On Stranger Tides breekt internationale records

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides beleeft een goede start. In het première weekend werd in de VS zo’n 90 miljoen dollar opgehaald. Daarmee is het vooralsnog de hoogst openende film van het jaar. Kleine tegenaller is dat het vierde deel hiermee wel achterblijft bij haar twee voorgangers: Dead Man’s Chest bracht in 135 miljoen dollar op en At World’s End was goed voor een kleine 115 miljoen. The Curse of the Black Pearl wordt wel achter gelaten met 46,6 miljoen.

De records werden dan ook niet op de Amerikaanse markt gebroken, maar wereldwijd. Buiten de VS werd al voor ruim 256 miljoen dollar opgehaald. Daarmee is het oude record uit de boeken. Dat stond op naam Harry Potter and the Half-Blood Prince. Die film bracht destijds, buiten Amerika, 236 miljoen op in zijn eerste weekend.

Met beide markten bij elkaar heeft On Stranger Tides in het eerste weekend 346,6 miljoen dollar opgebracht. Dat is goed voor een vierde plaats op de ranglijst van hoogst openende films wereldwijd. Het vierde avontuur van Captain Jack Sparrow kostte zo’n 250 miljoen dollar om te maken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren