Unity: dankzij de piraterij in China kunnen wij daar uitbreiden

John Goodale, werkzaam voor Unity Technologies, is van mening dat de piraterij in China er voor gezorgd heeft dat het bedrijf nu ook voet kan zetten in het oosterse land.

Goodale is van mening dat het illegaal downloaden of verkrijgen van bijvoorbeeld software juist ook een impuls voor de markt kan zijn. Hij geeft aan dat piraterij gewoonweg niet uit te bannen is en meent dan ook dat bedrijven dit naar hun hand moeten zetten.

“I was an original DOS, Lotus 123 user. Then I heard of this thing called Excel, but I couldn’t imagine going away from lotus 123 – it’s what I knew. Then somebody gave me an illegal copy of Excel, and I loved it, and I’ve purchased it ever since. Piracy can be a way to seed a market. Nobody will ever fully conquer the piracy problem, but we can certainly turn it to our advantage, and I think that’s what we’ve done in China.”
Hoewel het bedrijf zich nu vooral op de Chinese markt richt, zijn er volgens Goodale nog meer opkomende markten. Zo is het bedrijf momenteel bezig met Latijns Amerika en India.

Unity is (nog) niet van plan om in Latijns Amerika een kantoor te openen, maar probeert ook van dat gebied een afzetmarkt te maken. En hoewel India zeker in de gaten gehouden moet worden, zal het volgens Goodale veel meer moeite kosten dan China. De piraterij in India is namelijk vele malen ‘erger’.

  1.   
    Broodbeleg's avatar

    Dit is oud nieuws. Zoek eens het artikel op “How Microsoft conquered China”. Daar leggen ze ook uit dat Microsoft de volledige markt in handen heeft, alleen niemand betaalt er voor en dat je daar een werkend model voor moet uitvinden.

  2.   
    Fox's avatar

    Broodbeleg schreef, "Dit is oud nieuws. Zoek eens het artikel op “How Microsoft conquered China”. Daar leggen ze ook uit dat Microsoft de volledige markt in handen heeft, alleen niemand betaalt er voor en dat je daar een werkend model voor moet uitvinden."

    Een werkend model kan niet want als je product goed is kan je het altijd wel vinden op een torrent site. In het begin zou het misschien wel werken omdat de mensen die het uploaden te lui zijn om het te update wanneer je bedrijf update maar zo snel als je 1mil+ bereikt blijven de torrents uptodate waardoor er geen reden is voor de downloader om jou programma ook nog echt te kopen.

  3.   
    Broodbeleg's avatar

    Lees het artikel eens dat ik in mijn eerste post noemde. Daarin staat hoe Microsoft het gedaan heeft, namelijk je legale versies voor een lagere prijs verkopen dan dat de zwarte markt dat doet. En uiteraard met de overheid samenwerken, maar ik neem aan dat de gameindustrie daar niet heel veel verder mee kan komen.

  4.   
    mmx's avatar

    @broodbeleg dat klopt als een bus wat jij over microsoft schrijft ik ben in shanhai geweest daar kocht ik een legale MS win7 voor 10 euro .En het mooiste was er staat gewoon ook NL op .