Patent voor Move op de PlayStation Portable opgedoken

Uit een patent-bestand uit 2009 is gebleken dat Sony naast de PlayStation Move voor de PlayStation 3, ook tests heeft gedaan voor Move op haar handheld, de PlayStation Portable. Het zou gaan om een Move-versie voor de PSPgo waarbij je de handheld ingeklapt in een docking station kon plaatsen. Dit docking station had een ingebouwde camera die automatisch meedraait, zodat de Move-controllers niet zomaar uit het beeld verdwijnen.

Voor zover bekend is Move voor de PlayStation Portable nooit in productie geweest. Het zal er nu zeker niet meer komen, gezien de recente productiestop van de PSPgo in Japan. Het is echter nog een mogelijkheid dat Sony besluit Move naar de NGP te brengen.

Zien jullie Move op een handheld zitten of hoort motion control op een console?

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik denk dat het toch echt meer op een console hoort

  2.   
    Fabianb's avatar

    Kan leuk zijn als je op vakantie gaat toch?

  3.   
    MelvinK's avatar

    denk niet dat dit echt iets is als je al 2 meter ofso ervan af moet staan dan zie je tog niet wat er op je schermpje gebeurt haha

  4.   
    Kpyne's avatar

    oke dat wordt em niet 😆

  5.   
    DGonlag2's avatar

    MelvinK schreef, "denk niet dat dit echt iets is als je al 2 meter ofso ervan af moet staan dan zie je tog niet wat er op je schermpje gebeurt haha"

    Precies ja, daar zit je echt niet op te wachten, en tegen de tijd dat zoiets klaar is deot niemand meer iets met zijn psp vanwege het gebrek aan (goede) spellen (, niet meer te krijgen).

  6.   
    cool ice's avatar

    dat lijkt mij nou helemaal niks. dan moet je met move controllers gaan gamen op zo’n klein schermpje? nee hoor.

  7.   
    ShadyXL's avatar

    MelvinK schreef, "denk niet dat dit echt iets is als je al 2 meter ofso ervan af moet staan dan zie je tog niet wat er op je schermpje gebeurt haha"

    Dat dacht ik net ook al. Ik zat naar die foto te kijken en ik dacht van.. Hoe the F wil je die game spelen zonder dat je iets ziet? Die Move voor de PSP zal echt niks worden, vind ik. Move op de PS3 is wat heel anders natuurlijk.

  8.   
    DutchFreeze's avatar

    Kijk gewoon eens hoe dat dat er nou uit ziet. Zo iets zou dus echt niet werken.

  9.   
    huntedjohan's avatar

    voor nu is het inderdaad niet meer haalbaar, maar patent blijkt in 2009 bedacht te zijn en toen wisten ze volgens mij nog niet wat we nu wel weten over de PSP. achteraf denk maar goed dat het niet op de markt gekomen is