West en Zampella beschuldigen Activision van fraude

Maart vorig jaar ontsloeg Activision twee van Infinity Ward’s (de ontwikkelaar van de Modern Warfare-franchise) belangrijkste medewerkers: Jason West en Vince Zampella. Dit was het startschot voor een ellenlange reeks rechtszaken, waarbij West en Zampella Activision beschuldigden van het achterhouden van verplichte betalingen, terwijl Activision op haar beurt een schadevergoeding van 400 miljoen dollar van het duo eiste. Maar nu alles eindelijk opgelost leek, hebben West en Zampella Activision beschuldigd van fraude.

Dit blijkt uit een reeks gerechtelijke documenten waar Gamespot haar handen op heeft weten te leggen. De aanklacht berust op het ‘Memorandum of Understanding’ contract dat beide partijen onlangs ondertekenden. Volgens dit contract zouden West en Zampella het creatieve zeggenschap over de Modern Warfare-franchise houden en mochten ze een “look & feel” voor de reeks creëren. Ook werd er een bonusplan in het contract opgenomen. In ruil hiervoor moest het duo echter wel minstens drie jaar bij Activision blijven.

Volgens de aanklacht van West en Zampella heeft Activision het contract enkel ondertekend omdat ze wilden voorkomen dat de heren bij Vivendi aan de slag gingen (onderhandelingen met deze studio waren destijds immers in volle gang). Bovendien was Activision volgens het duo nooit van plan zich aan het contract te houden en praatte de ontwikkelaar de heren enkel naar de mond. “Ondertussen bleef Activision stiekem Modern Warfare-producten ontwikkelen, waar onze toestemming voor nodig was” aldus West en Zampella.

De advocaat van de heren eist nu dat het ‘Memorandum of Understanding’ contract nietig wordt verklaard. Als dit gebeurt worden West en Zampella mede-eigenaren van de Modern Warfare-franchise, waardoor ze bij een andere studio nieuwe games in deze serie mogen ontwikkelen.

 1.   
  See4urSelf's avatar

  Het blijft ook maar doorgaan he?! Ben benieuwd wat de uitslag wordt. Wel ontzettend grappig als EA en Activision CoD games gaan maken, maar dan onder een andere naam (als ik het goed begrijp).

 2.   
  soulzx3's avatar

  zou heerlijk zijn als west en zampella bij vivendi gaan, heerlijke uitgever is vivendi (WoW :D)

 3.   
  DGonlag2's avatar

  ”soulzx3″ schreef, "zou heerlijk zijn als west en zampella bij vivendi gaan, heerlijke uitgever is vivendi (WoW :D)"

  Vivendi bestaat niet meer. Die zijn toen gefuseerd met Activision. Dus het lijkt me sterk dat ze terug zouden gaan naar Activision.

 4.   
  JonsoN's avatar

  Ik hoop dat Activision failliet gaat, schijtbedrijf.. 🙂

 5.   
  fabiankok's avatar

  K’heb geen respect voor Activision, dus ik hoop dat ze dit verliezen.. k’gun het die gozers meer

 6.   
  desxeon's avatar

  Activison is de oude EA, en EA is nu in alle opzichten 1000x beter en misschien wel meer dan Activision. (vind ik)

 7.   
  Cyb3rp3n0zah's avatar

  laat activision maar lekker de wind van voren krijgen 😉

 8.   
  morkop006's avatar

  It aint over till the fat lady sings.

 9.   
  RivetingFish's avatar

  laat dat klote bedrijf maar lekker ten onder gaan ik hoop dat west en zampella winnen 🙂

 10.   
  Jarek's avatar

  Activision , ik zal nooit vergeten hoe goed Call of duty 2 was.

  Moge degene winnen , die er recht op heeft.

 11.   
  Supermanneke's avatar

  Enige goede gedeelte van Activision is Blizzard…

 12.   
  cookymonster's avatar

  dit zou wel eens heel goed nieuws kunnen zijn, want als dat contract nietig verklaard word zal de meest gekochte shooter van deze tijd door 2 verschillende bedrijven gemaakt worden en krijgen we lekker wat competitie tussen de bedrijven, wat dan weer kan leiden tot innovatie en coolere games!!!!

  het kan ook totaal anders lopen, ik ben maar wat aan het dagdromen 😛