Mind Candy CEO verrast door uitspraak in door Lady Gaga aangespannen rechtszaak

Mind Candy CEO Michael Acton Smith is verrast door de uitspraak van de rechter in de rechtszaak van Lady Gaga tegen de online game Moshi Monsters. De zangeres had een rechtszaak aangespannen tegen de ontwikkelaar Mind Candy vanwege een karakter dat een parodie op de zangeres moet voorstellen. De naam Lady Goo Goo zou namelijk verward kunnen worden met haar artiestennaam, aldus Lady Gaga.

In een exclusief interview met de website Gamesindustry laat Smith weten dat hij verrast werd toen de rechter in het voordeel van Lady Gaga besliste. Hoewel het karakter nog wel in de game zelf mag verschijnen, is het de studio verboden om muziek uitgevoerd door Lady Goo Goo (op welke manier dan ook) publiekelijk te maken. Een youtube filmpje van de virtuele ‘zangeres’ is dan ook van youtube verwijderd.

Smith was vooral verrast omdat hij, na het inwinnen van juridisch advies, zeker was van zijn winst. Hij meent dat de wet veel te streng is. Mocht het zich afspelen in de Verenigde Staten dan zou de rechter, aldus Smith, zeer waarschijnlijk in zijn voordeel beslist hebben.

“We knew it was a little bit risky, but we took legal advice, and we were more confident that we’d win than not. I think a lot of people have been surprised by the judgement. I personally think the law in this area is too strict and there are people looking at it for review at the moment. I think it would have been fine in the US where parody is much more acceptable.”

 1.   
  Glennus's avatar

  Nou ja zeg, die ken ook niet tegen een geintje. Maar ja, sterallures eh.

 2.   
  superdedupe's avatar

  Daar lach je toch gewoon om? Ga je toch geen rechtzaak voor aanspannen?

 3.   
  -050- Critical's avatar

  lady gaga doet altijd voor alsof ze lousy en alles maar cool vind, maar ondertussen toch sueen zeer triest ūüėČ