RAGE installeren op Xbox 360 zal 22 gigabyte in beslag nemen

Als je RAGE wilt installeren, dan zal je Xbox 360 het zwaar te verduren krijgen. John Carmack van id Software heeft op de QuakeCon immers laten weten dat de installatie van de game zo’n 22 gigabyte in beslag zal nemen. Op de Xbox 360 is het namelijk niet mogelijk een gedeelte te installeren.

Carmack zegt dat het alles of niets is. RAGE is zonder installatie te spelen op de Xbox 360, maar de meest solide ervaring zul je toch hebben na de installatie en Carmack raadt spelers dan ook aan dit te doen. De lange wachttijd zal het waard zijn.

On the 360 we don’t have a partial install option; it’s all or nothing, which is kind of unfortunate. It means you have to install 21/22GB of stuff which takes a long time but if you’ve got it and you play it on the 360 that’s the way to go.
We verwachten dat dit voor veel spelers even slikken is; sowieso verschijnt RAGE voor de Xbox 360 op twee schijfjes, terwijl de game voor de PlayStation 3 op één blu-ray schijfje past.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  ….Ennneh PC dan je zou dat maar via steam moeten downloaden, ben je zo 2 dagen verder met wat langzamer internet.

 2.   
  FT0rres090's avatar

  Hee heb ik toch nog wat aan die 250 GB harde schijf 😀

 3.   
  Extremegamer's avatar

  we are blessed with bluray (A)

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  Goh, er zijn zoveel Xbox 360 games op 2 cd’s. Alleen dit spel verreist een complete installatie, andere games maar een gedeelte, zoals Forza 3. Dat is ieder ontwikkelaar hun eigen keuze, tot Blu-ray groter is hoef ook niet in elke nieuws bericht te komen. Dat weten we onderhand nu ook wel. 🙄

  Maargoed Carmack heeft zelf gezegt in een interview een hele tijd terug, tot Rage echt een pc game is. Waarom? Xbox 360 en PS3 te weinig geheugen hebben om de zelfde niveau als op de PC te halen. Ik haal deze toch voor op de PC, en niet voor de console.

 5.   
  Kill Gamer 01's avatar

  ik heb de game voor de Xbox 360 gepre-orderd. maar denk dat ik hem toch maar liever voor de Playstation 3 ga pre-orderen.

 6.   
  THE-DUTCH-GUY's avatar

  en langzaam vergaat de xbox 360 (heel langzaam maar toch) 🙄

 7.   
  MildBobbySauce's avatar

  Dat is behoorlijk wat! 😀

 8.   
  Justinsane's avatar

  ”FT0rres090″ schreef, "Hee heb ik toch nog wat aan die 250 GB harde schijf :D"

  idd die gaat nooit vol 22 Gb helpt slechts een beetje. 😛

 9.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Het zo is vreemd dat Microsoft niet eraan denkt om Blu-Ray discs te gebruiken inplaats van gewone.

 10.   
  cool ice's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Het zo is vreemd dat Microsoft niet eraan denkt om Blu-Ray discs te gebruiken inplaats van gewone.
  "

  ja daar begrijp ik ook niks van. net als Nintendo met de wiiU. die heeft ook geen blu-ray, terwijl het wel de toekomst is.

 11.   
  DeAdSeYe's avatar

  De Blu-Ray is maar tijdelijk een toekomst, vergelijk het met DVD. Vroeger was dat ook DE toekomst, nou heb je al Blu-ray en DVD is nou minder waard. Na Blu-ray komt toch weer iets anders, mischien is MS al met een ander project bezig.

  Geef het wel toe, maar voor hoelang? Wie weet wat ons nog allemaal te wachten staat. 😉

 12.   
  Besder's avatar

  Het verschil is dat Sony doorgaans ‘Het’ medium bepaalt. CD, DVD en nu BluRay
  Dat Microsoft na HDdvd aan een nieuw project is gestart lijkt me zeer twijfelachtig!

 13.   
  nickykolkie's avatar

  THE-DUTCH-GUY schreef, "en langzaam vergaat de xbox 360 (heel langzaam maar toch) 🙄 "

  Alle consoles vergaan nu

 14.   
  Fabianb's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Het zo is vreemd dat Microsoft niet eraan denkt om Blu-Ray discs te gebruiken inplaats van gewone.
  "

  Je bedoeld dat ze deze nog moeten gaan plaatsen in de Xbox 360? Of in een nieuwe console? Als je een nieuwe console bedoeld. Niemand weet nog wat erin komt. En al zou je het weten, in een paar jaar veranderen ze altijd nog zo veel dingen.

 15.   
  grassyfuzz's avatar

  maakt niet uit dat het 22 gb is

 16.   
  THE-DUTCH-GUY's avatar

  nickykolkie schreef, "

  ”THE-DUTCH-GUY” schreef, "en langzaam vergaat de xbox 360 (heel langzaam maar toch) 🙄 "

  Alle consoles vergaan nu"

  mijn voorbeeld is het xbox exclusive zijn aantal games.ik geef toe halo (kitty) en forza (spelling?) zijn goed maar ja.
  een console is zo goed als de software en een pc zo goed als de hardware.
  en de hardware word steets beter op pc……
  zonder goede software word het nix met een console.en bij de xbox 360 kommen de 2005 symtonen(dvd,250 gb hardrive) er ook nog eens bij, zo als peter al zij ik ben bang dat xbox het zorgenkindje gaat worden.
  😳

 17.   
  Rijstekorrel's avatar

  @ THE-DUTCH-GUY

  Is groot genoeg voor een console omdat je niks hoef te installeren op de console zelf, Je kan er voor kiezen dus dat je die schijf op noemt is onzin.

  Maar ja 22Gb zal idd niet uit maken voor de meeste hier 😛

 18.   
  FishHookz's avatar

  Wow dat is best veel vergeleken met andere games 😛

 19.   
  blackname's avatar

  DeAdSeYe schreef, "De Blu-Ray is maar tijdelijk een toekomst, vergelijk het met DVD. Vroeger was dat ook DE toekomst, nou heb je al Blu-ray en DVD is nou minder waard. Na Blu-ray komt toch weer iets anders, mischien is MS al met een ander project bezig.
  Geef het wel toe, maar voor hoelang? Wie weet wat ons nog allemaal te wachten staat. 😉 "

  Damn he iemand kan hier slecht tegen de ps3.

 20.   
  dicapo's avatar

  damn 22 gb!

 21.   
  DeAdSeYe's avatar

  blackname schreef, "

  ”DeAdSeYe” schreef, "De Blu-Ray is maar tijdelijk een toekomst, vergelijk het met DVD. Vroeger was dat ook DE toekomst, nou heb je al Blu-ray en DVD is nou minder waard. Na Blu-ray komt toch weer iets anders, mischien is MS al met een ander project bezig.
  Geef het wel toe, maar voor hoelang? Wie weet wat ons nog allemaal te wachten staat. 😉 "

  Damn he iemand kan hier slecht tegen de ps3."

  Hoe verklaar je dan tot ik ook een PS3 heb, en ook daar gewoon met plezier op game? Als ik iets voortrek, dan is dat toch wel de pc. Maar zo kinderachtig ben ik niet. 😉

  Technologie staat toch niet stil, of wel soms? Het is gewoon hoe ik er over denk, en als dat nog neit eens mag. Word je meteen beschuldigd tot ik niet tegen de PS3 kan. 😕

  Over een tijdtje komt toch weer iets nieuws uit, en dan word dat weer het nieuwe ding. Wat is daar zo fanboy achtig aan. 😉 Geen bedrijf zal het laten zitten wat ze nu hebben…..

  Als ze in de markt willen blijven dan moeten ze met iets nieuws komen. MS heeft zelf gezegt niks te willen doen met Blu-ray, denk je nou werkelijk tot de nieuwe xbox ook nog op de DVD gaat werken als het nou ak zo gaat? Als ze in de markt willen blijven, dan moeten ze wel met iets nieuws komen!

 22.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Fabianb schreef, "

  ”Gamer4Ever-NL” schreef, "Het zo is vreemd dat Microsoft niet eraan denkt om Blu-Ray discs te gebruiken inplaats van gewone.
  "

  Je bedoeld dat ze deze nog moeten gaan plaatsen in de Xbox 360? Of in een nieuwe console? Als je een nieuwe console bedoeld. Niemand weet nog wat erin komt. En al zou je het weten, in een paar jaar veranderen ze altijd nog zo veel dingen."

  Wel voor de X360 zal het een beetje te laat zijn maar voor de opkomende Xbox 270 (was het niet???)
  kunnen ze toch wel een Blu-Ray speler in de Console zetten, hoef je maar een schijfje te gebruiken en het kost dan ook weer minder geld. En of Blu-Ray de toekomst is weet ik niet maar het gaat zeker nog wel mee voor een jaartje of ……. 6 ofzo??? 😳

 23.   
  Relief's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "

  ”Fabianb” schreef, "[quote=”Gamer4Ever-NL”].."

  Je bedoeld dat ze deze nog moeten gaan plaatsen in de Xbox 360? Of in een nieuwe console? Als je een nieuwe console bedoeld. Niemand weet nog wat erin komt. En al zou je het weten, in een paar jaar veranderen ze altijd nog zo veel dingen."

  Wel voor de X360 zal het een beetje te laat zijn maar voor de opkomende Xbox 270 (was het niet???)
  kunnen ze toch wel een Blu-Ray speler in de Console zetten, hoef je maar een schijfje te gebruiken en het kost dan ook weer minder geld. En of Blu-Ray de toekomst is weet ik niet maar het gaat zeker nog wel mee voor een jaartje of ……. 6 ofzo??? 😳 [/quote]

  Waar slaat je reactie dan op? Je loopt Microsoft af te zeiken op iets wat ze nog niet in een onbekende console hebben gezet. Jezus de debielheid van sommigen bereikt soms extreme pieken.

 24.   
  Extremegamer's avatar

  Net als het respect voor medegebruikers, hou eens op en let op je taalgebruik, daarlijk krijgt gn nog een M rating voor grof taalgebruik

 25.   
  NightHawk's avatar

  Holy shit…

 26.   
  Marcelv's avatar

  Lol 22 GB.. Da’s niet niks!

 27.   
  Moon-Hero's avatar

  Dat het zoveel ruimte in beslag neemt zegt mij niks . Maar als je die reacties hier aan het doorlezen bent , dat zegt veel. 😛

 28.   
  Kenneloth's avatar

  Ik kan mij herrineren dat MS heeft gezegd met nieuwe disc bezig te zijn want de xbox heeft er al een firmware update gehad zodat ze de nieuwe schijfen aan konden volgens mij las ik het op tweakers.net tijdje terug.

 29.   
  See4urSelf's avatar

  Dat zijn aardig wat GBtjes. Developer geeft zelf al aand at dit echt nodig is

 30.   
  JonsoN's avatar

  Relief schreef, "

  ”Gamer4Ever-NL” schreef, "[quote=”Fabianb”].."

  Wel voor de X360 zal het een beetje te laat zijn maar voor de opkomende Xbox 270 (was het niet???)
  kunnen ze toch wel een Blu-Ray speler in de Console zetten, hoef je maar een schijfje te gebruiken en het kost dan ook weer minder geld. En of Blu-Ray de toekomst is weet ik niet maar het gaat zeker nog wel mee voor een jaartje of ……. 6 ofzo??? 😳 "

  Waar slaat je reactie dan op? Je loopt Microsoft af te zeiken op iets wat ze nog niet in een onbekende console hebben gezet. Jezus de debielheid van sommigen bereikt soms extreme pieken.[/quote]

  Hij loopt helemaal niks af te zeiken, hij vraagt zich gewoon af waarom er geen Blu-ray speler in een console van Microsoft wordt gedrukt..

  En ik denk dat Microsoft dat verrekt aangezien Blu-ray van Sony is. 😉

 31.   
  FT0rres090's avatar

  Dit is een beetje misinformatie, John Carmack zei dat het het beste is als je het hele spel installeert op je hard drive, het kan ook zonder zei die.

 32.   
  Alias's avatar

  JonsoN schreef, "

  ”Relief” schreef, "[quote=”Gamer4Ever-NL”].."

  Waar slaat je reactie dan op? Je loopt Microsoft af te zeiken op iets wat ze nog niet in een onbekende console hebben gezet. Jezus de debielheid van sommigen bereikt soms extreme pieken."

  Hij loopt helemaal niks af te zeiken, hij vraagt zich gewoon af waarom er geen Blu-ray speler in een console van Microsoft wordt gedrukt..
  En ik denk dat Microsoft dat verrekt aangezien Blu-ray van Sony is. ;)[/quote]
  Microsoft stopt gewoon geen Blue-ray in een Xbox 360 omdat dat simpelweg zou betekenen dat je gamers gaat verplichten die geen Blu-ray speler hebben er een aan te schaffen omdat ze dan de nieuwe games die uitkomen op een Blu-ray disc niet kunnen spelen. Microsoft heeft in het begin al een kwalijke naam gekregen met het krassen veroorzaken en RROD’s van de vroegere versies van de 360 dus een Blu-ray gaan verplichten voor aanschaf kan daar niet meer bij. Is ook de reden waarom ze in de Xbox 360 Slim geen Blu-ray speler hebben gestopt.

  De volgende generatie console van Microsoft zal hoogstwaarschijnlijk wel gewoon een Blu-ray speler bevatten tenzij er iets is waardoor er nog meer op een schijfje past, al lijkt het me waarschijnlijker dat ze de komende jaren nog gewoon doorgaan met het doorontwikkelen op het Blu-ray concept.