Rowling onthult Pottermore

Enige tijd geleden verscheen er plotseling een site genaamd ‘Pottermore.com’ waarop weinig meer te vinden was dan een aftellende klok. Al snel werd duidelijk dat het een initiatief was van J.K. Rowling zelf en dat het ging om een nieuw project van haar kant. Geen nieuw boek, werd er echter ook al direct bij gemeld.

Nu is er op dezelfde site een filmpje verschenen van de schrijfster, waarin zij één en ander toelicht. Pottermore wordt een “unieke, online leeservaring”. Op de site staat de volgende beschrijving:

What is Pottermore?
Pottermore is a free website that builds an exciting online experience around the reading of the Harry Potter books.

Come back on 31st July to find out how you can get the chance to enter Pottermore early.

Verder kun je je e-mail adres achter laten zodat je gewaarschuwd wordt wanneer de inschrijving is opengesteld.

Bekijk hieronder het volledige introductiefilmpje van J.K. Rowling:

Misschien is het je al opgevallen, maar aan het einde meldt Rowling tussen neus en lippen door dat er op de site ook e-books verkocht zullen gaan worden. Er is dan ook al de nodige scepsis ontstaan over de motieven van de schrijfster. Volgens menigeen gaat het enkel om een nieuwe manier om nog meer geld aan haar geesteskind te verdienen. Met de site gaat zij namelijk zelf de digitale versies van haar boeken verkopen.

Daarmee passeert Rowling de grote boekhandelaren (die alleen de fysieke vorm van haar boeken mogen verkopen) en strijkt zij per verkocht boek veel meer op dan de 25% die andere auteurs krijgen. Ze stapt hiermee in een snel groeiende markt: volgens cijfers van de Association of American Publishers groeide de markt voor e-books met 163% procent terwijl de verkoop van ‘gewone’ boeken met 19% daalde.

Meer informatie volgt in oktober, want dan wordt de site pas open gesteld voor publiek. Al hopen we natuurlijk iemand bij de gelukkigen te hebben die al vanaf 31 juli worden toegelaten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren