Call of Duty krijgt dit jaar voor het eerst echt concurrentie, aldus EA

Het is inmiddels bijna wekelijkse kost geworden: uitspraken van Electronic Arts over Battlefield 3-concurrent Call of Duty: Modern Warfare 3. Zo zei Electronic Arts eerder dat Call of Duty binnen drie jaar dood zou zijn en John Riccitiello van Electronic Arts gaf aan de Call of Duty te willen zien “rotten van binnenuit”.

Mocht het je nog niet duidelijk zijn dat Electronic Arts de strijd aan wil gaan met Activision, dan maakt de volgende uitspraak van directeur van EA Label Frank Gibeau dit nog eens een keer lekker duidelijk:

We don’t take things lightly. If we’re going to go after a category, we intend to lead. We have a very big competitor there but they’re going to get some competition this Christmas for the first time in a long time.

We’re all in. We’re going for it. How you measure victory, I don’t know. What I’m curious about is how the game is going to finish from a quality standpoint – I think it’s going to be great.

We’re going to take share from them and I think we’re going to grow the business significantly. We’re going to give them competition for the first time that they haven’t had.


Frank Gibeau geeft dus aan dat Electronic Arts zich volledig in de strijd gooit en ook van plan is de leider te worden in het marktsegment waarin Call of Duty zich bevindt. Hij eindigde met te zeggen dat consumenten dit soort gevechten tussen zwaargewichten wel leuk vinden en dat Electronic Arts er helemaal voor gaat.

  1.   
    IMarks's avatar

    als het de innovatie verbetert laat ze maar doorgaan met deze uitspraken. ik maak iig de keuze wel voor mezelf.

  2.   
    squidgyboy's avatar

    he het moddergooien begint weer… ze weten echt niet van ophouden… 8)

  3.   
    vulstar's avatar

    Als beide bedrijven hierdoor de gekste nieuwe dingen uit de kast halen om elkaar te overtreffen is dit een mooie stimulans voor de evolutie van de shooter games.

  4.   
    desxeon's avatar

    Is het niet andersom?:P

    Ik vind dat EA is moet ophouden iedereen belachelijk te maken, een beetje concurrentie is wel okee maar zoals EA het doet is wel erg overdreven.

  5.   
    Extremegamer's avatar

    de-ja-vu?

  6.   
    Nitrix31's avatar

    Wat doet iedereen toch moeilijk. Ik koop ze allebei!! BAM!

  7.   
    JonsoN's avatar

    vulstar schreef, "Als beide bedrijven hierdoor de gekste nieuwe dingen uit de kast halen om elkaar te overtreffen is dit een mooie stimulans voor de evolutie van de shooter games."

    Jamer genoeg gebeurt dat niet, vernieuwende elementen zijn zeldzaam in deze beide series.

  8.   
    fonsie2's avatar

    ach ze zien gewoon dat je van verdomd goeie huizen moet komen voor cod en eerlijk gezegt zie ik het zo: als je zoals ik zobiezo alles vanaf deel 4 hebt dan koop je deze toch wel geen twijvel mochelijk en bij bf precies hetzelfde

  9.   
    Hillianii's avatar

    Wat is EA toch kinderachtig egt waar, zelfs mijn broertje van 4 zou dit niet doen.. -,-

  10.   
    coolsharpei's avatar

    ”fonsie2″ schreef, "ach ze zien gewoon dat je van verdomd goeie huizen moet komen voor cod en eerlijk gezegt zie ik het zo: als je zoals ik zobiezo alles vanaf deel 4 hebt dan koop je deze toch wel geen twijvel mochelijk en bij bf precies hetzelfde"

    Dat is juist genoeg reden om COD niet te kopen

  11.   
    FishHookz's avatar

    Concurrentie kwa verkoopcijfers ja, want we weten allemaal welke game beter is dan Call of Duty en dat is zoonbeetje alles ๐Ÿ˜†

  12.   
    ShadyXL's avatar

    Lex31Killer schreef, "Wat doet iedereen toch moeilijk. Ik koop ze allebei!! BAM!"

    Mee eens.

  13.   
    Fabianb's avatar

    Senzanome schreef, "Concurrentie kwa verkoopcijfers ja, want we weten allemaal welke game beter is dan Call of Duty en dat is zoonbeetje alles ๐Ÿ˜† "

    Aan zowat elke post in veel nieuwsberichten loop je Call od Duty weer belachelijk te maken. Als je slim bent stop je daarmee want je eigen reputatie komt het ook niet echt ten goede.

  14.   
    Sub-Zeuro's avatar

    OKรฉ, door concurrentie worden games steeds beterrrr..! Bedankt voor de info EA. ๐Ÿ˜†

  15.   
    twoakrm's avatar

    ea het jammer dat ze zo doen nog even dan koop ik geen gamez meer van hun ๐Ÿ™‚

  16.   
    sthij's avatar

    call of duty dit call of duty dat aldus EA…. je hoort activision niet eens praten.

  17.   
    Steen's avatar

    sthij schreef, "call of duty dit call of duty dat aldus EA…. je hoort activision niet eens praten."

    +1 activision is of bang of wil geen ruzie ๐Ÿ˜‰

  18.   
    FishHookz's avatar

    Fabianb schreef, "

    ”Senzanome” schreef, "Concurrentie kwa verkoopcijfers ja, want we weten allemaal welke game beter is dan Call of Duty en dat is zoonbeetje alles ๐Ÿ˜† "

    Aan zowat elke post in veel nieuwsberichten loop je Call od Duty weer belachelijk te maken. Als je slim bent stop je daarmee want je eigen reputatie komt het ook niet echt ten goede."

    Ik heb het recht om mijn mening te zetten en het lijkt dat ik veel zijk over Call of Duty maar dat komt alleen maar omdat MW3 zoveel nieuwsberichten heeft ๐Ÿ˜†

  19.   
    xHouse's avatar

    Ok, EA.

    Dus dat betekent dan dat BF BC2 en BF2 geen schijt concurrentie vormden? ๐Ÿ™„
    Serieus EA kan echt naar de maan lopen van mijn part, mijn neefje van 9 jaar kan nog volwassener doen dan dit stel kleuters. ;_;

  20.   
    ms13694's avatar

    Senzanome schreef, "

    ”Fabianb” schreef, "[quote=”Senzanome”].."

    Aan zowat elke post in veel nieuwsberichten loop je Call od Duty weer belachelijk te maken. Als je slim bent stop je daarmee want je eigen reputatie komt het ook niet echt ten goede."

    Ik heb het recht om mijn mening te zetten en het lijkt dat ik veel zijk over Call of Duty maar dat komt alleen maar omdat MW3 zoveel nieuwsberichten heeft ๐Ÿ˜† [/quote]
    zijk=zeik. Ontopic, Ik heb ook beide games even lief maar ik vindt dat EA eens op moet houden met modder gooien en zich concentreren op hun games!

  21.   
    LouisvanGaal's avatar

    BF is beter dan COD. bedoel maar bij BF heb je tanks en dat soort dingen . bij COD niet. bedoel maar in een oorlog heb je toch tanks nodig!? HALLO! het is 2011 je gaat toch ook niet schieten zonder menutie!?:P

  22.   
    spychohead's avatar

    Lex31Killer schreef, "Wat doet iedereen toch moeilijk. Ik koop ze allebei!! BAM!"

    same here

  23.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Wel hier hebben ze gelijk mee.
    Ik kan me ook niet herineren dat er ook zoveel ophef was over Call of Duty … (??) toen Battlefield Bad Company 2 eraan zat te komen.

  24.   
    ms13694's avatar

    ۩ Undertaker schreef, "BF is beter dan COD. bedoel maar bij BF heb je tanks en dat soort dingen . bij COD niet. bedoel maar in een oorlog heb je toch tanks nodig!? HALLO! het is 2011 je gaat toch ook niet schieten zonder menutie!?:P"

    Dit vindt ik een domme (vergeef me) mening, jij beweerd dus dat elke game in een moderne setting zonder tanks niet goed is?

  25.   
    LouisvanGaal's avatar

    Ja tuurlijk. bedoel maar het is een ”oorlog game” daarom is battlefield beter dan. cod series. je zat in cod amper in voertuigen en als je er in ziet niet zo lang. meestal helikopter of iets dergelijks. ๐Ÿ˜‰

  26.   
    ms13694's avatar

    ۩ Undertaker schreef, "Ja tuurlijk. bedoel maar het is een ”oorlog game” daarom is battlefield beter dan. cod series. je zat in cod amper in voertuigen en als je er in ziet niet zo lang. meestal helikopter of iets dergelijks. ๐Ÿ˜‰ "

    Mischien omdat CoD de focus op infanterie wil houden?!

  27.   
    Hillianii's avatar

    ۩ Undertaker schreef, "Ja tuurlijk. bedoel maar het is een ”oorlog game” daarom is battlefield beter dan. cod series. je zat in cod amper in voertuigen en als je er in ziet niet zo lang. meestal helikopter of iets dergelijks. ๐Ÿ˜‰ "

    CoD is een infanterie’s game, praat hier geen onzin..

  28.   
    Jarek's avatar

    EA gaat weer door ! ๐Ÿ˜ฎ

  29.   
    LouisvanGaal's avatar

    martinschoon schreef, "

    ”۩ Undertaker” schreef, "Ja tuurlijk. bedoel maar het is een ”oorlog game” daarom is battlefield beter dan. cod series. je zat in cod amper in voertuigen en als je er in ziet niet zo lang. meestal helikopter of iets dergelijks. ๐Ÿ˜‰ "

    Mischien omdat CoD de focus op infanterie wil houden?!"

    wjw. BE is gewoon beter is mijn mening jij de jouwe nu blij?;)

  30.   
    ms13694's avatar

    ۩ Undertaker schreef, "

    ”martinschoon” schreef, "[quote=”۩ Undertaker”].."

    Mischien omdat CoD de focus op infanterie wil houden?!"

    wjw. BE is gewoon beter is mijn mening jij de jouwe nu blij?;)[/quote]
    Ja heeel blij, vooral omdat je je mening niet beargumenteerd en daardoor niet als serieus gezien kan worden ๐Ÿ˜‰

  31.   
    Update's avatar

    Mh….het zijn twee hele andere spellen. Voor hele andere spelers. En als een speler de spellen beide leuk vindt, koopt hij ze toch allebei? concurrentiezooi….