Originele Portal verkoopt vier miljoen exemplaren

Nu Portal 2 de winkels bezet, rollen er toch nog even lovende cijfers binnen over de originele Portal. De game die aanvankelijk in 2007 een van de games mocht zijn in Valve’s The Orange Box en in 2008 een standalone release kreeg, heeft heden ten dage de verkoop van vier miljoen exemplaren overschreden.

.. that it has moved approximately four million copies in the past four years.
Ontwikkelaar Valve geeft echter wel aan dat dit getal zonder de Steam-verkoop is behaald. Het bedrijf brengt namelijk nooit verkoopcijfers over Steam naar buiten. Portal zal dus nog vele malen meer verkocht zijn en we kunnen alleen maar gissen over het werkelijke aantal. Toch is vier miljoen al zeker niet slecht.

Een saillant detail is dat Portal ooit is begonnen als een project van het DigiPen Institute of Technology en bedacht door studenten. Het spel droeg eerst de naam Narbacular Drop en won een prijs in 2006: de ‘Independent Game Festival’s Student Showcase Award’. De bedenkers hebben destijds ook een contract aangeboden gekregen bij Valve. Het internet kent Portal natuurlijk ook van de uitspraak ‘the cake is a lie’.

Zal Portal 2 haar voorganger verslaan qua verkoopcijfers? Critici zijn in ieder geval lovend over de game.

  1.   
    Verwijder Mij!'s avatar

    Dat is netjes 😀

  2.   
    G_Dragon16's avatar

    Respect, zijn gewoon goede games (:

  3.   
    JonsoN's avatar

    I love VALVe

  4.   
    Extremegamer's avatar

    yes we know johnson 🙄

  5.   
    Leon 2.0's avatar

    Volkomen terecht dat Portal (al dan niet als Orange Box) zo vaak is verkocht. Het zou me niet verbazen als het via Steam even vaak is verkocht of misschien wel meer, aangezien het daar ook vaak in de aanbieding is geweest. 🙂

  6.   
    iveL's avatar

    En ik heb portal 2 ook al weer in huis 😀
    Als je hem nog niet hebt: Kopen 😛
    Wat een geweldige game met heerlijke humor 🙂