Nu wereldwijd meer PS3-eigenaren dan Xbox 360-bezitters

Volgens een nieuw onafhankelijk rapport zijn er nu wereldwijd meer PS3-eigenaren dan Xbox 360-bezitters, ondanks de succesvolle Kinect-lancering voor laatstgenoemde console.

Strategy Analytics data meldt dat vanaf december 2010 Sony meer consoles heeft verkocht dan Microsoft. Wereldwijd is de PlayStation 3 nu 43,4 miljoen keer over de toonbank gegaan, dit in vergelijking met de Xbox 360, die 42,9 miljoen keer verkocht is. De Nintendo Wii staat echter nog altijd aan kop met een monsterlijk aantal van 75,5 miljoen verkochte exemplaren. Wel moet gezegd worden dat de Xbox 360 beter is verkocht dan de PlayStation 3 in de Verenigde Staten.

Het rapport verwacht dat de Xbox 360 eind dit jaar nog eens 13,7 miljoen keer wordt gekocht, terwijl de PlayStation 3 diens basis uitbreidt met 15,7 miljoen exemplaren. De Nintendo Wii, echter, zal volgens de analisten een flinke klap te verduren krijgen. Hoe deze nek-aan-nek-race in werkelijkheid zal verlopen kunnen we pas volgend jaar meedelen.

  1.   
    cool ice's avatar

    mooie prestatie van sony. 🙂

  2.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ho eens, dat ze meer verkocht zijn betekend niet dat er meer eigenaren zijn. Het zou kunnen dat zodra de PS3 kapot gaat mensen sneller een nieuwe kopen dan Xbox 360 eigenaren, overigens word de PS3 niet alleen gebruikt voor gaming, ook voor Blu-Ray films word het gebruikt.

  3.   
    Hitman047's avatar

    * Wacht op Fan-war in de reactie’s hieronder…* 🙄

  4.   
    lanccce's avatar

    zo groot is het verschil tussen ps3 en xbox niet maar je moet niet vergeten dat de ps3 ook duurder is.

  5.   
    PsYkOfOoL's avatar

    Op launch was de PS3 600 of 500 euro?

  6.   
    HardCoreGamerâ„¢'s avatar

    Wereldwijd is de PlayStation 3 nu 43,4 miljoen keer over de toonbank gegaan, dit in vergelijking met de Xbox 360, die 42,9 keer verkocht is.

    Foutje. 😉 Wereldwijd is de PlayStation 3 nu 43,4 miljoen keer over de toonbank gegaan, dit in vergelijking met de Xbox 360, die 42,9 Milljoen keer verkocht is. Is het antwoord. 🙂

    43,4 Miljoen x $200,- dollar winst?
    Sony is rijk!

  7.   
    WesterW's avatar

    GamerGamesâ„¢ schreef, "

    Wereldwijd is de PlayStation 3 nu 43,4 miljoen keer over de toonbank gegaan, dit in vergelijking met de Xbox 360, die 42,9 keer verkocht is."

    Foutje. 😉 Wereldwijd is de PlayStation 3 nu 43,4 miljoen keer over de toonbank gegaan, dit in vergelijking met de Xbox 360, die 42,9 Milljoen keer verkocht is. Is het antwoord. 🙂

    Haha xD Verbeterd nu.

  8.   
    Almelow's avatar

    Go Sony! 😛
    Ik ben ook in het bezit van een PS3 😀 8)

  9.   
    G-6's avatar

    sony heeft in 2011 teminste 1 PS3 verkocht, aan mij namelijk.

  10.   
    Leon 2.0's avatar

    Netjes van Sony, aangezien de ps3 natuurlijk later gelaunched is. 🙂 Overigens zijn het beide mooie apparaten.

    *hoopt dat de fanboys zich koest houden*

  11.   
    JB940's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Ho eens, dat ze meer verkocht zijn betekend niet dat er meer eigenaren zijn. Het zou kunnen dat zodra de PS3 kapot gaat mensen sneller een nieuwe kopen dan Xbox 360 eigenaren, overigens word de PS3 niet alleen gebruikt voor gaming, ook voor Blu-Ray films word het gebruikt."

    als mensen hem als film speler gebruiken, hebben ze toch ook de ps3?
    dan zijn er toch meer eigenaren?
    of tellen die opeens niet mee..
    trouwens de ps3 gaat een stuk minder snel kapot xd
    tenminste, mijne gaat nog mee en de xbox die is al lang weg x]

  12.   
    G_Dragon16's avatar

    Waarom zijn xbox mensen direct bezitters en ook niet gewoon eigenaren? snap niet waarom dat niet gelijk staat in de titel ? ;), Sony krijgt klap nog wel door de fabrieken in japan, we zullen zien waar het heen gaat.

    Heb zelf twee xboxen staan , moet er niet aan denken om op een ps3 te moeten gamen.. 😛

  13.   
    Verluci's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Ho eens, dat ze meer verkocht zijn betekend niet dat er meer eigenaren zijn. Het zou kunnen dat zodra de PS3 kapot gaat mensen sneller een nieuwe kopen dan Xbox 360 eigenaren, overigens word de PS3 niet alleen gebruikt voor gaming, ook voor Blu-Ray films word het gebruikt."

    ik heb nog nooit van iemand gehoord met een kapotte PS3, wel van veel mensen met een kapotte XBOX360, daarintegen.

  14.   
    Svenis's avatar

    PS3 is gwn beter :p hha

  15.   
    Fox's avatar

    Svenis schreef, "PS3 is gwn beter :p hha"

    Helemaal niet… kwa options zijn ze alle 2 even goed.

  16.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    *PS3-eigenaren*
    bedoelen ze het ook met PS3 acounts, want ik weet niet hoe het zit met de X360 maar je kunt veel Acounts aan maken op een Playstation 3.

  17.   
    lassieman's avatar

    Netjes sony

  18.   
    blackname's avatar

    coen254″][quote=”Alfa Warrior schreef, "Ho eens, dat ze meer verkocht zijn betekend niet dat er meer eigenaren zijn. Het zou kunnen dat zodra de PS3 kapot gaat mensen sneller een nieuwe kopen dan Xbox 360 eigenaren, overigens word de PS3 niet alleen gebruikt voor gaming, ook voor Blu-Ray films word het gebruikt."

    ik heb nog nooit van iemand gehoord met een kapotte PS3, wel van veel mensen met een kapotte XBOX360, daarintegen.[/quote]
    zelfde hier hoor veel vaker dat xbox kapot is en nog nooit van ps3 dus ps3 owned de xbox gewoon HARD!

  19.   
    Rijstekorrel's avatar

    Netjes hoor Sony ik blijf jullie ook steunen met de volgende consoles :D, Ik heb hier voor ook ps2 gehad en later pas een xbox.

    Net zelfde eerst ps3 en na een tijdje pas een 360 gekocht vind console van sony toch altijd leuker, Maar geen fanboy daarom heb ik ze ook allebei gewoon en een wii ook trouwens maar staat nu bij me zusje 😛

  20.   
    nuclearnemo's avatar

    blackname schreef, "

    ”coen254″ schreef, "[quote=”Alfa Warrior”].."

    ik heb nog nooit van iemand gehoord met een kapotte PS3, wel van veel mensen met een kapotte XBOX360, daarintegen."

    zelfde hier hoor veel vaker dat xbox kapot is en nog nooit van ps3 dus ps3 owned de xbox gewoon HARD![/quote]

    Owned?…hmm..nee…maar, iedereen heeft zijn eigen voorkeur qua console. En omdat de ps3 beter verkocht is wil niet zeggen dat het de betere is…..naar mijn mening zijn ze allebei even goed. Het hangt er gewoon van af wat voor games je wil spelen en op basis daarvan een console gaat kopen….niet omdat de een zogenaamd beter is dan de andere….

  21.   
    matdriks's avatar

    Sony is gewoon goed bezig met exclusieve games.
    MS komt alleen met gears of war dit jaar toch?

  22.   
    WesterW's avatar

    Over eigenaars en bezitters, het is gewoon hetzelfde maar als je twee keer hetzelfde achterelkaar schrijft staat dat lelijk. Overigens: de cijfers betreffen allen het totaal aantal verkochte exemplaren.

  23.   
    Neolite's avatar

    Reacties als:”PS3 owns”. En dergelijke zijn bij deze afgelopen. Typ dat maar op een Playstation fan-site. Hier laten we het even netjes.

  24.   
    Extremegamer's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Ho eens, dat ze meer verkocht zijn betekend niet dat er meer eigenaren zijn. Het zou kunnen dat zodra de PS3 kapot gaat mensen sneller een nieuwe kopen dan Xbox 360 eigenaren, overigens word de PS3 niet alleen gebruikt voor gaming, ook voor Blu-Ray films word het gebruikt."

    beargumenteer jezelf eens beter en dan mag je je gelijk nader verklaren.

    want jij zegt de mensen halen vaak een ps3 omdat de oude o zo vaak kapot gaat, je houdt niemand anders dan je zelf voor de domme als je niet beseft dat dit precies hetzelfde is met de xbox, xbox heeft red ring of death en is gevreesd, komt tegenwoordig niet meer zo vaak voor door de xbox360 light versie hoor ik om me heen.

    en de ps3 kampt met de yellow light of death waarbij er tot nu toe minder van dat soort gevallen zijn dan de x360, dus als jouw reden is dat de ps3 vaker kapot gaat dan de xbox 360 dan is dat een drogreden.

  25.   
    Deadstriker's avatar

    Het is ook logisch dat de Wii en de PS3 meer verkocht worden dan de Xbox 360. Want in Azië woont 60% van de wereldbevolking en in dat werelddeel is Nintendo en Sony gewoon groter dan Microsoft.

    Maar dat neemt niet weg dat die console’s beter zijn dan de Xbox 360. 🙂

  26.   
    WesterW's avatar

    Deadstriker schreef, "Het is ook logisch dat de Wii en de PS3 meer verkocht worden dan de Xbox 360. Want in Azië woont 60% van de wereldbevolking en in dat werelddeel is Nintendo en Sony gewoon groter dan Microsoft.
    Maar dat neemt niet weg dat die console’s beter zijn dan de Xbox 360. 🙂
    "

    Alleen in de VS is de Xbox 360 groter dan de PS3. In Europa is de PlayStation 3 dus ook meer verkocht dan in Azië. Overigens is gaming in China niet zo groot als in de Westerse wereld.

  27.   
    DutchFreeze's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "*PS3-eigenaren*
    bedoelen ze het ook met PS3 acounts, want ik weet niet hoe het zit met de X360 maar je kunt veel Acounts aan maken op een Playstation 3."

    Net als op de xbox hoor 😉
    Het gaat om het aantal verkopen denk ik zo. En anders om het aantal Leden van PsN en XBL, al denk ik dat xbl daar toch in zou winnen.

    En @ Psykofcool: Volgens mij €600

  28.   
    ms13694's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "* Wacht op Fan-war in de reactie’s hieronder…* 🙄 "

    😆

  29.   
    DeAdSeYe's avatar

    Dat is zéér netjes van Sony. Alhoewel ik regelmatig mensen hoor zeggen tot ze alleen een xbox 360 hebben en geen PS3.

    Wat ik steeds meer krijg te horen tot ze de service van PS3 niks vinden, en liever alleen bij de xbox 360 blijven. En ook over de privacy wat Sony doet met je PS3 hoor ik steeds meer langskomen.

    Erg jammer, want het zijn beide goede console’s.

  30.   
    desxeon's avatar

    Knap gedaan van Sony dat ze Microsoft zelf inhalen op verkoopcijfers voor hun console, respect.

  31.   
    Deathboy's avatar

    tog staat de pc boven aan de meest sucsesvolle spelcomputer 8)

    ten minste als je er fatsoelijke spullen in hebt zitten 😳

  32.   
    Deathboy's avatar

    ”JB940 schreef, "als mensen hem als film speler gebruiken, hebben ze toch ook de ps3?
    dan zijn er toch meer eigenaren?
    of tellen die opeens niet mee..
    trouwens de ps3 gaat een stuk minder snel kapot xd
    tenminste, mijne gaat nog mee en de xbox die is al lang weg x]"

    ja dat klopt ps3 heeft beterre kwaliteit beter beeld kan tegen meer MAAR de reparatie is ook veel duurder als die van de Xbox360 maar ja mijn voor keur is naar de PC en de wii gegaan 8)

  33.   
    Fabianb's avatar

    Deathboy schreef, "tog staat de pc boven aan de meest sucsesvolle spelcomputer 8)
    ten minste als je er fatsoelijke spullen in hebt zitten 😳 "

    een pc is geen spelcomputer maar een personal computer. Niet echt bedoeld voor games dus, alleen ze doen het er zeker wel goed op ja.

  34.   
    marklin989's avatar

    wil de cijfers wel eens weten hoeveel pc gamers er zijn dan zul je wel zien dat er veel meer zijn
    dan ps3 ^^

  35.   
    rubenat's avatar

    dat is goed nieuws om te horen

  36.   
    Extremegamer's avatar

    ”marklin989″ schreef, "wil de cijfers wel eens weten hoeveel pc gamers er zijn dan zul je wel zien dat er veel meer zijn
    dan ps3 ^^"

    hoe weet je dat als er geen cijfers van de pc zijn -_-, we dachten ook dat er meer xbox360 gebruikers zouden zijn dan die van de ps3, dus het is een groot mysterie 😆

  37.   
    Sarge's avatar

    ”marklin989″ schreef, "wil de cijfers wel eens weten hoeveel pc gamers er zijn dan zul je wel zien dat er veel meer zijn
    dan ps3 ^^"

    Dat valt dus niet te tellen 😀 OT: mooi van Sony!

  38.   
    Taz25's avatar

    bij mij gaat het vooral om de controller + de comunity er achter. ik vind de 360 controller echt super tjill in de hand liggen en de gamers op de 360 zijn ook een stuk compitatiever (kijk maar naar CoD , dat is een feit 😉 ). de ps3 controller is veelste ligt naar mijn mening en de pokies zitten veelste dicht bij mekaar. als sony mij wil overhalen om een ps3 te kopen moeten ze daar wel wat aan doen 🙂

  39.   
    fabiankok's avatar

    Moet zeggen dat ikzelf de xbox controller lekkerder in de hand vind liggen, en die heeft betere pookjes, maar de triggers van de ps3 vind ik juist weer lekkerder (vooral met schiet-spellen), en de ps3 trekt mij meer aan qua games.. hoewel ik nog een launch-360 heb dus nogal geldverspilling om er nog een ps3 bij te kopen voor mij 😛

    Naja, netjes gedaan van Sony, en ik wacht met smart op de opvolger 8) (met de ngp als tussendoortje 😀 )

  40.   
    xHouse's avatar

    blackname schreef, "

    ”coen254″ schreef, "[quote=”Alfa Warrior”].."

    ik heb nog nooit van iemand gehoord met een kapotte PS3, wel van veel mensen met een kapotte XBOX360, daarintegen."

    zelfde hier hoor veel vaker dat xbox kapot is en nog nooit van ps3 dus ps3 owned de xbox gewoon HARD![/quote]
    Soms hoor je enkel wat je wilt horen.
    Best netjes van Sony dat ze zoveel exemplaren verkocht hebben!

  41.   
    G_Dragon16's avatar

    Deadstriker schreef, "Het is ook logisch dat de Wii en de PS3 meer verkocht worden dan de Xbox 360. Want in Azië woont 60% van de wereldbevolking en in dat werelddeel is Nintendo en Sony gewoon groter dan Microsoft.
    Maar dat neemt niet weg dat die console’s beter zijn dan de Xbox 360. 🙂
    "

    inderdaad! zoals het is, ligt per persoon verschillend, de een vind dit beter en ander dit.
    Enige wat zelfde blijft is het zijn consoles die gemaakt zijn voor gaming

  42.   
    locoferry's avatar

    lekker hoor sony.
    meer mensen om mee online te spelen. 😉

  43.   
    Knive's avatar

    Mooi, ik dacht altijd dat Sony voorsprong had op Microsoft. Ach, misschien moet ik gewoon wat meer de gaming-actualiteit volgen :).

    En totaal offtopic: de tijden van fan(boy) wars zijn voorbij, je koopt gewoon beide consoles, case closed :p.

  44.   
    Epic-Max's avatar

    Ps3 !!!