Gedateerde videodrivers oorzaak problemen PC-versie RAGE

Een groot aantal gebruikers wordt momenteel geplaagd door problemen met de PC-versie van RAGE, want de titel is niet door iedereen optimaal te genieten. Zo is er sprake van texture pop-up, lage framerates en andere problemen, maar id Software is druk aan het werk om deze problemen op te lossen.

AMD heeft zojuist een hotfix uitgebracht, die een flinke prestatiewinst oplevert, maar vereist als basis Catalyst 11.9 WHQL en is niet geschikt voor gebruik met Catalyst 11.10 Preview. AMD-eigenaren die Battlefield 3 spelen en optimaal aan de slag willen met RAGE vallen dus automatisch terug op een oudere driver en verliezen hun prestatiewinst in eerstgenoemde game.

Nvidia werkt momenteel nog aan een nieuwe driver, die zo spoedig als mogelijk moet verschijnen en waarschijnlijk verbeteringen biedt voor Battlefield 3 én RAGE.

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  Aantal jaar op deze game gewacht, en wat krijgen we weer, een SHIT maar ook echt een SHIT console port. Het zelfde geval als Crysis 2, een rare release zonder enige opties rare console balkjes zoals (do not turn of your pc) hebben ze console naar PC omgetovert zoon shit allemaal.

  Alweer een goed spel naar de klote door die shit console’s, sorry voor men taal gebruik maar ik vind dit toch echt belachelijk. Sorry ID Software, maar ik heb geen vertrouwen meer in ze. Hopelijk gaat John Carmack flink kritiek krijgen want deze zooi hoef ik niet!

  Ik respecteer iedereen zen werk, en dit zijn de gasten achter FPS genre, zoals Doom en Qeuake en toch weer dit niveau behalen? Ik wil niet eerst een half jaar wachten voordat ik wat grahpics kan instellen, of allerlei andere zooi net hetzelfde met Crysis 2.

  2 top titels wat compleet door de mand vallen op de PC!

 2.   
  Jonah's avatar

  Toegegeven, het ontbreekt aan aan geavanceerde video-opties in de game, maar om het gelijk een slechte port te noemen, vind ik iets te ver gaan.

 3.   
  DeAdSeYe's avatar

  Jonah schreef, "Toegegeven, het ontbreekt aan aan geavanceerde video-opties in de game, maar om het gelijk een slechte port te noemen, vind ik iets te ver gaan."

  Gebrek aan opties is al een punt te noemen tot het een slechte port is, omdat console deze opties niet hebben, dat laat meteen zien tot het een rechtstreekse port is. Verder slechte performance, betekent tot de pc versie niet is geoptimaliseerd. Rare teksten in beeld zoals Dont turn of you pc (afgeleid van teksten wat al jaren op console worden gebruikt). Textures worden niet correct geladen, low textures. En dan geen slechte console port?

  Als het een geen port was, dan waren deze problemen niet. Dan hadden we enkel te maken met ingame bugs, zoals wapens, AI of andere ingame bugjes etc!

  Ieder console port ondergaat ongeveer de zelfde problemen, en Rage valt daar nu ook onder! Crysis 2 was dit ook het geval, en updates zullen het zeker oplossen. Maar om eerst weer op patches te gaan wachten voordat je fatsoenlijk kunt gaan gamen. Dit had gewoon niet mogen gebeuren, en hadden alleen ingame bugjes erin moeten zitten. Zoals een fout in een level, AI wat niet goed reageert, of wapen bugs. Maar toch niet dit?….

  Als je echt fan bent, en wacht al jaren op deze game nou dat voelt het zelfde aan als een flinke trap in de ballen! Flinke tegenslag….

  Helaas sta ik nu ook niet meer te schreeuwen om Doom 4, die word ongeveer het zelfde opgebouwt als Rage.

 4.   
  Jonah's avatar

  Ten eerst is de slechte performance te wijten aan gedateerde drivers. Daarnaast wil je me dus vertellen dat je de game volledig de grond in boort, vanwege de tekst “Don’t turn off your PC”?

  Het enige, geldige argument dat je aanvoert, is de texture pop-in en ten gevolge hiervan slechte textures. Oh, en dat is niet gerelateerd aan een “port”. The Witcher 2 heeft bijvoorbeeld ook last van texture pop-in.

  Ik begrijp je frustratie, maar probeer je mening altijd wel grondig te onderbouwen. 😉

 5.   
  DeAdSeYe's avatar

  Maak mij niks uit of het door de drivers komt of door de ontwikkelaar. Als gebruiker wil ik een goed product hebben, wat ID Software heeft belooft. En in mijn ogen is dat nog lang niet….

  De oorzaak waarom de conflict ontstaat is niet bekent, je kunt wel zeggen tot de drivers het zijn, maar dit heeft ook een oorzaak. Mischien niet omdat de drivers moeite hebben om alle gegevens uit te lezen?

  Dit had gewoon allemaal niet hoeven te gebeuren, wel raar tot de laatste jaren sins de console zo populair is, de pc game industrie flink achter uit is gegaan.

  Er bestaan ook genoeg goede ports, alleen die zijn maar op 1 hand te tellen!
  Het spel is al jaren in ontwikkeling, en nu op release werken de drivers opeens niet meer? Vreemd, erg vreemd.

  En ik boor de spel niet de grond in, maar ben gewoon diep telleurgestelt. Had het liever ook anders gewild maar het is nu eenmaal niet anders. 😉

 6.   
  Jonah's avatar

  Zo werken drivers niet. 😉 Het is bij elke PC-game op aarde het geval dat er een driver moet verschijnen, die geoptimaliseerd is voor die game. Dit was het geval bij Deus Ex: Human Revolution, dit is bij Battlefield 3 het geval en dit is nu ook bij RAGE het geval. Met de nieuwe driver van AMD loopt de game namelijk stukken beter dan voorheen.

  Het is altijd belangrijk om te onderzoeken waarom een game niet goed presteert. In het geval van The Witcher 2 bleek dit verbonden te zijn aan restanten van DRM, die na een vlugge patch zijn verwijderd. Id Software heeft, op de texture pop-in na, die niet gerelateerd is aan de drivers, uitstekend werk afgeleverd, want de wereld is zeer gepolijst.

 7.   
  DeAdSeYe's avatar

  Het spel is al jaren in ontwikkeling, waarom moet dit dan gebeuren? Staat al meer als een jaar vast tot Rage zou verschijnen dit jaar, het spel is al in ontwikkeling van 2007 en dan nog steeds geen geoptimaliseerde drivers?

  Andere games wat je daar noemt, heb ik niet echt problemen mee kwa performance, of drivers. Alleen andere foutjes wat er niets mee te maken hebben!

  Dit loopt verder toch nergens op uit, ik ben gewoon erg diep telleurgesteld. Ik wacht wel weer een half jaar nadat een aantal patches zijn uitgekomen!

 8.   
  Jonah's avatar

  Een game verandert constant tijdens de ontwikkeling en dit zorgt ervoor dat drivers na verloop van tijd niet langer efficiënt kunnen omgaan met de game. Zo wist één van de mannen van Creative Assembly mij uitgebreid te vertellen dat Shogun 2 het ene moment beter presteerde met een AMD-kaart en het volgende moment beter presteerde met een Nvidia-kaart.

  Een game wordt altijd opgebouwd vanaf een bepaalde API, zoals DirectX 9.0c. Als je op een later tijdstip bijvoorbeeld ondersteuning toe gaat voegen voor DirectX 11 en tesselation, dan moet er een driver komen van AMD en Nvidia die geoptimaliseerd is voor het gebruik hiervan. Dit is nou eenmaal hoe de ontwikkeling van een PC-game in elkaar steekt.

  Ik kan zat games opnoemen die bij de launch vreselijk presteerden, maar na één simpele driver-update vervolgens vlekkeloos speelden. Het is lullig, maar wel de harde waarheid van PC-gaming.

 9.   
  DeAdSeYe's avatar

  Jonah schreef, "Een game verandert constant tijdens de ontwikkeling en dit zorgt ervoor dat drivers na verloop van tijd niet langer efficiënt kunnen omgaan met de game. Zo wist één van de mannen van Creative Assembly mij uitgebreid te vertellen dat Shogun 2 het ene moment beter presteerde met een AMD-kaart en het volgende moment beter presteerde met een Nvidia-kaart.
  Een game wordt altijd opgebouwd vanaf een bepaalde API, zoals DirectX 9.0c. Als je op een later tijdstip bijvoorbeeld ondersteuning toe gaat voegen voor DirectX 11 en tesselation, dan moet er een driver komen van AMD en Nvidia die geoptimaliseerd is voor het gebruik hiervan. Dit is nou eenmaal hoe de ontwikkeling van een PC-game in elkaar steekt.
  Ik kan zat games opnoemen die bij de launch vreselijk presteerden, maar na één simpele driver-update vervolgens vlekkeloos speelden. Het is lullig, maar wel de harde waarheid van PC-gaming."

  Ik snap dat best wel allemaal, ik werk zelf met UDK en Cryengine 3 en is best wel moeilijk en zéér uitgebreid. Je kunt niet zomaar alles nee, drivers en allerlei andere software en hardware moeten dit ook aankunnen. Maar nogmaals, bij deze soort fouten zijn gewoon bepaalde dingen over het hoofd gezien. Ik zou me schamen als ik zoiets zou uitbrengen, hadi k het liever 1 week uitgestelt.

  Het voelt bij mij gewoon niet goed aan, en gebrekkige opties, ja dat zegt voor mij al genoeg. Iedereen zen eigen mening, drivers moeten gewoon naar behoren werken! Niet meer, en niks minder!

 10.   
  Jonah's avatar

  Wijt de slechte drivers echter niet volledig aan id Software, want ook AMD en Nvidia zijn de “boosdoeners” hier. 😉

 11.   
  Cyart's avatar

  hoe ver moet het gaan , tot game developers een game uitbrengen die het gewoon doet, of ga er dan helemaal voor en gooi de alpha versie in de verkoop 🙄

 12.   
  DeAdSeYe's avatar

  http://tweakers.net/nieuws/77221/pc-versie-rage-kampt-met-problemen.html?mode=nested&max=10&niv=0&order=asc&page=1#reacties

  De drivers wat extra zijn vrijgegven blijken ook helemaal niet te werken, mensen zien dit ook als een flop. (ja ik ben dus schijnbaar niet de enige).

  En zoals er ook in de reacties staat, als dadelijk voor ieder spel een aparte driver moet komen, om opgelost te worden. Dan klopt er ook iets niet…..

  Zowel voor AMD/Nivdia, of ID Software. Het moet het gewoon doen, wie op elkaar de schuld geeft boeit me niks het moet het gewoon doen. En trouwens, media zegt ook niet alles en als de ontwikkelaar zegt, ja dat en dit hoef dat ook niet allemaal meteen waar te zijn. Maargoed…