Veel bekende karakters in nieuwe action-adventure Disney Universe

Gisteren hoorden we voor het eerst over het bestaan van Disney Universe en vandaag stond de officiële aankondiging op de planning. We weten nu dan ook dat Disney Universe een action-adventure game gaat worden. Gamers kunnen in verschillende Disney-werelden met verschillende Disney-personages aan de slag. Je speelt niet met de echte karakters, maar met een grappig kostuum. Versla vijanden, verzamel munten en power-ups, speel nieuwe kostuums vrij en ga samen met je vrienden vechtend op verkenning. Disney zelf beschrijft de game als volgt:

  • Passende kleding kiezen voor elke actie uit meer dan 40 klassieke en moderne kostuums zoals die van Alice, Mike, TRON en Stitch
  • Zes verschillende werelden verkennen, geïnspireerd door Disney- en Pixar-films, waar streken, gekte en chaos heel gewoon zijn
  • Een team vormen met maximaal vier vrienden om puzzels op te lossen, vijanden te verslaan of je vrienden in de problemen te brengen
  • Het overwinnen van het universum is nog nooit zo leuk geweest
Disney Universe verschijnt in het najaar van 2011 voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii en PC. Bekijk hieronder de eerste plaatjes en bekijk hier de debut trailer.

Update: Ondertussen hebben we ook een reactie van het Nederlandse front van Disney. Hieruit blijkt dat het spel bij de release meer dan veertig verschillende kostuums bevat en dat het bedrijf via DLC meer kostuums en missies beschikbaar zal stellen.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    tijn80's avatar

    Doet me denken aan Super Mario Sunshine of Epic Mickey. Vond beide er leuk uitzien, maar niet erg geslaagd.

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    Het zal mij benieuwen wat het gaat worden

  3.   
    DGonlag2's avatar

    ”tijn80″ schreef, "Doet me denken aan Super Mario Sunshine of Epic Mickey. Vond beide er leuk uitzien, maar niet erg geslaagd."

    Super Mario Sunshine was geweldig!

    OT: Ziet er wel leuk uit, maar weet niet of het echt gaat werken. Disney is wel leuk, maar vaak ook wel weer kinderachtig (vooral dit hier).

  4.   
    firehopper211's avatar

    Het idee is opzicht best wel leuk. maar helaas gaat het niet de top titels overtreffen en zal waarschijnlijk niet genoeg content bieden.

  5.   
    Sarge's avatar

    ”firehopper211″ schreef, "Het idee is opzicht best wel leuk. maar helaas gaat het niet de top titels overtreffen en zal waarschijnlijk niet genoeg content bieden. "

    Waarschijnlijk is dit ook niet de bedoeling 🙂 Voor mij klinkt het best leuk, maar persoonlijk ben ik zo’n spelletjes nogal snel beu 😕