Pirates of the Caribbean: On Stranger Times in all-time top 10

Ondanks een op zijn zachtst gezegd gematigde kritische ontvangst doet Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides het ongekend goed in de bioscopen. Goed genoeg in ieder geval om de all-time top 10 van best scorende films aan de box-office binnen te komen. De film is Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 (met 954,5 miljoen dollar) voorbij en heeft de eigen voorganger Pirates of the Caribbean: At World’s End (963,4 miljoen) in het vizier.

Het vierde deel in de franchise behaalde de top 10 voor ruim 75% buiten de V.S. In Amerika werd ‘slechts’ 221,5 miljoen binnengehaald, maar dat werd buiten de V.S. ruimschoots goedgemaakt met 735,2 miljoen dollar.

Johnny Depp staat hiermee met vier films in deze top 10. Naast de twee eerder genoemde Pirates films staat ook Dead Man’s Chest in het rijtje. Op nummer 4 welteverstaan, met ruim 1 miljard dollar. Alice in Wonderland maakt met eveneens meer dan een miljard het kwartet van gouden films voor Depp compleet.

Mocht er nog enige twijfel bestaan over het al dan niet verschijnen van een vijfde Pirates, dan lijkt ook dat laatste beetje wel over boord te kunnen na dit soort berichten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren