Anonymous: ”Dit is nog maar het begin”; stelt eisen tegenover Sony

Eerder deze week meldden we al dat de hackersbeweging Anonymous hun pijlen nu op Sony heeft gericht. Nadat de hackers beweerden het PlayStation Network en meerdere PlayStation-gerelateerde sites offline gehaald te hebben, bedreigden ze ook de medewerkers van Sony. Anonymous beweerde via DOX-aanvallen veel persoonlijke gegevens van de werknemers te kunnen achterhalen, onder andere foto’s, adresgegevens en familieleden. Maar als je denkt het ergste inmiddels gehad te hebben, heb je het volgens een woordvoerder van Anonymous flink mis. In een interview meldde hij namelijk dat de acties van afgelopen dinsdag nog maar het begin waren:

So far, all Sony has seen from us is poking and prodding. A simple salute to let them know, we’re coming. Make no mistake, what you saw today and thought to be frustration is merely preparation for what’s to come.

We said, expect us. Counting us out, would be a mistake.

Wat ze precies van plan zijn willen ze nog niet onthullen:
For the sake of not shooting ourselves in the foot, I won’t comment on specific operational tactics we may or may not employ here. I will however say, that if Sony thinks LOIC is the only trick in our hat … they’re in for a hell of a wake up call. We’re really going all out for this one.

There are many different faces to the operation. Something we encourage is creative thinking.

Sony gaf vannacht al aan de instabiliteit van het PlayStation Network te onderzoeken:
We are currently investigating [the network instability], including the possibility of targeted behavior of an outside party.

[…]

If this is indeed caused by such act, we want to once again thank our customers who have borne the brunt of the attack through interrupted service. Our engineers are working to restore and maintain the services, and we appreciate our customers’ continued support.

Maar er is een manier om hier een einde aan te maken. Anonymous heeft namelijk drie eisen gesteld tegenover Sony. Als Sony deze alle drie uitvoert, dan belooft Anonymous te stoppen met de cyberaanvallen. De eisen zijn als volgt:

    - Sony moet gebruikers opnieuw de mogelijkheid geven om hun PlayStation 3 aan te passen, zoals ook mogelijk was vóór de 3.21 firmware update.
    – Sony moet stoppen met het aanspannen van rechtszaken tegen mensen die een product aanpassen dat ze zelf bezitten.
    – Sony moet de IP adressen die ze hebben verzameld niet gebruiken om mensen te vervolgen.

Sony heeft nog niet geageerd op de eisen, maar de kans dat ze eraan tegemoet zullen komen is zeer klein. Dit verhaal krijgt dus ongetwijfeld nog een staartje.

  1.   
    See4urSelf's avatar

    Anonymous is ziek. Dit doe je niet als je over de totale capaciteit van je hersenen kan benutten.

  2.   
    Alfa Warrior's avatar

    See4urSelf schreef, "Anonymous is ziek. Dit doe je niet als je over de totale capaciteit van je hersenen kan benutten. "

    Nee, stel je voor: Opkomen voor mensen die hun eigen eigendom aanpassen, dat kan niet hoor 🙄
    Verbannen van het Netwerk = ok, maar ook nog eens aanklagen is een no-go.

  3.   
    brigadier92's avatar

    anonymous heeft niks te eisen, ze vallen medewerkers en medegamers lastig.
    Hoop dat sony de topmensen achterhaalt en vervolgt.

  4.   
    jorkauf_'s avatar

    Idd ze komen op voor de ps3 gamers maar ondertussen hebben alle ps3 gamers er last van omdat Psn offline word gehaald. Ik zeg stuk voor stuk de gevangenis in dan ebben wij er geen last meer van.

  5.   
    Alfa Warrior's avatar

    Jammer voor die PSN gamers, maar het moet op een manier duidelijk gemaakt worden. Sony prikt een leeuw, dan moeten ze niet gaan zeuren dat de leeuw terug zal bijten en dat hun “familie” er last van zal krijgen. (Vertaald: Sony klaagt mensen aan, dan moeten ze niet gaan zeuren als die mensen wat terug doen en dat de PSN gebruikers er last van zullen hebben).

  6.   
    JonsoN's avatar

    Alpha, ik snap niet hoe je zoiets als dit goed kunt praten, weet niet waar jij met je verstand zit..

  7.   
    Alfa Warrior's avatar

    Stel jij koopt een computer in de aanbieding, vervolgens kom jij thuis en krijg je te zien dat je er niks op mag installeren en het zal moeten doen met de mee geleverde programma’s. Nu is er een mogelijkheid om toch nog die dingen te installeren maar dan komt de maker van die computer en gaat jou aanklagen voor duizenden euro’s. Zou je dat leuk vinden, gezien die computer (stel 200 euro) niet zo duur was. Precies en het zelfde gebeurt er met de PS3 mensen kopen het apparaat doen wat met hun eigen apparaat en dan komt de grote baas en klaagt deze mensen individueel aan. Not so fair now ain’t it?

  8.   
    R1chardTM's avatar

    Beetje naïef beeld Alfa Warrior, want dit voorbeeld gaat niet op. Sony verkoopt een product met verlies en moet ergens zijn geld mee terug gaan verdienen. Nu is er een groepje mensen die tegen de wet opzettelijk bepaalde beveiligingen kraakt. In principe niet heel veel mis mee, maar het ging fout toen deze code openbaar door deze groep werd verspreid en het business model van Sony in gevaar bracht.

    Sony klaagt mensen aan die de wet overtreden en er voor zorgen dat een PlayStation 4 voor een betaalbare prijs niet meer mogelijk is. Wie zit hier nou fout? En oh ja medewerkers bedreigen slaat natuurlijk al helemaal de plank mis. Jij zegt dat dit alles goed is en mensen gewoon lekker de wet mogen overtreden.

  9.   
    Alfa Warrior's avatar

    R1chardTM schreef, "Beetje naïef beeld Alfa Warrior, want dit voorbeeld gaat niet op. Sony verkoopt een product met verlies en moet ergens zijn geld mee terug gaan verdienen."

    Dan hadden ze moeten nadenken en een iets goedkopere variant moeten maken (wellicht zonder SPU waar zover slechts 1 of 2 developers gebruik van maken?

    R1chardTM schreef, "Nu is er een groepje mensen die tegen de wet opzettelijk bepaalde beveiligingen kraakt."

    Deze mensen zeggend at ze de TOS niet geaccepteerd hebben en daardoor is het niet tegen de wet.

    R1chardTM schreef, " In principe niet heel veel mis mee, maar het ging fout toen deze code openbaar door deze groep werd verspreid en het business model van Sony in gevaar bracht."

    Ahh dus toen Microsoft’s Xbox360 gehackt werd (zodat mensen er illegaal hun spellen op konden spelen) bracht dit Microsoft dusdanig in gevaar dat ze wat? Zelfde geld voor Sony je moet niet al je vertrouwen leggen in je eigen product, je moet de ontwikkelaren zelf ook wat aan hun beveiliging laten doen net zoals op de PC.

    R1chardTM schreef, "
    Sony klaagt mensen aan die de wet overtreden en er voor zorgen dat een PlayStation 4 voor een betaalbare prijs niet meer mogelijk is."

    Het feit dat ze de console met verlies verkochten hielp natuurlijk niet mee? Oow om maar te zwijgen van het gratis aan te bieden van hun netwerk waar ze ook nog eens grote kosten aan hadden. De reden dat ze er nu wel winst op maken is trouwens omdat de materialen goedkoper werden anders waren ze nu nog steeds de sjaak.

    R1chardTM schreef, "Wie zit hier nou fout? En oh ja medewerkers bedreigen slaat natuurlijk al helemaal de plank mis. Jij zegt dat dit alles goed is en mensen gewoon lekker de wet mogen overtreden."

    Ben ik met je eens, mensen persoonlijk bedreigen gaat inderdaad te ver.

    Quote dit om alle quote’s te zien.

  10.   
    See4urSelf's avatar

    Ik snap echt niet hoe je dit kunt goed praten Alpha. Wat de motieven ook zijn, mensen bedreigen en het verzieken voor de rest van de community staat niet in lijn met de beloftes van Sony om bijv. Linux te laten draaien. Als jij dit apparaat koopt doe je ermee wat je wilt, maar ga niet hacken en dan online zetten, dat snap je toch wel?

  11.   
    Alfa Warrior's avatar

    ALLE CUSTOM FIRMWARE, hacken ben ik zelf op tegen – deze mensen mogen verbannen worden maar niet aangeklaagd – maar om alle custom firmware niet toe te staan is voor mij de reden om Anonymous te ondersteunen.

  12.   
    JonsoN's avatar

    Serieus,

    Anonymous zit fout, dus jij ook.

  13.   
    Dude…'s avatar

    die hackers moeten echt hun smoel houden. de ps3 is van sony en die mensen hebben veel werk erin gestopt om zo’n machine te ontwikkelen en de makers van de spellen doen dat nog steeds. en dan gaan zei een beetje doodleuk alles hacken. ZOEK EEN #@$*&* LEVEN!

  14.   
    DeAdSeYe's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Stel jij koopt een computer in de aanbieding, vervolgens kom jij thuis en krijg je te zien dat je er niks op mag installeren en het zal moeten doen met de mee geleverde programma’s. Nu is er een mogelijkheid om toch nog die dingen te installeren maar dan komt de maker van die computer en gaat jou aanklagen voor duizenden euro’s. Zou je dat leuk vinden, gezien die computer (stel 200 euro) niet zo duur was. Precies en het zelfde gebeurt er met de PS3 mensen kopen het apparaat doen wat met hun eigen apparaat en dan komt de grote baas en klaagt deze mensen individueel aan. Not so fair now ain’t it?"

    Punt 1: Daarom hou ik al helemaal niet van Apple. Punt 2: Dat ligt aan de voorwaardens wat het bedrijf maakt. Punt 3: Bij de pc geld dat net zo goed, ook als je iets wilt bij bouwen. Zo valt jou garantie en service. Punt 4: Wat ze op de PS3 gebruikte, waren wel voor hele andere doeleindes. Want op de eerste versie’s kon je wel genoeg doen, alleen werd allemaal gebruikt voor illigale doeleindes.

    En blijf het bij ieder bericht zeggen, de product wat jij koopt blijft en is eigendom van het bedrijf!!!!!!
    Zo valt de garantie en service als je gaat klooien, zo helpen ze jou niet bij *vreemde* software. Allemaal algemeen bekent, alleen op de pc gebeurt het bij grote schaal en heb je veel software nodig om alles fatsoenlijk te laten draaien. Dan is het ook echt onmogelijk om het allemaal tegen te houden. Een PS3 is geen pc, onthoud dat heel goed.

    Owjah als ik dat ook met mijn GSM doe en zet een andere ROM erop of een onofficiële software, hoeven ze mijn telefoon niet meer en kan ik ook nergens meer terecht.

    Heb zelf ook in diverse winkels gewerkt, en daar werd keihard op mijn vingers getikt als ik in aanraking kwam met *vreemde* software op pc en telefoon, en vooral illigaal zooi. Maarnogmaals omdat er niks gebeurt op de PC hoef het niet te zijn tot bedrijven het allemaal goed vinden. EN gebeurt op de pc op zoon grote schaal, zijn miljarden mensen. Dat kan jij nooit bijhouden, alhoewel genoeg software word geblockt tegenwoordig, wat ook voor rare doeleindes worden gebruikt

  15.   
    Alfa Warrior's avatar

    Dat je garantie vervalt = Ok dat snap ik, Dat ze je verbannen = ook Ok (mits je hackt) maar dat ze je gaan aanklagen dat is nou net het punt waarbij ik heb van “The F is this sh!t” hey als ze alle “Hackers” (of mensen die de Hacks maken) zouden aanklagen dan kan je er vanuit gaan dat je als spel heel veel problemen krijgt, gewoon omdat de groep hackers zo groot is. Zou je ze verbannen heeft niemand er een probleem mee.
    Sony heeft geen “schade” van een paar miljoenen door GeoHot noch Anonymous (die GeoHot verdedigt) omdat de PS3 gehackt is, hoe ze dan ook in hun hoofd halen om deze mensen aan te klagen voor een gigantisch bedrag snap ik niet. Dat de game-developers geen Anti-Cheat software mee gaven omdat ze blindelings vertrouwde op Sony komt ze nu duur te staan met veel hackers. Alweer kan je hier GeoHot er niet de schuld van geven dat hij zelf Hackt, het enigste dat hij wel heeft gehackt is de Playstation 3 en niet de spellen individueel. Er blijft dus nog altijd geen reële schade (denk aan stelen / vernieling) maar slechts een “Ik vind dat het zoveel heeft gekost om het goed te maken” schade bedrag of “emotionele schade” zoals ik dat wel bij Sony vind passen. Aan Sony zou ik persoonlijk willen zeggen dat het een stelletje —– (6 letter woord Engels voor poesjes) zijn en dat ze moeten stoppen met zich te gedragen als een klein amateur bedrijf, jullie code is gehackt doe er wat aan en dit gaat zich NIET op lossen door iemand aan te klagen en ook al wint Sony een rechtszaak, dan los je alsnog niks op. Zorg voor een Anti-Cheat beveiliging tegen de hackers zoals andere bedrijven ook doen.

    Oow en een rechtszaak winnen zou het zelfs nog erger maken voor Sony door de rechtenorganisatie Anonymous (ja, zo zal ik ze noemen).

  16.   
    See4urSelf's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Dat je garantie vervalt = Ok dat snap ik, Dat ze je verbannen = ook Ok (mits je hackt) maar dat ze je gaan aanklagen dat is nou net het punt waarbij ik heb van “The F is this sh!t” hey als ze alle “Hackers” (of mensen die de Hacks maken) zouden aanklagen dan kan je er vanuit gaan dat je als spel heel veel problemen krijgt, gewoon omdat de groep hackers zo groot is. Zou je ze verbannen heeft niemand er een probleem mee.
    Sony heeft geen “schade” van een paar miljoenen door GeoHot noch Anonymous (die GeoHot verdedigt) omdat de PS3 gehackt is, hoe ze dan ook in hun hoofd halen om deze mensen aan te klagen voor een gigantisch bedrag snap ik niet. Dat de game-developers geen Anti-Cheat software mee gaven omdat ze blindelings vertrouwde op Sony komt ze nu duur te staan met veel hackers. Alweer kan je hier GeoHot er niet de schuld van geven dat hij zelf Hackt, het enigste dat hij wel heeft gehackt is de Playstation 3 en niet de spellen individueel. Er blijft dus nog altijd geen reële schade (denk aan stelen / vernieling) maar slechts een “Ik vind dat het zoveel heeft gekost om het goed te maken” schade bedrag of “emotionele schade” zoals ik dat wel bij Sony vind passen. Aan Sony zou ik persoonlijk willen zeggen dat het een stelletje —– (6 letter woord Engels voor poesjes) zijn en dat ze moeten stoppen met zich te gedragen als een klein amateur bedrijf, jullie code is gehackt doe er wat aan en dit gaat zich NIET op lossen door iemand aan te klagen en ook al wint Sony een rechtszaak, dan los je alsnog niks op. Zorg voor een Anti-Cheat beveiliging tegen de hackers zoals andere bedrijven ook doen.
    Oow en een rechtszaak winnen zou het zelfs nog erger maken voor Sony door de rechtenorganisatie Anonymous (ja, zo zal ik ze noemen)."

    Ik heb het idee dat je een beetje wegrent voor het eigenlijke punt. Anonymous claimt te hacken voor homebrew software. Mensen met hersenen weten dat dit niet zo is; er moet illegale software kunnen draaien op het systeem, al wordt dit dan onder het nom van ‘Linux is belooft’ gedaan. Nu de hacker gepakt is (niet voor het hacken maar voor het VERSPREIDEN van de hack) begint Anonymous als een kleuter op de grond te slaan en te huilen en dit te uiten door mensen van Sony te BEDREIGEN en psn ONBRUIKBAAR VOOR ONSCHULDIGEN te maken. Dit kan natuurlijk gewoon niet. Als je weer reageert doe dat dan op de in hoofdletter-staande woorden, want dat zijn de 3 keypoints waarom ik het helemaal oneens ben met Anonymous. Als ze nou eens een normaal dialoog aangingen voordat ze gingen hacken, okee.. Maar dit is natuurlijk van de zotte.

  17.   
    Alfa Warrior's avatar

    See4urSelf schreef, "
    VERSPREIDEN van de hack) "

    Verspreiden van de Code bedoel je?

    See4urSelf schreef, "begint Anonymous als een kleuter op de grond te slaan en te huilen en dit te uiten door mensen van Sony te BEDREIGEN"

    Ben het op dit punt ook niet met Anonymous eens, dit horen ze idd niet te doen zoals ik al eerder schreef.

    See4urSelf schreef, " ONBRUIKBAAR VOOR ONSCHULDIGEN te maken."

    Hadden ze bij Sony maar moeten nadenken voordat ze mensen (niet alleen Geohot) gingen aanklagen, ze wisten dat Anonymous voor deze mensen staat en het voor deze mensen opneemt. Dan weet je ook dat als je een leeuw prikt dat hij terug zal bijten.
    Overigens heb jij het over 1 hacker, GeoHot mag dan wel Sony zen broncode gehackt hebben, de hacks voor de spellen heeft hij niet gemaakt.

  18.   
    Leon 2.0's avatar

    Ik hoop (en denk) dat Sony gewoon vol blijft houden, als ik dan soms niet op PSN kan so be it. Beter dan dat heel PSN volzit met hackers/cheaters etc. En het lijkt me dat Anonymous redelijk illegaal bezig is als ze hun dreigementen uitvoeren, dus ik hoop van harte dat ze opgepakt worden.

  19.   
    R1chardTM's avatar

    Ik had het trouwens over de Digital Millennium Copyright Act. Een wet in Amerika, die de heren wel degelijk hebben overschreden.

  20.   
    superdedupe's avatar

    beide kanten snap ik op zich wel…

    Sony is bang voor haar eigen product en probeert driftig voorbeelden te stellen zodat het in de toekomst niet weer zo’n zooitje wordt.

    anonymus heeft de pest in dat ze hun custom software niet meer kunnen draaien.

    bedenk wel: Sony staat in hun recht, je mag mensen aanklagen zoveel je wilt. Anonymous daarentegen mag niet hacken… dus die staan niet in hun recht.

    Ik vind de hele situatie iritand omdat ik bang ben dat straks ps3 niet meer online wordt ondersteunt. terwijl ik een fanatiek ps3 multiplayer gamer ben…

  21.   
    Alfa Warrior's avatar

    Als je bang bent dat je niet meer online kan moet je, je eerder zorgen maken over Sony VS LG, want LG staat daar in hun gelijk.

  22.   
    Supermanneke's avatar

    Ik moet zeggen dat ik het persoonlijk wel met Alfa Warrior eens ben, als Sony niet zo aggresief was begonnen met het aanklagen van de hackers (van de PS3 zelf), was het nooit zover gekomen… Als ze gewoon de hackers (in games) hadden gebanned was er niks gebeurd. Kijk nou naar de iPhone, wordt al sinds de release gehacked, er wordt niks tegen gedaan, en er zijn ook maar weinig problemen. Toch ben ik het er uiteraard niet met eens dat Anonymous medewerkers persoonlijk gaat aanvallen.

  23.   
    blackname's avatar

    ach ja zolang ze mij maar niet lastigvallen op mijn gametijden zeur ik er ook niet over.

  24.   
    Tha Destiny's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Als je bang bent dat je niet meer online kan moet je, je eerder zorgen maken over Sony VS LG, want LG staat daar in hun gelijk."

    Nee want LG klaagt ze aan vanwege een blu ray patent niet een patent op de internetdienst, mochten ze gelijk krijgen dan krijgt sony zeer waarschijnlijk een boete.

    Anonymous is heel fout bezig hier, volgens mij staat in de gebruikers overeenkomsten dat Sony het recht behoud de diensten te wijzigen.

    maar om alle custom firmware niet toe te staan is voor mij de reden om Anonymous te ondersteunen.

    Gek he dat Sony niet wilt dat je een OS draait waarmee je gedownloade games kan spelen…

    de hacks voor de spellen heeft hij niet gemaakt.

    Hij heeft ze wel mogelijk gemaakt, als ik jou een pistool en jij schiet iemand daar mee neer. Ben ik dan niet deels verantwoordelijk?

    En je vergelijking tussen PS3 en PC slaat de plank totaal mis.

  25.   
    Ken2BE's avatar

    Maar waarom is het bij de xbox dan nooit zo ver gekomen??Die is toch ook gehackt.

  26.   
    vulstar's avatar

    Ik vind het logisch dat sony geen hackers op hun netwerk wil toestaan.

    Daarom zouden mensen die hun ps3 aanpassen gewoon niet op het sony netwerk moeten kunne komen en dat die gasten dan maar hun eigen netwerk aanmaken ofzo.

    Oftewel laat ze maar een eigen besturing systeem maken die op ps3 draait en naar een ander eigen netwerk connect. En als sony dan verlies draaid op de verkoop van de ps3 in de winkel, dan moeten ze de prijs maar opschroeven van dat ding als dat zo blijkt te zijn.

  27.   
    desxeon's avatar

    .1 = Bedreigen gaat voor mij te ver.

    .2 = Je hebt een akkoord afgesloten met Sony als je online gaat dat je de regels niet moet overscheiden en dat heeft Anonymous dus wel gedaan dus ik snap het punt van Sony wel dat ze van deze “heren” afwillen.

  28.   
    jessin9731's avatar

    beide kanten hebben in principe gelijk.
    anonymous heeft gelijk mensen mogen zelf bepalen wat ze met hun eigen spul doen.
    maar anonymous hackt mederwerkers van sony en medegamers en is daarom ook niet goed bezig.
    maar sony spand rechtzaken aan tegen mensen die hun spul aanpassen en is daarom ook slexht bezig
    maar anonymous komt op vóór ons maar werkt ook tegen ons…

  29.   
    cool ice's avatar

    – Sony moet gebruikers opnieuw de mogelijkheid geven om hun PlayStation 3 aan te passen, zoals ook mogelijk was vóór de 3.21 firmware update.
    ok dat kan, ze knutselen maar een end weg zolang niemand er maar last van heeft en je niks illegaals doet. dus ook geen illegale games afspelen.

    – Sony moet stoppen met het aanspannen van rechtszaken tegen mensen die een product aanpassen dat ze zelf bezitten. mee eens, maar zoals ik zei, als je illegale dingen uitvoert of mensen er tot last mee bent vind ik dat sony het recht heeft om daar wat van te zeggen.

    – Sony moet de IP adressen die ze hebben verzameld niet gebruiken om mensen te vervolgen.
    ok, maar zorg er dan ook niet voor dat het nodig is om je te vervolgen.

    als die lui van anonymous nou eens stoppen met lastig zijn en gewoon met sony gaan praten kunnnen ze het misschien toch met elkaar eens worden, maar ze moeten toch begrijpen dat je met illegale games de game industrie ten onder helpt.

  30.   
    vgamer's avatar

    R1chardTM schreef, "Beetje naïef beeld Alfa Warrior, want dit voorbeeld gaat niet op. Sony verkoopt een product met verlies en moet ergens zijn geld mee terug gaan verdienen. Nu is er een groepje mensen die tegen de wet opzettelijk bepaalde beveiligingen kraakt. In principe niet heel veel mis mee, maar het ging fout toen deze code openbaar door deze groep werd verspreid en het business model van Sony in gevaar bracht.
    Sony klaagt mensen aan die de wet overtreden en er voor zorgen dat een PlayStation 4 voor een betaalbare prijs niet meer mogelijk is. Wie zit hier nou fout? En oh ja medewerkers bedreigen slaat natuurlijk al helemaal de plank mis. Jij zegt dat dit alles goed is en mensen gewoon lekker de wet mogen overtreden."

    Jij gaat toch ook geen keukenmessenfabrikant aanklagen omdat het ‘eventueel’ voor moord gebruikt kan worden? Dat is wel hoe je nu denkt, het kan voor piraterij gebruikt worden dus laat ik iedereen maar ff aanklagen die voor een mogelijkheid zorgt.
    Gelukkig werken onze wetten zo niet. (en er zijn tot nu toe geen mensen bedreigd…)

    En aan iedereen die klaagt over piraterij, raad eens waarom de ps3 zo lang ‘ongehackt’ was…
    De mensen die er de skills voor hadden deden het niet vanwege OtherOs, de ps3 werd pas een doel met de komst van patch 3.21 OFW

  31.   
    Hotshot's avatar

    Ze zitten hier eigenlijk allebei fout of niet?

  32.   
    Extremegamer's avatar

    ey, staartje is wel heeeeeel erg klein, zeg maar een grote staart. en de enige hoop van sony op het moment is OF de federale diensten over de wereld die de hackers met hun eigen hackers kunnen opsporen, of counter hackers inzetten. of hun product laten vergallen door de rest, hoe weinig geld ik er ook voorover heb om iedere keer een spel te kopen, koop ik liever een spel dan dat ik er eentje download voor de ps3.

  33.   
    Cyb3rp3n0zah's avatar

    voor de mensen die anonymous nu alleen maar kennen van t sony incident wat nu plaatsvind,
    anonymous heeft veel meer gedaan en zeker dingen waar k me wel in kan vinden,
    bijv. ze hebben t netwerk platgelegd van ”Westboro Baptist Church” zoek maar eens op 😉
    deze kerk liet destijds een nazi een toespraak doen, en dat zijn niet de enige dingen, k keur niet alles goed wat ze doen maar op heel veel vlakken tog wel degelijk veel, kijk maar eens hoe veel vrijheid zo van de mens word afgepakt, t word je allemaal maar zo voorgeschoven en je hebt t maar aan te nemen, dat is dus een punt waar de anonymous niet in mee gaat.. zoude meer mensen moeten doen, we hoeven niet alles te slikken 😡

  34.   
    Tha Destiny's avatar

    vgamer schreef, "

    ”R1chardTM” schreef, "Beetje naïef beeld Alfa Warrior, want dit voorbeeld gaat niet op. Sony verkoopt een product met verlies en moet ergens zijn geld mee terug gaan verdienen. Nu is er een groepje mensen die tegen de wet opzettelijk bepaalde beveiligingen kraakt. In principe niet heel veel mis mee, maar het ging fout toen deze code openbaar door deze groep werd verspreid en het business model van Sony in gevaar bracht.
    Sony klaagt mensen aan die de wet overtreden en er voor zorgen dat een PlayStation 4 voor een betaalbare prijs niet meer mogelijk is. Wie zit hier nou fout? En oh ja medewerkers bedreigen slaat natuurlijk al helemaal de plank mis. Jij zegt dat dit alles goed is en mensen gewoon lekker de wet mogen overtreden."

    Jij gaat toch ook geen keukenmessenfabrikant aanklagen omdat het ‘eventueel’ voor moord gebruikt kan worden? Dat is wel hoe je nu denkt, het kan voor piraterij gebruikt worden dus laat ik iedereen maar ff aanklagen die voor een mogelijkheid zorgt.
    Gelukkig werken onze wetten zo niet. (en er zijn tot nu toe geen mensen bedreigd…)
    En aan iedereen die klaagt over piraterij, raad eens waarom de ps3 zo lang ‘ongehackt’ was…
    De mensen die er de skills voor hadden deden het niet vanwege OtherOs, de ps3 werd pas een doel met de komst van patch 3.21 OFW"

    Je ziet hoe krom deze vergelijking is?

  35.   
    Exiardia's avatar

    mr.black schreef, " En het lijkt me dat Anonymous redelijk illegaal bezig is als ze hun dreigementen uitvoeren, dus ik hoop van harte dat ze opgepakt worden."

    Nee, in feite hebben ze nog niemand bedreigt, ze hebben alleen gezegd dat ze dat zouden KUNNEN doen. Ze hebben het nog niet gedaan, en dan bedreigen ze idd wel, maar niet als van: Hou je klep of ik kom je vermoorden, nee, ze zeggen: We kunnen de privacy van je medewerkers aantasten, en dat is nou weer niet strafbaar.

    Ik ben het verder met alpha warrior eens, als je een bak hardware koopt, en je bouwt hem om en accepteerd NIET de algemene voorwaarden e.d., moet je er gewoon mee kunnen doen wat je wilt, stel, er zou in de ps3 een processor en een moederbord zitten die als je ze los koopt, meer dan 300 euro kosten, dan moet je toch gewoon de ps3 open moeten schroeven en die shit er uit mogen halen, het is niet dat je de ps3, leent van sony ofzo, je hebt dat ding gekocht, en als je dan niet akkoord gaat met hun voorwaarden, sta je in je recht om met de hardware te sleutelen.

    Ik snap wel dat ze (Anonymous) ervoor kiezen om zich er op te richten om het PSN offline te halen, want dan wordt de grote menigte, die waarschijnlijk hier niks van af weet, boos op sony dat het psn het niet doet, dat gaat sony geld kosten, of iig een slechter imago. Als je nou een of andere zuster website van sony offline haalt waar toch maar 1000 bezoekers per dag op komen, zal het veel langer duren totdat ze hun doel bereiken.

    Ik hoop dat, als Anonymous het PSN offline weet te halen, sony snel de eisen inwilligt, zodat we weer gewoon kunnen spelen, maar ik ben wat dat betreft best bereid om een paar dagen er niet op te kunnen, ik vermaak me wel met minecraft.

    Op het punt dat ze snel gearresteerd worden, dit is niet een groepje bruggers die net hun eerste ding over hackers hebben gehoord, deze gasten gaan heus niet aan het werk voordat ze een 25 dubbele proxy hebben aangezet.

  36.   
    tvpoket's avatar

    Anonymous doe dit alleen maar om goed de doen Anonymous zal geen aanval niet meer plegen playstation network enkel nog op de website van sony

  37.   
    Fox's avatar

    jongens kijk dit maar even: http://anonnews.org/?p=press&a=item&i=797

  38.   
    ChrissieOne's avatar

    Ken2BE schreef, "Maar waarom is het bij de xbox dan nooit zo ver gekomen??Die is toch ook gehackt."

    Enkel een custom firmware van de DVD drive, voor de rest niet.
    De core is dus nooit gehackt, en bij de PS3 wel.
    Anders had ik inmiddels Linux gedraaid voor een mediaplayer/NAS 🙂

  39.   
    Morgarath450's avatar

    Ik heb inmiddels best wel wat respect voor Anonymous ontwikkeld, maar medewerkers bedreigen en het PSN offline halen gaat me te ver. Laat de firmware maar lekker zoals het is want we hebben geen behoefte aan hackers op het PSN.

  40.   
    Leon 2.0's avatar

    Exiardia schreef, "

    ”mr.black” schreef, " En het lijkt me dat Anonymous redelijk illegaal bezig is als ze hun dreigementen uitvoeren, dus ik hoop van harte dat ze opgepakt worden."

    Nee, in feite hebben ze nog niemand bedreigt, ze hebben alleen gezegd dat ze dat zouden KUNNEN doen. Ze hebben het nog niet gedaan, en dan bedreigen ze idd wel, maar niet als van: Hou je klep of ik kom je vermoorden, nee, ze zeggen: We kunnen de privacy van je medewerkers aantasten, en dat is nou weer niet strafbaar. "

    Daarom zei ik ook als ze hun dreigementen uitvoeren. 😉

  41.   
    coolsharpei's avatar

    Goede daad, word eens tijd dat iemand er wat van zegt, dat Sony hun product met verlies verkoopt is hun probleem, niet de onze, zelf betaald = jouw eigendom

  42.   
    Jarek's avatar

    mr.black schreef, "

    ”Exiardia” schreef, "[quote=”mr.black”].."

    Nee, in feite hebben ze nog niemand bedreigt, ze hebben alleen gezegd dat ze dat zouden KUNNEN doen. Ze hebben het nog niet gedaan, en dan bedreigen ze idd wel, maar niet als van: Hou je klep of ik kom je vermoorden, nee, ze zeggen: We kunnen de privacy van je medewerkers aantasten, en dat is nou weer niet strafbaar. "

    Daarom zei ik ook als ze hun dreigementen uitvoeren. 😉 [/quote]

    Dat gaan ze wel doen. let maar op.