Black Rock Studio, ontwikkelaar van Split/Second, nu officieël gesloten

Het was eerder dit jaar al duidelijk dat het zou gaan gebeuren, maar gamestudio Black Rock is nu dan officieël gesloten. Nick Baynes, voormalig director van de studio, liet dit weten via een twitterbericht:

“@blackrockster officially closes its doors today. Thoughts go out to all facing their last day. A bright future awaits all though I’m sure!”
De ontwikkelaar van de game Split/Second stond onder het bewind van Disney Interactive Studios, maar een anonieme bron heeft aan Eurogamer laten weten dat het Amerikaanse bedrijf behoorlijk onhandig met de studio is omgegaan. Andere studios mochten games ontwikkelen, terwijl Black Rock zelf capabel genoeg zou zijn.

Daarnaast zou er niet genoeg geadverteerd zijn voor de games die de studio wel heeft ontwikkeld. Nu Black Rock geschiedenis is, hebben voormalige directors een eigen studio gevormd. Roundcube Entertainment wordt door Nick Baynes geleid; BossAlien door Pure director Jason Avent; en Shortround Studios door een kwartet van voormalige directors.

 1.   
  Hillianii's avatar

  Ze konden toch geen leuke spellen maken

 2.   
  Ken2BE's avatar

  Playstation4Life schreef, "Ze konden toch geen leuke spellen maken"

  PURE 😕 Niks zeggen als ge er niks vanaf weet 😡

  On: Hopelijk maken ze ooit nog een PURE 2

 3.   
  Hillianii's avatar

  Sorry paar spellen vergeten 😳

 4.   
  FishHookz's avatar

  Altijd jammer als een Game Studio sluit 🙁

 5.   
  Leon 2.0's avatar

  Jammer. Split/Second vond ik een erg leuke game.

 6.   
  soldierarjan's avatar

  mr.black schreef, "Jammer. Split/Second vond ik een erg leuke game."

  ik vond ook leuke en verrasende game op dat moment deed wat anders dan rest.

 7.   
  Potasnik's avatar

  Split/Second was zeker een vermakelijke race-game hoor! Verder heb ik geen games van ze gespeeld geloof ik, maar die titel was echt niks mis mee.
  De game had echter geen extreem goede replay-value, als je ‘m had uitgespeeld was ie online nog wel ff tof, maar op ’t moment dat je rank 1 had bereikt was ’t wel echt klaar.

 8.   
  XTR17's avatar

  Sciffaz schreef, "Split/Second was zeker een vermakelijke race-game hoor! Verder heb ik geen games van ze gespeeld geloof ik, maar die titel was echt niks mis mee.
  De game had echter geen extreem goede replay-value, als je ‘m had uitgespeeld was ie online nog wel ff tof, maar op ’t moment dat je rank 1 had bereikt was ’t wel echt klaar."

  Inderdaad. Vooral het gebrek aan statistieken zoals finish gemiddelde, aantal eerste plaatsen enz. (net als bij Pure) zorgen er toch voor dat ik de game veel minder online speel dan bv. Blur & Dirt 2. De games van Black Rock zijn zeker goede games, maar ze missen toch wel wat om er een echte lange replay eraan te geven.