Transformers 3 gooit hoge ogen aan de bioscoop-kassa

Transformers: Dark of the Moon, het derde deel in de Transformers reeks, doet het erg goed in Amerika. De film werd nogal hard aangepakt door de recensenten (overigens niet door de onze), maar heeft zich desondanks staande weten te houden. De film heeft in het eerste weekend een bedrag van $97,4 miljoen opgehaald in Amerika en komt hiermee in één klap op plaats 3 van best verdienende films in de eerste 3 dagen. Alleen Harry Potter and the Half-Blood Prince en Spiderman 3 kenden een betere start.

Ook blijkt het 3D charme-offensief van Michael Bay vruchten af te hebben geworpen. Bay heeft vaak geroepen dat dit de beste 3D film zou zijn na Avatar. Blijkbaar heeft dit bezoekers aangezet om naar de 3D versie te gaan in plaats van de standaard 2D voorstelling. In Amerika komt 60% van de opbrengst voort uit de 3D kaartjes.

Ten slotte kunnen we melden dat IMAX voor het eerst $20 miljoen heeft opgebracht in de eerste 3 dagen. Het blijkt dus dat bezoekers het er toch voor over hebben om meer geld te betalen voor 3D en/of IMAX. Hiermee breekt Bay ook de trend van de dalende bezoekersaantallen voor 3D versies, die vooral in Amerika erg duidelijk te zien was.

Transformers: Dark of the Moon draait sinds 30 juni in de Nederlandse bioscopen. Ook in 3D en IMAX 3D.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren