

  12.   
    DeAdSeYe's avatar

    Wat een geruchten tegenwoordig, zonder enige echte officiële bevestiging vind ik nieuws berichten zoals deze erg overbodig. Iedereen kan tegenwoordig geruchten maken….

  13.   
    nickkok14's avatar

    timishier schreef, "ik ben benieuwd of pc’s tegen die tijd heel veel beter zijn dan de top high end nu (i7 gtx 580 amd 6970) en of die xbox er dan tegenop kan 😀 "

    gtx 590 is beter dan 580 hoor … 😉

  14.   
    coolsharpei's avatar

    Mischien zullen ze ”goedkoper” in prijs/kwaliteit verhouding bedoelen t.a.v de xbox 360

  15.   
    timishier's avatar

    nickkok14″][quote=”timishier schreef, "ik ben benieuwd of pc’s tegen die tijd heel veel beter zijn dan de top high end nu (i7 gtx 580 amd 6970) en of die xbox er dan tegenop kan 😀 "

    gtx 590 is beter dan 580 hoor … 😉 [/quote]

    als je geld teveel hebt wel maar dat ding is bijna onbetaalbaar 😆