Dit weekend nieuwe cyberaanval op Sony?

De downtime van het PlayStation Network als gevolg van een aanval van hackers lijkt bijna over te zijn. Sony is inmiddels bezig met het testen van het nieuwe systeem, dat mogelijk dit weekend al op de proef wordt gesteld. Iemand uit het IRC-kanaal, waar ook de hackers die achter eerder aanvallen zaten op zitten, heeft namelijk gezegd dat er voor dit weekend een derde aanval op het netwerk van Sony staat gepland.

Volgens deze persoon hebben de hackers momenteel al toegang tot enkele servers van Sony, waardoor het erop lijkt dat de beveiliging nog steeds niet voldoende is. De hackers schijnen niet alleen van plan te zijn allerlei informatie, zoals namen, adressen en creditcardnummers, van Sony’s servers te kopiëren, maar ook nog eens openbaar te maken.

Of deze persoon de waarheid spreekt en of de aanval ook daadwerkelijk uitgevoerd zal worden, is iets wat we zullen moeten afwachten. Sony heeft momenteel nog geen reactie gegeven, maar hopelijk zijn de medewerkers van dit bedrijf dit weekend flink alert, want anders zou het vertrouwen van consumenten in Sony nog wel eens tot onder het vriespunt kunnen dalen.

  1.   
    firro's avatar

    ouch!! hardpijn voor PS3 gebruikers 😛

    Deze reactie is niet gericht tegen firro maar is van algemene aard.

    Alle reacties die niet door de beugel kunnen heb ik verwijderd en ik verwacht dat het vanaf nu normaal gaat hier. De volgende keer zal ik het niet laten bij het verwijderen van het bericht.

    -Neolite-

  2.   
    Verwijder Mij!'s avatar

    LAME! 👿

  3.   
    sthij's avatar

    (scheldwoord) vind ik niet kunnen stelletje nerds die zelf geen geld hebben en maar moeten jatten 👿

  4.   
    Extremegamer's avatar

    ey, als ik 1 op 1 met die gozer de ring kon betreden…

  5.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Dat ze de gegevens van de sever verwijderen had ik liever gewild!
    Maar openbaar maken. ************ Zeg! 🙁

  6.   
    Alexander2011's avatar

    👿

  7.   
    MisterMDW's avatar

    serieus als ze het openbaar maken dan vind ik ze echt te ver gaan hoor ik bedoel sony hacken oke prima best leuk en aardig daar hebben ze wat mee uit te vechten maar laat ons consumenten er gewoon buiten 😡

  8.   
    ikketjuh's avatar

    Ahaha, als dit waar is en er komt dit weekend nog een breuk, dan is Sony verdoemd. Als er nu 3x binnen een maand tijd wordt ingebroken in het systeem, is het imago van Sony tot bijna 0 gereduceerd. Uiteraard ligt het grootste deel van de blaam bij de hackers, maar Sony heeft verouderde software draaien waar misbruik van wordt gemaakt, dan halen ze de stekker eruit en na twee weken willen ze weer online met een verbeterd systeem, en als dat dan weer wordt gekraakt doen ze er klaarblijkelijk niet genoeg aan de beveiliging, en zal ook Sony aansprakelijk zijn voor het verlies van de gegevens.

  9.   
    Jason.Statham's avatar

    sthij schreef, "(scheldwoord) vind ik niet kunnen stelletje nerds die zelf geen geld hebben en maar moeten jatten 👿 "

    Glazen bol werk wat je nu doet, zeker als jij ervan uit gaat dat ze dit alleen maar doen om illegale games te kunnen spelen wat trouwens iets is wat ze al kunnen.

    Helemaal goed praten doe ik het niet maar tja Sony is deze strijd zelf begonnen en ze hadden van te voren kunnen weten dat dit een strijd is die je gewoon niet kan winnen enige wat het ze nu kost is een hoop geld en ellende, zeker als je nagaat dat Sony hun servers zo wie zo al niet goed beveiligt hadden maar ja Sony staat nu eenmaal bekend om ze belabberde service.

    Mij mening is simpel Sony had de OtherOs niet moeten verwijderen en gewoon net als Microsoft de mensen moeten bannen die illegale games speelde, tevens hadden ze voor PSN een betaalde service moeten maken, wil je online gamen dan kost je dat geld wil je illegaal online gamen dan bannen we de account en console maar tja Sony dacht slimmer te zijn helaas is gebleken dat ze dat niet zijn.

  10.   
    LennardF1989's avatar

    Dit gaat al lang niet meer over the OtherOS, als het er überhaupt al om ging. Waar ingebroken kan worden, wordt ingebroken en met 77 miljoen gegevens die allemaal voor persoonsfraude gebruikt kan worden is dit des te aantrekkelijker.

    Voor elk creditcard-nummer met persoongegevens kun je een paar dollar verdienen. Paar dollar x 77 miljoen = een lui leven. Het gaat hier gewoon om het geld, Anomynous is van de “geef ons onze illegale games terug”.

  11.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Dit is gewoon overkill.
    Jeeez 🙄

  12.   
    Ghaost's avatar

    Waarom trekken ze niet gewoon alle kabels uit de servers dan? Op die manier kan er niemand bij. 😛

  13.   
    desxeon's avatar

    Niet weer hé…
    wat zijn het voor sneue kindertjes zeg.

  14.   
    ikketjuh's avatar

    ”Ghaost “ schreef, "Waarom trekken ze niet gewoon alle kabels uit de servers dan? Op die manier kan er niemand bij. :P"

    Kan goed, maar dat betekent dat mensen met een playstation nooit meer online kunnen. Want zodra je de stekkers er weer insteekt, komt een nieuwe bedreiging binnen.

  15.   
    jessin9731's avatar

    ze hebben echt niks beters te doen -.-“

  16.   
    Carlzz's avatar

    ”gragon3″ schreef, "*Sighs* GET A F********* LIFE AND LET ME PLAY MY VIDEO GAMES >_< Als je het lef hebt kom dan ook face to face zodat 77 miljoen mense het kunnen verbouwen! "

    idd! 8)

  17.   
    Houserz's avatar

    Dit is wel heel triest,

    dat ze Sony aanvallen ala, maar laat de gamert gewoon met rust!!

    wij hebben er toch niet mee te maken… :S

  18.   
    zbuiserd1970's avatar

    wanneer houd het nu eens op,is niet leuk meer(als het dat al was.)!!

  19.   
    maxmeyer's avatar

    Dan is het sowieso niet Anonymous, want die willen de consument er niet bij betrekken.

  20.   
    toqeer's avatar

    wtf hebben ze niets beters te doen ofz als ik sony was zou ik die hackers egt hard aan pakken 👿

  21.   
    game_expert's avatar

    Als ze dat doen dan zoek ik ze op 😛

  22.   
    Bones's avatar

    maxmeyer schreef, "Dan is het sowieso niet Anonymous, want die willen de consument er niet bij betrekken."

    Dat stelletje mafketels weten waarschijnlijk zelf geeneens wie ze zijn!

  23.   
    Bones's avatar

    En zo is het!

  24.   
    Kpyne's avatar

    Echt extreem laag, je bereikt hier niks mee op 70 miljoen boze klanten 👿

  25.   
    Interv3nti0n's avatar

    Hoe laag kan je zijn?
    gewoon omdat je zelf iets niet kan, het verpesten voor miljoenen anderen 👿

  26.   
    alec's avatar

    ik word niet goed van dat soort nou ik kan het geen mensen noemen dan blijf ik nog netjes maar wat mij betreft zouden ze aan de hhogste boom de rest kunnen jullie wel zelf invullen 😥 😥 😥

  27.   
    Epic-Max's avatar

    iedere gamer zou dit erg moeten vinden ook al speel je op de xbox jullie kunnen maar zo de volgende zijn

  28.   
    FishHookz's avatar

    Nee niet Lame moet je maar een Xbox 360 halen want wij betalen voor goede beveiliging enzo 😀 je moet niet teveel verwachten als je niet hoeft te betalen.

  29.   
    H4RDSTYLE's avatar

    Ik vond het eerst wel interessant om te lezen hoe dit allemaal werd gedaan, maar het is nu wel genoeg. Als de daders gevonden worden mogen ze wat mij betreft keihard aangepakt worden.

  30.   
    backhausje's avatar

    Hahahahaha. Prachtig dit het gaat niet zo best met PSN als de hackers nu alweer in de servers kunnen komen ik zeg als! Dan is PSN is ***** slecht met hun betere beveiliging ! Koop XBOX 360 <3

  31.   
    JonsoN's avatar

    Jason.Statham schreef, "

    ”sthij” schreef, "(scheldwoord) vind ik niet kunnen stelletje nerds die zelf geen geld hebben en maar moeten jatten 👿 "

    Glazen bol werk wat je nu doet, zeker als jij ervan uit gaat dat ze dit alleen maar doen om illegale games te kunnen spelen wat trouwens iets is wat ze al kunnen.
    Helemaal goed praten doe ik het niet maar tja Sony is deze strijd zelf begonnen en ze hadden van te voren kunnen weten dat dit een strijd is die je gewoon niet kan winnen enige wat het ze nu kost is een hoop geld en ellende, zeker als je nagaat dat Sony hun servers zo wie zo al niet goed beveiligt hadden maar ja Sony staat nu eenmaal bekend om ze belabberde service.
    Mij mening is simpel Sony had de OtherOs niet moeten verwijderen en gewoon net als Microsoft de mensen moeten bannen die illegale games speelde, tevens hadden ze voor PSN een betaalde service moeten maken, wil je online gamen dan kost je dat geld wil je illegaal online gamen dan bannen we de account en console maar tja Sony dacht slimmer te zijn helaas is gebleken dat ze dat niet zijn."

    Iemand anders ook het idee dat dit MaTriX is?.. ik namelijk wel..

  32.   
    GBA43's avatar

    ben ik ff blij dat ik nooit met me creditcard betaal maar het gewoon uit de winkel haal ;P

  33.   
    simonchief's avatar

    Koop gewoon een Xbox 360 schijt dat je ervoor moet betalen het heeft gwn beter internet dat is een feit
    waarom sou de ps3 anders zo vaak gehackt zijn 😛

  34.   
    LuukiV's avatar

    Wat een gemekker zeg. Ik ben blij met me 360 hoor, daar niet van. Maar wat een mongols om Sony the hacken zeg… Helemaal dat openbaar maken van de gegevens vind ik zwaar overdreven. What the f*ck hej. Wat een stale ballen hebben die gasjes zeg. Ga dan met je, in hun geval, niet zo blije bakkes naar Sony zelf… Maar ga niet de spelers zelf lope naaie. WIJ, als gamers, moeten gegarandeerd(?) kunnen spelen zonder ons zorgen te maken of onze gegevens veilig zijn. Dat moet toch? Wat als ze de smeris hacken, dan weten ze wel zo wie t is… Veel sterkte naar de PS3 spelers toe. Game In Pease.

  35.   
    LuukiV's avatar

    l DUTCH G3AR l schreef, "Nee niet Lame moet je maar een Xbox 360 halen want wij betalen voor goede beveiliging enzo 😀 je moet niet teveel verwachten als je niet hoeft te betalen."

    dan mogen wij wel paye voor onze X-box live, maar dat zegt helemaal niks…

  36.   
    twoakrm's avatar

    laat ze het maar proberen. en dan als het echte mannen zijn komen ze gelijk naar voren en dan ook even de adres gegevens geven zodat wij de boze ps3 beziters ze kunnen ……….. daar komt die persoon dan wel achter .. 👿

  37.   
    ikkiewikkie's avatar

    Niet om nu ineens die hackers te gaan verdedigen ofzo hoor, maar iedereen loopt die hackers kapot te schelden terwijl Sony met verouderde beveiligingssoftware zit. Ze hebben ook zelf de servers offline gehaald (om verdere schade te voorkomen,dat wel) en ze zijn zelf gestopt met OtherOS te ondersteunen en daar gaat het die hackers volgens mij om.

    Vind het overigens wel slecht van die hackers dat ze prive gegevens van klanten openbaar willen gaan maken. Dat ze Sony zitten te trollen vind ik tot daar aan toe, maar laat de gamer er aub gewoon buiten.

    Hoe rot het ook is voor de PS gamers onder ons, zowel Sony en de hackers maken deel uit van het probleem dat nu al te lang duurt. Als die twee partijen nou eens met elkaar gingen overleggen en kijken waar het nou helemaal om draait en daar een leuke overeenkomst over afsluiten in plaats van een oorlog uit te vechten ten koste van de consument zou dat de wereld weer een stukje beter maken.

  38.   
    ExtremeDotCom's avatar

    sigh,wrm moet een stelletje malloten altijd de fun voor anderen om zeep helpen! 👿

  39.   
    templer's avatar

    simonchief schreef, "Koop gewoon een Xbox 360 schijt dat je ervoor moet betalen het heeft gwn beter internet dat is een feit
    waarom sou de ps3 anders zo vaak gehackt zijn 😛 "

    gelul, als dezelfde hackers zich zouden richten op xbox live zou het net zo snel plat liggen.

  40.   
    alround gamer's avatar

    Ze doen alles wat ik iet wil! 🙁 😥

  41.   
    alround gamer's avatar

    Ik denk dat als de hackers uit playstation netwerk zijn gegooid zijn dat ze daarna in xbox live gaan rotzooien, wat denken jullie? 🙄

  42.   
    LouisvanGaal's avatar

    Nieuw plan laten we ze op zoeken;) wtf wil je hier mee berijken echt triest zooitje. ik denk dat ik me ps3 maar voor xbox meot ruilen:$:S

  43.   
    huntedjohan's avatar

    hoppa sony, gewoon psn weer plat gooien. hackers krijgen op deze manier vanzelf minder aanhang. stelletje klote kinderen. ga een normale baan zoeken om van je kunsten een veilige omgeving te creeeren. hier is niemand mee gebaad.

    en wie zegt er niet dat ze helemaal niks doen en gewoon de gegevens die ze nu al gestolen hebben openbaar maken!

  44.   
    huntedjohan's avatar

    echt ongelooflijk dat er nog steeds van die gare sukkels rondlopen die denken dat dit om other OS is! other OS is gewoon voor 99% een smoes om lekker crimineel gedrag proberen goed te praten, en dan is het zo jammer dat er mensen zijn die dit gewoon als zoete koek slikken!

  45.   
    locoferry's avatar

    hier word ik echt chagarijnig van bah.
    hebben die sulletjes niks beters te doen dan in hun kamertje aan de tit van hun moeder zuigen, en een beetje mensen te irriteren via PSN omdat ze buiten niks voorstellen.
    ze moeten niet zo groots doen.
    ik wil gewoon graag weer ff fifa online doen 👿 👿 👿 👿 👿

  46.   
    locoferry's avatar

    alround gamer schreef, "Ik denk dat als de hackers uit playstation netwerk zijn gegooid zijn dat ze daarna in xbox live gaan rotzooien, wat denken jullie? 🙄 "

    ja dat lijkt mij ook. ik hoop het niet voor de xbox fans .
    maar ik als PS3 gebruiker word er echt strond beroert van.

  47.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    als een van die gasten voor me stond… ik zou niks meer van hem heel laten!
    leuk hoor hacken, kijk t schoolsysteem snap ik nog wel maar dit?? tis echt belachelijk, maarja mss als ik ook niks bereik dat ik ook maar in de kelder ga wonen en ga zitten hacken

  48.   
    Jason.Statham's avatar

    @gameshark

    Je hebt al niks bereikt om vanachter je beeldscherm dit te zeggen met *ik ram die gasten helemaal in elkaar*, zo grappig mensen als jij heb je nou niet door dat je jezelf net zo kleineert als dat groepje hackers, staat zeker erg stoer om vanachter een scherm dit te zeggen.

    Ik heb geen respect met mensen die andere mensen hun prive gegevens steelt en eventueel op internet ter beschikking wilt zetten maar ik kan aan de andere kant best begrijpen dat men boos is op Sony, we zullen zien hoe dit gaat aflopen.

  49.   
    simonchief's avatar

    backhausje schreef, "Hahahahaha. Prachtig dit het gaat niet zo best met PSN als de hackers nu alweer in de servers kunnen komen ik zeg als! Dan is PSN is ***** slecht met hun betere beveiliging ! Koop XBOX 360 <3 "

    Bryan niet cool gaan doen je hebt maar een beetje gelijk oke jij bent dik dat compeceert weer
    en ik ken bryan en hij vind dit niet erg dus niet mij bannen AUB 😆

  50.   
    ikkiewikkie's avatar

    huntedjohan schreef, "echt ongelooflijk dat er nog steeds van die gare sukkels rondlopen die denken dat dit om other OS is! other OS is gewoon voor 99% een smoes om lekker crimineel gedrag proberen goed te praten, en dan is het zo jammer dat er mensen zijn die dit gewoon als zoete koek slikken! "

    Tuurlijk joh, droom lekker verder. Een wereldwijde community van hackers gaat ‘zomaar voor de lol’ even PSN platgooien zonder een goede reden. Dat ze hierbij de FBI en nog wat instanties achter zich aankrijgen en dat ze fikse straffen riskeren maakt ze niet uit. Denk na man, die gasten hebben daar echt wel een goede reden voor.
    Als ze echt lol wilden hebben hadden ze de betalende klanten van Xbox Live wel gepakt. Een betaalde dienst hacken die dus beter beveiligd zou moeten zijn zou een grotere uitdaging geweest zijn en dus leuker.

    Sony heeft zelf aangegeven dat het vanaf het begin de bedoeling moest zijn dat mensen in een Linux omgeving media konden afspelen. Ze hebben de PS2 er zelfs mee gepromoot. Voor veel mensen is het de feature geweest waarom ze een PS3 wilden. Je hebt een relatief goedkoop apparaat waarop je kunt gamen in HD en die je als PC kunt gebruiken. Als die feature eruit gehaald wordt en die er -ondanks veel aandringen- niet weer geimplementeerd wordt vind ik het niet meer normaal dat je daar pissig over wordt.

    Dat ze nu OtherOS terug proberen te krijgen door de klanten van Sony te naaien keur ik ook absoluut niet goed. Als ik Sony was had ik iig geprobeerd om ze OtherOS terug te geven en dan te kijken wat er zou gebeuren. Lijkt mij sowieso een betere oplossing dan PSN offline te gooien en de beveiligingsgaten dicht te stoppen. Ze moeten bij de bron van het probleem (OtherOS dat niet meer gesupport wordt) beginnen en niet de problemen aanpakken die daaruit voortkomen.

  51.   
    RemcoM94's avatar

    extremegamer schreef, "ey, als ik 1 op 1 met die gozer de ring kon betreden…"

  52.   
    Neolite's avatar

    Alle reacties die niet door de beugel kunnen heb ik verwijderd en ik verwacht dat het vanaf nu normaal gaat hier. De volgende keer zal ik het niet laten bij het verwijderen van het bericht.

  53.   
    Bones's avatar

    Tja, het blijven lastige ventjes die hackers….

  54.   
    Sarge's avatar

    Houdt het dan nooit op 🙁

  55.   
    marklin989's avatar

    amaai als dat blijft doorgaan gaat sony mss zijn service voor ps3 moeten stoppen.wil de gevolgens daar niet van zien hoor

  56.   
    Slayer61's avatar

    Godnondeju! Wanneer komt PSN nou online?! WTF?! Het duurt me nou echt veel te lang. Als een groot bedrijf als Sony niet eens een service kan laten lopen binnen 2 weken, wie dan wel?!

  57.   
    Verluci's avatar

    jeeeee. wat flauw. iedereens gegevens online zetten gaat nogal ver, niet? en trouwens, snapt iemand wat dat precies met Sony te maken heeft? ik niet iig…

  58.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik word gewoon echt ziet van die zielige gozers die denken leuk te vinden weer Sony te kunnen gaan hacken 😡 , Echt waar ze hebben het nu wel bewezen hebben ze geen leven ofzo om het nog een keer te doen en wat helemaal zielig om alle gegevens openbaar te maken sorry hoor maar dat is gewoon kinderachtig niet normaal . 👿

  59.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Sony heeft alleen maar geluisterd naar zeurende gamers die beweerden dat er vals gespeeld word.
    Gevolg: door jullie (zeurende gamers) ging Sony OtherOs eraf halen en de moesten de hackers worden aangepakt, gevolg nou kunnen jullie niet gamen. Sony had gwn niet moeten luisteren naar al dat gezeur. Dan was er nix gebeurt en konden jullie gewoon nog gamen. Eigen schuld dikke bult. wel zielig voor Sony die het goed bedoelde en niet geloofde dat ze kwetsbaarder waren dan ze dachten. tja misschien hoogmoed? 😆

  60.   
    JonsoN's avatar

    Niks hoogmoed, Sony denkt om zijn community, maarja goede bedoelingen worden tegenwoordig niet meer beloond 🙂

  61.   
    cookymonster's avatar

    dit is gewoon ronduit schandalig, triest gewoon 😡

  62.   
    Exiardia's avatar

    Het boeit me niet zoveel of ze er nou custom firmware erop zetten, en other os en linux en dat soort shit, maar ik wil gewoon weer kunnen spelen, laat ze ff kappen met die aanval om het psn plat te leggen, dat heeft nou wel lang genoeg geduurt.

  63.   
    Rijstekorrel's avatar

    megasega schreef, "Sony heeft alleen maar geluisterd naar zeurende gamers die beweerden dat er vals gespeeld word.
    Gevolg: door jullie (zeurende gamers) ging Sony OtherOs eraf halen en de moesten de hackers worden aangepakt, gevolg nou kunnen jullie niet gamen. Sony had gwn niet moeten luisteren naar al dat gezeur. Dan was er nix gebeurt en konden jullie gewoon nog gamen. Eigen schuld dikke bult. wel zielig voor Sony die het goed bedoelde en niet geloofde dat ze kwetsbaarder waren dan ze dachten. tja misschien hoogmoed? 😆 "

    Door de OtherOS werd hij ook gekraakt al een beetje daarom is het weg 😉

  64.   
    cool ice's avatar

    😥 👿

  65.   
    wishmaster14's avatar

    Als de beveileging van Sony gewoon goed was, dan was er niks aan de hand geweest. Er zijn nou eenmaal hackers op de wereld die gratis willen gamen en downloaden. Dit zal nooit veranderen. De verantwoordelijkheid ligt hierbij na mij weten helemaal bij Sony. Ze verdienen het om is goed bij de tand gevoeld te worden en doordat die hackers nu dreigen met de gegevens openbaar te maken zal Sony dit nu ook goed voelen! En wie denkt dat dit over 1 maand al over is zit er goed naast. Dit gaat nog wel een hele lange tijd duren denk ik. 😳

  66.   
    wishmaster14's avatar

    En die compensatie van Sony is gewoon weer een verzachtende vinger op de wond^^ Alsof er ook maar één PS3 gebruiker op zo’n compensatie zit te wachten.