Viacom sleept Harmonix voor de rechter

Mediagigant Viacom heeft besloten om Harmonix – ontwikkelaar van muziekgames Guitar Hero en later Rock Band – aan te klagen. Het mediabedrijf zou in het verleden 96 miljoen euro hebben overgemaakt op de bankrekening van Harmonix, terwijl ze stukken minder moesten betalen. Viacom heeft nu laten weten dat zij het geld terug willen.

In het jaar 2006 had Viacom er voor gekozen om Harmonix op te kopen. Sinds december is de gamestudio weer onafhankelijk geraakt van Viacom. Daarop hebben de bazen van Harmonix besloten om alle rechten van de Rock Band-serie op te kopen; daarnaast eisen deze studiobazen nog eens dertien miljoen dollar aan winstpremies van Viacom.

Het is over het algemeen bekend dat muziekgames als Rock Band en Guitar Hero tot twee jaar geleden booming business waren in de game-industrie. Alleen al met het eerste deel van Rock Band verdiende Viacom in 2007 ruim 460 miljoen euro. In november vorig jaar nam mediagigant afstand van de gameontwikkelaar, omdat de verkoop van Rock Band 3 zwaar tegenviel.

  1.   
    -Arthur-'s avatar

    Ik heb zulke games nooit begrepen. Koop dan een echt instrument voor dat geld. Mischien nog wel makkelijker om te leren dan die games. 😉