I Am Alive wordt beoordeeld door ESRB; de game leeft letterlijk

In juni kwamen er eindelijk weer geruchten naar boven over I Am Alive, een titel die in 2008 door middel van een trailer imponeerde. Echter, de game leek daarna van de aardbodem verdwenen en consumenten begonnen zich af te vragen of het spel nog wel in ontwikkeling zou zijn. In augustus verscheen wel weer een gameplay teaser van I Am Alive.

Nu is bekendgemaakt dat het ESRB, de organisatie die de inhoud van games beoordeelt voor de geschiktheid van de jongere mens, I Am Alive van een rating heeft voorzien. Het spel krijgt de ‘M’ van mature, ofwel een volwassenheidslogo. I Am Alive bevat het nodige bloed, geweld, seksueel getinte scènes en grof taalgebruik.

Hieronder is de volledige beoordeling te lezen.

This is an action game in which players assume the role of a man who must find his family in a post-apocalyptic world. From a third-person perspective, players traverse through city ruins and use a machete to kill human enemies in melee-style combat. Battles are accompanied by realistic gunfire, slashing sounds, and cries of pain; characters emit brief splashes of blood when hit.

Players have the ability to kill or knock unconscious wounded/vulnerable enemies via finishing moves (e.g., throat slashing, impaling, pistol-whipping); these scenes are highlighted by close-up camera angles and increased player control (e.g., on-screen prompts with button-press sequences).

During the course of the game, players encounter women who can be saved from nearby enemies; sexual mistreatment is sometimes implied in the dialogue (e.g., “These guys kept me as their pet, or mascot, or something.”). One sequence depicts the background silhouette of a man fondling and threatening a captured female survivor; the exchange includes phrases such as “Do you hear me? Don’t touch me!” and “Don’t be like that. You know I can make your life a lot easier if you would just cooperate.”

The words “p*ssy,” “f**k,” and “sh*t” can be heard in the dialogue.

  1.   
    mmx's avatar

    Het word een keer tijd maar dit bericht is er al eerder geweest n.l. in Australië dus is dit geen nieuws beter was het als er eindelijk eens een release datum zou zijn ik wacht al vanaf 2008 !

  2.   
    Update's avatar

    Lol is het creepy als ik dit best vet vind klinkeN?

  3.   
    mmx's avatar

    A u b het berichtje van 29 juni .
    I Am Alive krijgt leeftijdskeuring, waarschijnlijk bijna af
    multi 29 June 2011
    De Australische keuringsdienst heeft Ubisofts I Am Alive een leeftijdsindicatie opgeplakt. Dat betekent waarschijnlijk dat de survival game zo goed als af is.
    2 0Door: Anna Sonnemans
    Een spel wordt in het algemeen pas naar de leeftijdskeuring gestuurd in een ver gevorderd stadium van de ontwikkeling. Dat suggereert dat Ubisoft bijna klaar is met I Am Alive. Dan kan het overigens alsnog een tijd duren voor de game daadwerkelijk in de winkels ligt, maar het biedt in elk geval hoop op een release.
    I Am Alive werd in 2008 aangekondigd voor de PlayStation 3 en Xbox 360. In 2009 droeg studio Darkworks de ontwikkeling over aan een interne studio van Ubisoft en sindsdien is het vrij stil rond het actieavontuur. Ubisoft bevestigde onlangs dat de ontwikkeling van de game in elk geval niet was gestaakt en het lijkt erop dat we er binnen niet al te afzienbare tijd inderdaad mee aan de slag kunnen.
    In het spel moet de speler overleven in Chicago nadat deze stad door een alles verwoestende aardbeving is getroffen. Middelen zijn zeer schaars en gevaren liggen uiteraard overal op de loer. De Australische ratingboard acht I Am Alive geschikt voor gamers van 15 jaar en ouder wegens het vele en heftige geweld dat de game kennelijk bevat.

    Nu zeg ik waar blijft dat ding dan ???

  4.   
    mmx's avatar

    Ik heb op iamalive.com een release datum gevonden 09-11-2011 ik hoop dat het waar is want we wachten al jaren op deze game .

  5.   
    Rickymxktm's avatar

    Lijkt me echt een vette game , hoop dat ie snel uitkomt!