Eénnalaatste Gamescom barst uit zijn voegen

Vandaag was de éénnalaatste dag van de Gamescom en Wester, Daniël, Peter, Richard en Tom beleefden een ontzettend drukke dag. Het was zelfs zo druk dat veel gamers niet meer naar binnen mochten. Officieel mag er zo’n 62.000 man in de Koelnmesse, vandaag waren er echter al meer dan 100.000 bezoekers binnen. Buiten de Koelnmesse stonden er ook nog eens rijen dik met gewillige gamers.

De Koelnmesse is één van de grootste beursgebouwen in de wereld, maar het blijkt niet groot genoeg te zijn om alle gameliefhebbers plaats te bieden. Het was zo druk dat verschillende bezoekers flauwvielen van de drukte en warmte. Geen zorgen, onze redacteuren zijn ongedeerd en zonder kleerscheuren weer naar buiten geraakt.

Vorig jaar waren er rijen van zes uur lang op de beursvloer te vinden, vandaag hebben we zelfs rijen van negen uur gespot. Hieronder hebben we nog een mooie foto van alle gamers die niet naar binnen mochten. Kortom, het was een drukke dag en dit voorspelt natuurlijk ook een drukke Gamescom zondag.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Hitman047's avatar

    Belachelijk om zo veel mensen toe te laten. Stel toch eens een bezoekerslemiet in! Dit is echt een typisch geval van een falende organisatie. Nu kan gewoon iedereen die een tientje entree dokt naar binnen. Hebben die Duitsers niets geleerd van de laatste Love Parade?

  2.   
    PSPfreaky's avatar

    Je zou maar voor 1 dag naar de Gamescom gaan en daar staan. Dan baal je toch wel enorm.

  3.   
    R1chardTM's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Belachelijk om zo veel mensen toe te laten. Stel toch eens een bezoekerslemiet in! Dit is echt een typisch geval van een falende organisatie. Nu kan gewoon iedereen die een tientje entree dokt naar binnen. Hebben die Duitsers niets geleerd van de laatste Love Parade? "

    Dit is niet helemaal waar. Vooral hal 9 was een chockepoint waar iedereen in wou. Bij de andere hallen was het nog te doen. Op een gegeven moment mochten gamers niet naar binnen en dat was een goede beslissing. De organisaite van de Gamescom heeft zeker niet gefaald.

  4.   
    Hitman047's avatar

    Als de organisatie niets doet (lijkt te doen) om het aantal bezoekers te beperken, het maximum aantal bezoekers met meer als de helft wordt overschreden, de deuren pas sluiten als er al veel te veel mensen binnen zijn, ambulances die af en aan rijden om mensen af te voeren, er wachtrijen zijn van 9 uur(!) en ze argumenten durven te gebruiken als “we wisten niet dat er zoveel mensen zouden komen” valt de organisatie volgens mij wel degelijk iets te verwijten.

    Niet (goed genoeg) nadenken over crowd-control, zeker zo kort na de love parade, lijkt mij erg onverantwoord. Het gaat hier niet alleen om de drukte op de beursvloer, maar natuurlijk ook om een stukje veiligheid in geval van calamiteiten.

  5.   
    xColdNight's avatar

    Vind wel dat ze daar strakker limiet aan moeten stellen. 100.000 gaat richting bijna het dubbele aantal toegestane personen.Dat is toch totaal niet veilig… En rijen van 6uur…pff vind een uur al lang xD haha
    EDIT: beetje dubbelop na Hitman047’s bericht(had pagina tijdje niet refreshed),maar ben het totaal met hem eens.

  6.   
    BertG's avatar

    Wat ben ik blij dat we vrijdag gegaan zijn :).

  7.   
    toqeer's avatar

    100 000 omg egt te druk

  8.   
    cool ice's avatar

    jeez wat veel. arme gamers die er niet in mogen.. 🙁

  9.   
    twoakrm's avatar

    wat rot nou kom je daar mag je er niet in tjonguh wat rot hoort niet zo 👿

  10.   
    dmb97's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Belachelijk om zo veel mensen toe te laten. Stel toch eens een bezoekerslemiet in! Dit is echt een typisch geval van een falende organisatie. Nu kan gewoon iedereen die een tientje entree dokt naar binnen. Hebben die Duitsers niets geleerd van de laatste Love Parade? "

    Er zit wel een heel verschil tussen 100.000 of een paar miljoen niet overdrijven dus.

  11.   
    alround gamer's avatar

    Kom je daar aan na een dag reizen, ga je naar binnen, wacht je 3 uur om binnen te komen en zit je 6uur te wachten voor een spelletje van 10min (denk ik) en dan fa je weer naar huis, wat een feest 😆

  12.   
    mastertje's avatar

    twoakrm schreef, "wat rot nou kom je daar mag je er niet in tjonguh wat rot hoort niet zo 👿 "

    Moesten ze maar eerder komen..
    Iedereen weet wel dat overal een bezoekerslimiet is, blijkbaar houden ze het in Duitsland niet zo nauw mee, maar dan nog. Als je bijv naar Walibi gaat ofzo ga je toch ook zo vroeg mogelijk zodat je nog snel alle attracties kan nemen, voordat het te druk is ?

  13.   
    Kill Gamer 01's avatar

    ik ben sinds woensdag avond in Keulen en blijf tot zondag avond. donderdag was het een klein beetje druk, vrijdag wat drukker en vandaag (zaterdag) vond ik het erg druk. gelukkig ben ik elke dag om 10.00 uur naar binnen gegaan en hoef ik niet buiten te wachten. had gisteren (vrijdag) een soort van VIP pas gekregen.Met dat pasje kan ik de games Ace Combat: Assault Horizon en Dark Souls spelen. Ik hoef dus niet in de rij te staan en kan gelijk spelen. Vandaag ben ik de crew van Gamersnet tegengekomen. Ik stond in de rij voor Zelda: Skyward Sword en zag Peter ineens lopen met camera en microfoon. Heb effe een praatje gemaakt en ze zeggen dat Zondag nog wat drukker is. Ik ben erg benieuwd welke games ik morgen kan spelen. Ik wil nog Zelda: Skyward Sword, Mass Effect 3, Dark Souls en Sonic Generations checken.
    Bij welke game was de wachtrij 9 uur?

  14.   
    Defensie's avatar

    oh dacht dat dit de klaag lijn was 😛 fifa beste console game at gamescom

  15.   
    MaxDamage_NL's avatar

    NL. schreef, "oh dacht dat dit de klaag lijn was 😛 fifa beste console game at gamescom"

    FIFA is een leuke console game, NIET DE BESTE! 👿

  16.   
    Ruudjee's avatar

    Ik was er gister!
    Ik kwam er later thuis achter dat ik bij de laatste lading mensen hoorde die binnenmochten.
    “t was echt zíekelijk druk trouwens xD

  17.   
    marklin989's avatar

    ja het was echt niet te doen ik ben een week in duitsland en de 4 volledige dagen waren voorzien voor gamescom, donderdag en vrijdag waren echt fantastisch maar dan kwamen we zaterdag voor de middag aan omdat we een brand op de trein hadden we wat vertraging enzo en het was daar een en al chaos aan de inkom
    we hebben simpelweg besloten niet binnen te gaan en gwn de stad keulen te gaan bezoeken,
    nu is het zondag en we zijn gwn in krefeld gebleven waar we verblijven omdat we het maar niks vinden om in die hitte tussen al die mensen te gaan rondlopen. dit wilt niet dat gamescom faalt enzo we gaan zeker terug volgend jaar in de hoop dat ze het probleem dan tegen dan hebben opgelost 😉

  18.   
    houtblok's avatar

    ik heb er nog een filmpje van gevonden http://www.youtube.com/watch?v=Ew6vvuwNuPQ&annotation_id=annotation_193154&feature=iv

  19.   
    xHouse's avatar

    En dan zou er eens brand moeten uitbreken.
    Onverantwoord dat men meer mensen binnenlaat dan de capaciteit van het gebouw, een ongelukje is zo gebeurd en het kan erge gevolgen hebben. En in Duitsland zouden ze toch moeten weten dat te veel volk op 1 plek zeer dodelijk kan zijn?