L.A. Noire-ontwikkelaar Team Bondi sluit haar deuren

Na maanden van speculatie is het dan eindelijk officieel: Team Bondi, bekend van de succesvolle game L.A. Noire, wordt definitief opgedoekt. Dit blijkt uit documenten die zijn ingediend bij de Australian Securities And Investments Commission. De studio werd al tijden geplaagd door financiële problemen en naar verluidt zou de werkdruk te hoog zijn. Een liquidateur zal nu de toekomstige verkoop van Team Bondi’s producten op zich nemen en proberen zoveel mogelijk schulden af te betalen.

Het nieuws komt ongetwijfeld als een grote teleurstelling voor veel medewerkers van de studio, aangezien 2011 juist een feestjaar moest worden voor Team Bondi. Hun grootse project L.A. Noire, dat zeven jaar in ontwikkeling was geweest, was immers eindelijk voltooid. Het spel deed het aan de kassa’s zeer goed: L.A. Noire was de best verkopende nieuwe franchise ooit in Engeland en voerde twee maanden achteraan de top 10-lijst van best verkochte games in Amerika aan. Dat de studio nu toch wegens financiële problemen zijn deuren moet sluiten, komt dus op zijn zachtst gezegd als een verrassing.

Brendan McNamara, de baas van Team Bondi, heeft de inboedel van de studio en de rechten voor L.A. Noire verkocht aan het Australische filmbedrijf KMM, dat momenteel aan Happy Feet 2 werkt. Medewerkers van Team Bondi krijgen de mogelijkheid om opnieuw te solliciteren bij KMM, of anders hun ontslag in te dienen. McNamara kwam eerder zeer negatief in het nieuws: medewerkers lieten weten dat de man altijd ontzettend chagrijnig was, werknemers uitfoeterde en mensen extreem lang onbetaald liet overwerken. Sommigen beweerden zelfs bijna elk weekend onbetaald overwerk te moeten te doen als ze hun baan niet kwijt wilden!

Kortom: een zeer teleurstellend einde voor een grootse studio.

 1.   
  Hitman047's avatar

  Zeer jammer, ondanks dat we het allemaal al maanden aan zagen komen. De studio had veel potentie. Nja, de werknemers ook, dus die zullen waarschijnlijk wel bij een andere ontwikkelaar terecht kunnen.

 2.   
  Flapjack's avatar

  komt l.a. noire nog wel voor de pc nu dan?

 3.   
  ms13694's avatar

  Flapjack schreef, "komt l.a. noire nog wel voor de pc nu dan?
  "

  alsjeblift wel plsplsplspls

 4.   
  gragon3's avatar

  Als een andere studio zijn bereik wil vergroten voor al in de motion capture area halen ze de mensen van Team Bondi wel binnen. Ik denk niet dat ze zich zorgen hoeven te maken over een nieuwe baan

 5.   
  Alfa Warrior's avatar

  martinschoon schreef, "

  ”Flapjack” schreef, "komt l.a. noire nog wel voor de pc nu dan?
  "

  alsjeblift wel plsplsplspls"

  Als je dit had gelezen dan had je geweten dat Team Bondi niet aan de PC versie werkte maar Rockstar Leeds.

 6.   
  Epic-Max's avatar

  jammer 😥

 7.   
  ms13694's avatar

  Alfa Warrior schreef, "

  ”martinschoon” schreef, "[quote=”Flapjack”].."

  alsjeblift wel plsplsplspls"

  Als je dit had gelezen dan had je geweten dat Team Bondi niet aan de PC versie werkte maar Rockstar Leeds.[/quote]
  sorry Einstein

 8.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ik hou ook van jou hoor.

 9.   
  soldierarjan's avatar

  jammer voor de studio en de mensen.

 10.   
  MildBobbySauce's avatar

  wow happy feet 2 dat is een grote titel! 😆

 11.   
  ms13694's avatar

  Alfa Warrior schreef, "Ik hou ook van jou hoor."

  een grote blije familie!

 12.   
  Kenneloth's avatar

  Jammer weer een studio minder met veel potentie.