Tim Burton’s Dark Shadows niet in 3D

De discussie over 3D laait de laatst tijd steeds hoger op. Ook bij ons op MoviesNET worden de voor en nadelen steeds meer tegen elkaar afgewogen, zeker nu bekend wordt dat steeds meer klassiekers opnieuw worden uitgegeven met die extra dimensie erbij.

Voor de tegenstanders van 3D zal het misschien een opluchting zijn om te horen dat niet alle regisseurs zich al volledig blind staren op die nieuwe techniek. Tim Burton heeft laten weten dat hij niet van plan is zijn nieuwste film, Dark Shadows, uit te brengen in 3D. Dit omdat hij erkent dat niet iedereen er op zit te wachten:

I have no plans for [3D]. I loved doing Alice [In Wonderland] in 3D. Frankeweenie, gonna do that in 3D. There’s people like, ‘Everything’s gonna be in 3D,’ or ‘I hate 3D!’ I think people should have a choice. I don’t think it should be forced on anybody. At the same time, it’s great, some of it.
Dark Shadows wordt Burtons achtste samenwerking met Johnny Depp. Het verhaal is gebaseerd op een soap uit de jaren ’60, over vampier Barnabas (Depp). De film speelt enkele jaren na de originele soap en Barnabas ontdekt dat zijn landhuis en zijn familie in verval zijn geraakt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren