Orphan-regisseur moet Akira in een Amerikaans jasje steken

De man achter House of Wax en de zeer creepy film Orphan heeft de zware taak om van Akira een Amerikaanse blockbuster te maken. Akira dateert alweer uit 1988. Deze anime wordt gezien als een hoogtepunt in de Japanse filmgeschiedenis en een hoogtepunt in animatie wereldwijd. Sinds het begin van de jaren ’90 is er al sprake van een verfilming, maar niemand durft het echter aan om dit Japanse erfgoed tot leven te brengen.

Er is zelfs een petitie geweest op Facebook om de remake Japans te houden en geen Amerikaanse acteurs te gebruiken. Dit valt best te begrijpen als namen als Zac Effron en Robert Pattinson de revue passeren. Mr. Twilight werd zelfs verboden zich te moeien met Akira. Andere namen zijn Inception-acteurs Joseph Gorden Levitt en Leonardo DiCaprio. Deze laatste zou wel fungeren als producent.

Na de gigantische flop van Dragonball Evolution houdt iedereen zijn hart vast. Gaat men de anime en uiteraard de manga (2182 pagina’s!) omtoveren tot iets schreeuwerigs en inspiratieloos? Of luistert men naar de fans en wordt de Japanse manier van film en animatie gerespecteerd? De film moet ergens in 2013 in de bioscoop te zien zijn.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren