Hugh Jackman mogelijk in verfilming van Les Misérables

Meer Hugh Jackman gerelateerd nieuws, nadat al bekend werd dat er een nieuwe regisseur is gevonden voor zijn film The Wolverine. Jackman wordt in verband gebracht met de hoofdrol in Tom Hooper’s verfilming van Les Misérables.

De musical, die al vele verschillende vertalingen en gedaanteveranderingen onderging, is gebaseerd op het gelijknamige boek van Victor Hugo uit 1862. Het verhaal volgt enkele paria’s uit de 19e eeuwse Franse samenleving en wordt algemeen gewaardeerd als een socialistische roman met een sterke moraal.

Het script is geschreven door William Nicholson. Les Misérables wordt de eerste productie voor Tom Hooper sinds hij met zijn film The King’s Speech een Oscar won voor beste regisseur.

Jackman wordt gezien in de rol van Jean Valjean, die het etiket ‘outcast’ krijgt opgeplakt nadat hij, na 19 jaar, wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Jackman heeft al de nodige ervaring met musical en heeft daarnaast aangetoond prima in staat te zijn een getergd personage neer te zetten. Goede berichten van het Jackman kamp dus.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren