Call of Duty 9 is in aantocht

Dat we dit jaar een Call of Duty mogen verwachten is vrijwel zeker, naar verluidt hoopt een samenwerkingsverband tussen Infinity Ward, Sledgehammer en Raven Software voor 2011 weer het zoveelste deel binnen de uitermate populaire serie te produceren. Maar als je toch al wat aantekeningen in je digitale agenda aan het maken bent: het lijkt er sterk op dat een Call of Duty 9 eind volgend jaar ook een feit te noemen is.

Ontwikkelaar Treyarch, die het laatste deel in de serie Black Ops produceerde, heeft namelijk op haar website verscheidene banen aangeboden voor een nieuw project, wat naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe Call of Duty is. Zo staat er bij de omschrijving van één baan dat de persoon

[…] reports into the Design Director for the Call of Duty multiplayer team at Treyarch.
En een andere omschrijving benadrukt dat de sollicitant een
[…] design test utilizing Call of Duty mod tools.
Moet nemen, alvorens aangenomen te worden. Ook wordt er in vele gevallen gevraagd om ervaring met recente First Person Shooters en wordt aangegeven dat de sollicitant zal gaan werken met
[…] combat systems (such as weapons and attachments) and gameplay mechanics (such as Perks and spawning)
Tel daar nog eens bij op dat de baas van de studio in een interview vorig jaar liet weten dat Treyarch in feite nu 100% Call of Duty-georiënteerd is, en er kan eigenlijk geen spoor van twijfel meer bestaan. Call of Duty 9 komt eraan!

  1.   
    GutZilla's avatar

    kvind dat die COD serie veel te veel wordt uitgemolken….ga nou eens goed zitten voor zo’n game en maak t vernieuwend…i.p.v elke keer dezelfde game maar met een andere context of vlagen van nieuwe elementen…

  2.   
    Stephan123's avatar

    Ik vind dat ze om de 2 jaar een call of duty moeten uitbrengen en dan in die 2 jaar een klein team aan DLC laten werken 🙂

  3.   
    darkclown's avatar

    Ik vond Black Ops in verhouding tot MW2 tegenvallen qua Frames per second/multiplayer stabiliteit, maar beter in de balans van de wapens/maps.

    Laat ze maar lekker nieuwe COD’s maken maar laat ze ook ORIGINEEL zijn in de gameplay. Niet een DLC met alleen multiplayer maps maar ook een keer nieuwe wapens/killstreaks etc.

    Succes!

  4.   
    game_expert's avatar

    Dit is echt geldklopperij. Meer woorden heb ik er niet voor. 😕

  5.   
    DeAdSeYe's avatar

    GutZilla schreef, "kvind dat die COD serie veel te veel wordt uitgemolken….ga nou eens goed zitten voor zo’n game en maak t vernieuwend…i.p.v elke keer dezelfde game maar met een andere context of vlagen van nieuwe elementen…"

    Daar geef ik je gelijk in, maar toch vliegen er weer duizende laat staan miljoenen exemplaren over de toonbank wereldwijd. Als we zo door blijven kopen met CoD zal het ook nooit beter worden.

    Als de volgende CoD nou erg slecht loopt en niet verkoopt, dan zal de ontwikkelaar daar echt
    beter bij nadenken voor de volgende game.

    Het is even afwachten, maar mijn vertrouwen zijn al een tijdtje weg.

  6.   
    killingdj0's avatar

    GutZilla schreef, "kvind dat die COD serie veel te veel wordt uitgemolken….ga nou eens goed zitten voor zo’n game en maak t vernieuwend…i.p.v elke keer dezelfde game maar met een andere context of vlagen van nieuwe elementen…"

    misschien gaan ze nu een goede kwaliteit maken? geduld…

  7.   
    ricklen's avatar

    Ik ben echt flauw van COD :@

  8.   
    Tadao's avatar

    Ik heb geen verwachtingen, geen verwachtingen geen val

  9.   
    gouanoz's avatar

    uhm, zijn we nu niet toe aan de 8ste Call Of Duty? CoD, CoD2, CoD3, CoD4 MW, CoD(5) WaW, CoD(6) MW2, CoD(7) BO?

    EDIT: IW gaat 8ste zeker maken en 3arc nu dus 9, snap het 😉

  10.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Dit was te verwachten jongens, ik durf te wedden dat Call of Duty 10 over 3 jaar komt… 😛

  11.   
    Dagger_of_Time's avatar

    zucht, altijd dat COD gezeur 😥

  12.   
    ikkiewikkie's avatar

    Ha! Dan ben ik mooi druk bezig met Battlefield 3. Ben sinds CoD 4 aardig klaar met de serie. Dat uitmelken moesten ze verbieden. Ik ga mijzelf dan ook plechtig voornemen om die nieuwe CoD niet te kopen als ze op het zelfde niveau blijven als dat van MW2 en BlackOps.

  13.   
    Dy-88's avatar

    Neeee !
    k vind t zo vies hoe de cod ontwikkelaars de gamer naait. verschil mw2 – bo = (meestal) andere wapens andere setting en (soms) andere perks. gaaap

  14.   
    Leon 2.0's avatar

    Surprise, surprise.

  15.   
    Fabianb's avatar

    Om de 2 jaar een COD uitbrengen zou inderdaad veel beter zijn. We zijn nog lang niet over Black Ops heen en over een aantal maanden komt COD 8 al. Wij hebben ook rust nodig? Laat ons eerst eens met de vorige game vermaken. 1 Jaar of minder is echt te weinig voor ‘precies’ dezelfde game.

  16.   
    Arkanada's avatar

    Zolang geld niet stinkt stopt Activison niet met elk jaar een CoD uit te brengen.

  17.   
    Svenis's avatar

    Hopelijk wordt hem trug zoals CoD MW2. Want black ops trok op niks!!!!!

  18.   
    soulzx3's avatar

    gvd niet zijken, ja echt nu wordt het me toch te erg, wat maakt het uit dat er zo veel spellen van CoD uitkomena ls je het uitmelking vind KOOP HET DAN NIET en er zijn 3/4 bedrijven die aan COD werken dus dan kan je snappen dat er niet om de 2/3 jaar maar een cod spel komt.. echt waar zeg, kijk eens hoeveel BF spellen er bv. al zijn, dat zijn er meer als 9 hoor… -“ja maar dat is over een langere periode” – wat maakt dat nou weer uit, helemaal geen reet..

  19.   
    Carlzz's avatar

    en tog koopt iedereen um,en breken ze altijd weer records met hun verkoopcijfers 😳

  20.   
    Sarge's avatar

    Fabianb schreef, "Om de 2 jaar een COD uitbrengen zou inderdaad veel beter zijn. We zijn nog lang niet over Black Ops heen en over een aantal maanden komt COD 8 al. Wij hebben ook rust nodig? Laat ons eerst eens met de vorige game vermaken. 1 Jaar of minder is echt te weinig voor ‘precies’ dezelfde game."

    Dat vind ik de grootste fout van CoD, neem gewoon meer tijd om met iets meer vernieuwender te komen!

  21.   
    DutchGamer X's avatar

    of we daar blij mee moeten zijn word ons niet gevraagd maar ja de meeste hier zullen hem wel kopen. en zo lang dat gebeurt blijven de cod games komen. 😥

    neem de tijd ik zit lieven 5 jaar te wachten op een top game dan een jaar op een ik heb toch niks te doen game. en ik denk dat er het er meer mee eens zijn 😆

  22.   
    Faex's avatar

    gouanoz schreef, "uhm, zijn we nu niet toe aan de 8ste Call Of Duty? CoD, CoD2, CoD3, CoD4 MW, CoD(5) WaW, CoD(6) MW2, CoD(7) BO?
    EDIT: IW gaat 8ste zeker maken en 3arc nu dus 9, snap het 😉 "

    Volgens mij maken ze samen maar een 🙂

  23.   
    M@tthijs's avatar

    Faex schreef, "

    ”gouanoz” schreef, "uhm, zijn we nu niet toe aan de 8ste Call Of Duty? CoD, CoD2, CoD3, CoD4 MW, CoD(5) WaW, CoD(6) MW2, CoD(7) BO?
    EDIT: IW gaat 8ste zeker maken en 3arc nu dus 9, snap het 😉 "

    Volgens mij maken ze samen maar een 🙂 "

    Infiinity Ward werkt (vermoedelijk) samen met Raven Software en Sledgehammer om dit jaar Call of Duty: Modern Warfare 3 te ontwikkelen en uit te brengen. Dat is de 8ste Call of Duty-game.

    Treyarch werkt dus nu aan een game die eind volgend jaar, 2012, moet verschijnen. Dat zal de 9e Call of Duty-game zijn. 😉

  24.   
    DeAdSeYe's avatar

    ”soulzx3″ schreef, "gvd niet zijken, ja echt nu wordt het me toch te erg, wat maakt het uit dat er zo veel spellen van CoD uitkomena ls je het uitmelking vind KOOP HET DAN NIET en er zijn 3/4 bedrijven die aan COD werken dus dan kan je snappen dat er niet om de 2/3 jaar maar een cod spel komt.. echt waar zeg, kijk eens hoeveel BF spellen er bv. al zijn, dat zijn er meer als 9 hoor… -“ja maar dat is over een langere periode” – wat maakt dat nou weer uit, helemaal geen reet.."

    Bij MW2 ben ik niet verder gekomen als level 30, en 1x SP gespeelt daarna verkocht en Black Ops heb ik helemaal niet gehaald en hoef ik ook niet. Dus wel niet zo snel oordelen over mensen wat CoD niks meer vinden. 🙄

    Verder heeft de periode er zeker mee te maken, want als ik nu een nieuwe game koop en over half jaar komt weer een nieuwe uit, kan je beter half jaar langer blijven wachten en die kopen. Maar dan komt half jaar later weer een ander uit nogmaals zo kan je bezig blijven? Verder heeft de ontwikkelings periode er ook degelijk iets mee te maken, want ze kunnen ze meer tijd erin steken en ook meer bugs eruit halen. Ze hebben een grotere deadline.

    En zo hebben gamers ook meer tijd om de vorige deel fatsoenlijk af te spelen. Kwaliteit komt bij mij voor, en dat mis ik bij CoD.

  25.   
    Xtremie's avatar

    game_expert schreef, "Dit is echt geldklopperij. Meer woorden heb ik er niet voor. 😕 "

    Inderdaad is dit geldklopperij. Het is een bedrijf dat op een slimme manier aan veel geld komt.

  26.   
    rubenat's avatar

    ze mogen deze game wel een jaar uitstellen, laten ze nu gewoon weer echt een goeie game maken

  27.   
    Lazar93's avatar

    ”soulzx3″ schreef, "gvd niet zijken, ja echt nu wordt het me toch te erg, wat maakt het uit dat er zo veel spellen van CoD uitkomena ls je het uitmelking vind KOOP HET DAN NIET en er zijn 3/4 bedrijven die aan COD werken dus dan kan je snappen dat er niet om de 2/3 jaar maar een cod spel komt.. echt waar zeg, kijk eens hoeveel BF spellen er bv. al zijn, dat zijn er meer als 9 hoor… -“ja maar dat is over een langere periode” – wat maakt dat nou weer uit, helemaal geen reet.."

    ga nou eerst even kijken wat je zegt battlefield heeft elke keer een andere setting en is steeds behoorlijk vernieuwend dit kun je niet zegge bij COD, en even tellen 1942,vietnam, bf2(mc),2142,bfbc,bfbc2 dat zijn er 7 in even kijken 10 jaar ( bc vietnam en 1943 niet meegerekent ;)) dus ga nou geen rare dingen zeggen 😉

  28.   
    coliaon's avatar

    gouanoz schreef, "uhm, zijn we nu niet toe aan de 8ste Call Of Duty? CoD, CoD2, CoD3, CoD4 MW, CoD(5) WaW, CoD(6) MW2, CoD(7) BO?
    EDIT: IW gaat 8ste zeker maken en 3arc nu dus 9, snap het 😉 "

    j e hebt er 1 niet mee geteld kijk maar MW 2 niet

  29.   
    Slayer61's avatar

    Ik snap het niet. Dit is gewoon uitmelkerij, maar telkens wordt het spel verkocht als een debiel!

  30.   
    )GN(-Erik's avatar

    Ik heb liever een langere versie van Duty Calls 😆

    http://www.youtube.com/watch?v=eE_msAKWdOs

  31.   
    FioranoJC's avatar

    Liever komen ze om de 2 of 3 jaar. Blijft het tenminste nog een goede game, elke paar maanden ff flink updaten en dan kom je de 2 jaar wel uit.

  32.   
    NightHawk's avatar

    Neeeeeuuuuuh?

    Wat een verrassing zeg

  33.   
    Steen's avatar

    kkoop hem meteen

  34.   
    Kpyne's avatar

    ik koop hem toch niet… hij gaat weer net zo falen als de vorige euuuh… 3.

  35.   
    Carcass's avatar

    Ik ga nu toch echt wat meer afwachten sinds BO MoH en homefront tegenvielen..

    Toch echt eens tijd voor een vernieuwende shooter die eens iets met een gameplay gaat doen die echt wat toe voegt.. CoD is het beste in een WW2 setting aangezien de wapens dan niet zo machtig geschikt zijn voor het vern*ken van 1 game..

  36.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    ”soulzx3″ schreef, "gvd niet zijken, ja echt nu wordt het me toch te erg, wat maakt het uit dat er zo veel spellen van CoD uitkomena ls je het uitmelking vind KOOP HET DAN NIET en er zijn 3/4 bedrijven die aan COD werken dus dan kan je snappen dat er niet om de 2/3 jaar maar een cod spel komt.. echt waar zeg, kijk eens hoeveel BF spellen er bv. al zijn, dat zijn er meer als 9 hoor… -“ja maar dat is over een langere periode” – wat maakt dat nou weer uit, helemaal geen reet.."

    ga niet haten 😛

  37.   
    morkop006's avatar

    omg deel 9 al -.-

  38.   
    zbuiserd1970's avatar

    laat hem maar komen koop hem toch wel!!!

  39.   
    gragon3's avatar

    Yay, WaW was slecht, BO Slechter, Nr 9 slechtst?

  40.   
    xColdNight's avatar

    DutchGamer X schreef, "
    neem de tijd ik zit lieven 5 jaar te wachten op een top game dan een jaar op een "

    5 Jaar? Dat is wel heel lang xD Ik zit nu echt al 2jaar te wachten op Gears 3, daar word ik toch wel erg gefrustreerd van, en dat is nog maar 2(,5) jaar 😆
    OT: Ik zie wel wat het allemaal wordt met CoD, vermaak me er nog wel mee, al is het maar omdat het in de SP steeds een nieuw verhaal is, en in de MP ieder deel andere mappen zijn 🙂

  41.   
    Extremegamer's avatar

    zoals dat ook echt klinkt, cod 9, volges mij halen ze hun inspitatie uit de final fantasy serie en denke, wat de jappen kunnen kunne wij ook.

  42.   
    Dagger_of_Time's avatar

    Ff serie steekt men meer tijd in, en is altijd mooier dan vorige deel

  43.   
    locoferry's avatar

    ”soulzx3″ schreef, "gvd niet zijken, ja echt nu wordt het me toch te erg, wat maakt het uit dat er zo veel spellen van CoD uitkomena ls je het uitmelking vind KOOP HET DAN NIET en er zijn 3/4 bedrijven die aan COD werken dus dan kan je snappen dat er niet om de 2/3 jaar maar een cod spel komt.. echt waar zeg, kijk eens hoeveel BF spellen er bv. al zijn, dat zijn er meer als 9 hoor… -“ja maar dat is over een langere periode” – wat maakt dat nou weer uit, helemaal geen reet.."

    je heb helemaal gelijk. 😉 🙂

  44.   
    locoferry's avatar

    puur voor de singleplayer

  45.   
    DutchFreeze's avatar

    Eigenlijk moeten ze die eerder aankondigen dan Cod 8 😛

    En dan zorgen dat ze rond de release van Cod 8 flink mooiere shit kunnen laten zien 🙂

  46.   
    xZer0tolEranCe's avatar

    Treyarch is fking slecht dus wordt vast weer een kut game net zoals Bo behalve de zombie mode dan dat is beste mode ooit gemaakt 😀 maar mw3 wordt stukke beter denk ik

  47.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    DutchFreeze schreef, "Eigenlijk moeten ze die eerder aankondigen dan Cod 8 😛
    En dan zorgen dat ze rond de release van Cod 8 flink mooiere shit kunnen laten zien :)"

    en dan cod 8 & 9 dezelfde release datum geven? 11.10.2011 cod 8 out now 11.10 2011 cod 9 out now:P:P:P

    maar blijkbaar begrijpen mensen het niet, de ontwikkelaars hebben tog ook gewoon 2 jaar tijd, ene jaar brengt IW een cod game uit, ander jaar brengt Treyarch een cod game uit. en in 2 jaar tijd moet je wat beters zien te presteren dan wat je vorige keer hebt laten zien. Black Ops heeft echt de beste toevoeging ooit in de cod serie, en dat is Co-Op ONLINE! want dat had volgens mij geen 1 game.

    of bedoelen jullie met 2 jaar, om de 2 jaar een COD game?? want ik heb het over de 2 jaar ontwikkeltijd per cod game. 😳

  48.   
    xDafuzey's avatar

    Dagger_of_Time schreef, "zucht, altijd dat COD gezeur 😥 "

    Als je deze game of franchise zo haat post hier dan niet 👿

  49.   
    RoHoutje's avatar

    Hoewel ik CoD nu een beetje walgelijk vind, ga ik CoD 9+ Modern Warfare 3 toch spelen.

  50.   
    locoferry's avatar

    ik heb geen trek meer in cod geef mij maar battlefield 3.
    ik ga mw3 alleen kopen omdat ik wil weten hoe de singleplayer eindigt 🙁 🙁

  51.   
    bartlandhoofd's avatar

    niet om heel lullig te doen hoor maar iedereen zegt wel dat ze er 2 jaar over 1 spel moet doen maar als het spel eind volgend jaar uitkomt dan zijn ze er iets meer dan anderhalf jaar mee bezig

  52.   
    Cesar1992's avatar

    Ik vind het veel te vlug gaan. Ik vond Black ops een geweldig spel Qua Online modus en Zombie modus, Maar MW3 was zo saai spel. De verhaal lijn was tof! Dat moet ik wel nageven. Maar de online modus was niks aan. 🙄