L.A. Noire verkoopt vier miljoen exemplaren; Team Bondi failliet?

Sinds de release van L.A. Noire, de detective van ontwikkelaar Team Bondi en uitgever Rockstar Games, heeft de game inmiddels de verkoop van vier miljoen exemplaren overschreden. Dit meldde de baas van uitgever Take-Two, Strauss Zelnick.

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, want Team Bondi staat op klappen. Het bedrijf lijkt in financieel zwaar weer te zitten, ondanks de productie van een grote game als L.A. Noire. Volgens de website Develop zal Team Bondi zijn eigendommen in de verkoop doen aan Kennedy Mitchell Miller (KMM), wat verscheidene producties in diverse media heeft en bekendstaat om de Mad Max-films. Er wordt tevens gezegd dat de medewerkers van de ontwikkelaar meerdere keuzes hebben. Of ze nemen een baan aan bij KMM Games of ze vertrekken volledig en krijgen grof gezegd een ‘oprotpremie’ mee.

Rumours that Team Bondi has gone bankrupt, or perhaps bought outright by KMM, appear to have arisen from one brief meeting held with studio staff. Studio boss Brendan McNamara explained to his team they would have the choice of joining KMM or accept a severance package, the insider claims.
De baas van Team Bondi, Brendan McNamara, schijnt wel naar KMM over te stappen, maar niets is nog exact. De geruchten gaan dat iedereen van de developer, inclusief McNamara, een rondleiding kreeg bij KMM, tot onvrede van oud-werknemers van Team Bondi die al bij KMM werkzaam zijn. Er is eerder geklaagd over de slechte werkomstandigheden wat mogelijk de schuld van Rockstar was, maar ook de baas van Team Bondi zou zijn medewerkers niet goed hebben behandeld.
Further rumours suggest McNamara, a person so closely linked to the studio’s fall from grace, is joining KMM too.
Hoewel het lijkt alsof Rockstar Games en Team Bondi een schitterende game hebben neergezet, is het achter de schermen dus niet helemaal pluis. De verhouding tussen de bedrijven is dermate verslechterd dat Rockstar geen samenwerking meer wil aangaan met de ontwikkelaar. L.A. Noire is daarnaast in handen van Rockstar, dus Team Bondi kan er ook niets meer mee. Deze herfst moet een PC-versie van L.A. Noire verschijnen.

Dit verhaal krijgt nog een behoorlijke staart.

 1.   
  LegendJordy's avatar

  jammer hoor vind LA noire wel een leuke game! kan wel wat aan verbetert worden maar nog een deel zou leuk zijn 🙂

 2.   
  ms13694's avatar

  L.A. Noire was zo goed omdat het zo origineel was

 3.   
  FishHookz's avatar

  martinschoon schreef, "L.A. Noire was zo goed omdat het zo origineel was"

  Klopt 😉 Heb inderdaad nog geen game gezien die in de buurt komt van deze.

 4.   
  morkop006's avatar

  maaar….maar …. hij komt tog nog wel naar pc tog?? 🙁

 5.   
  Daniel Z's avatar

  L.A. Noire is daarnaast in handen van Rockstar, dus Team Bondi kan er ook niets meer mee. Deze herfst moet een PC-versie van L.A. Noire verschijnen.

  Rockstar ontwikkelt de PC-versie.

 6.   
  Extremegamer's avatar

  En rockstar kennende zal die er komen ook 😆

 7.   
  Kenneloth's avatar

  Inderdaad.

 8.   
  Relief's avatar

  En waarschijnlijk van prutkwaliteit.

 9.   
  Sarge's avatar

  Damn, wat een downer. Als je zo’n goed spel maakt, veel verkoopt en dan failliet gaan 🙁

 10.   
  morkop006's avatar

  Daniels_Zwart schreef, "

  L.A. Noire is daarnaast in handen van Rockstar, dus Team Bondi kan er ook niets meer mee. Deze herfst moet een PC-versie van L.A. Noire verschijnen."

  Rockstar ontwikkelt de PC-versie.

  lulz… volgende keer moet ik iets meer dan de titel lezen

 11.   
  fonsie2's avatar

  Relief schreef, "En waarschijnlijk van prutkwaliteit. "

  je hebt dus nog nooit la noire gespeeld blijf dan ook ff weg uit dit topic want hoe kun je nou oordelen over iets wat er nog niet is?!? 😡

 12.   
  Vlad-x's avatar

  fonsie2″][quote=”Relief schreef, "En waarschijnlijk van prutkwaliteit. "

  je hebt dus nog nooit la noire gespeeld blijf dan ook ff weg uit dit topic want hoe kun je nou oordelen over iets wat er nog niet is?!? 😡 [/quote]

  Ik denk dat ie de kwaliteit van de PC port bedoelt. Ik ben zelf ook erg benieuwd of de PC versie van L.A. Noire een beetje als een PC game aan gaat voelen of niet. Spanning.

 13.   
  infamous's avatar

  Hmm, ik heb genoten van die game 🙂