inFAMOUS 2 krijgt Mission Creator; publiekelijke beta bevestigd

Sucker Punch heeft op de Games Developer Conference (GDC) zojuist een nieuwe feature van inFAMOUS 2 uit de doeken gedaan: de Mission Creator. Zoals de naam al doet vermoeden kun je in deze modus je eigen missies maken en ze vervolgens delen met de rest van de wereld. De mogelijkheden zijn volgens Sucker Punch eindeloos en je kunt elke soort missie maken die je maar wilt: stealth missies, platform missies, survival uitdagingen, bescherm en escorteer levels en zelfs races! Mocht je meer het sportieve type zijn, dan kun je zelfs missies creëren waarin je moet kleiduivenschieten of frisbeeën (met auto’s)!

Bovendien is niet alleen de spelwereld aan te passen, ook Cole zelf kun je flink onderhanden nemen. Haal bijvoorbeeld wat van zijn krachten weg zodat hij een grote groep vijanden met enkel zijn melee-moves te lijf moet gaan. Sucker Punch biedt je elk object uit de game aan zodat je bij wijze van spreken zelfs de standaard verhaalmissies zou kunnen nabouwen. Kortom: the sky is the limit.

De user-generated missies zullen net als de verhaalmissies gewoon in de spelwereld opduiken. Als je ernaartoe loopt zul je informatie, zoals de PSN Username en de gebruikersbeoordeling, te zien krijgen. Missies die hoge scores krijgen zullen bovendien door Sucker Punch gespeeld worden en indien ze goed genoeg zijn kunnen ze zelfs een plaatsje verdienen op de Sucker Punch Featured Missions lijst!

Begin april zal Sucker Punch een publiekelijke beta lanceren waarin spelers zich volledig kunnen storten op de Mission Creator. De beta zal echter maar een gelimiteerd aantal plaatsen hebben en daarom zal de developer op 14 maart op de website van de game aankondigen wat je moet doen om een plaatsje te bemachtigen. inFAMOUS 2 staat gepland voor een release in juni 2011.

Tot slot heeft Sucker Punch nog een trailer van de Mission Creator vrijgegeven. Check die hier.

  1.   
    Leon's avatar

    Zeer vet, al koop ik deze game vooral vanwege de singleplayer 🙂

  2.   
    Alfa Warrior's avatar

    Voor iedereen die een beetje kan programmeren (ik neem aan dat je LUA kan gebruiken) zal het wel handig zijn.
    Minder handige is natuurlijk dat zodra je hulp nodig heb, je het internet op moet (dus een PC, of de PS3 moet kunnen multitasken – browsen en die editor er naast open hebben staan).

    Het hierboven genoemde of het word een erg simpele editor.

  3.   
    Lashrom's avatar

    Kijk is aan, als dit al geen leuke extraatje is dan weet ik het ook niet meer. Sowieso een Must have voor de PS3 users.

  4.   
    kiesmaarwa's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Voor iedereen die een beetje kan programmeren (ik neem aan dat je LUA kan gebruiken) zal het wel handig zijn.
    Minder handige is natuurlijk dat zodra je hulp nodig heb, je het internet op moet (dus een PC, of de PS3 moet kunnen multitasken – browsen en die editor er naast open hebben staan).
    Het hierboven genoemde of het word een erg simpele editor."

    Hoezo moet je verstand hebben van programmeren >.< Heel veel mensen (waaronder ik) hebben daar totaal geen verstand van en kunnen toch gewoon hele goede missies maken in bijv. LBP2..

  5.   
    Kpyne's avatar

    Beta’s zijn altijd welkom, maar ik denk dat de SP het grootste succes word!

  6.   
    MildBobbySauce's avatar

    ziet er vet uit. wordt vast net zo populair als litlle big planet z’n create play share.
    maar als infamous af is mogen ze wel verder gaan met sly 4 😀

  7.   
    Fabianb's avatar

    FULLSYNC schreef, "ziet er vet uit. wordt vast net zo populair als litlle big planet z’n create play share.
    maar als infamous af is mogen ze wel verder gaan met sly 4 😀 "

    Net zo populair? Mwah, denk het niet hoor