Anton Corbijn regisseert A Most Wanted Man

Lange tijd was Anton Corbijn Neerlands trots in de muziekbranche. Niet alleen fotografeerde hij alle groten der Aarde, ook verzorgde hij voor veel bands en artiesten het ontwerp voor albums en videoclips. Uit het maken van onder andere die videoclips en een film bij album van U2 (No Line on the Horizon) ontwikkelde hij zich uiteindelijk door tot regisseur.

Dat begon toen hij samen met niemand minder dan George Clooney zijn echte debuut maakte met The American. De film verdiende het budget van 20 miljoen dollar ruimschoots terug. Het heeft er toe geleid dat Corbijn nu voor zijn tweede grote film staat.

Hij heeft getekend als regisseur van A Most Wanted Man, de verfilming van John Le Carré’s gelijknamige roman. Het script hiervoor is geschreven door Andrew Bovell (Edge of Darkness) en volgt Issa, een illegale Moslim immigrant die naar Hamburg wordt gesmokkeld. Daar besluit advocate Annabel hem te beschermen tegen deportatie, al loopt haar carrière hierbij gevaar.

Het is niet het enige boek van Le Carré dat momenteel verfilmd wordt. Tomas Alfredson (Let The Right One In) is bezig met het verfilmen van Tinker, Tailor, Soldier, Spy. Corbijn zal deze winter in Hamburg beginnen met zijn eigen ‘Le Carré’.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren