Mexicaanse overheid wil verbod op Call of Juarez: The Cartel

De aankondiging van Call of Juarez: The Cartel deed begin deze maand veel stof opwaaien. Het kwam voor liefhebbers van de franchise als een verrassing dat de game zich in de moderne tijd afspeelt, maar ook de Mexicaanse overheid bemoeit zich er weer eens mee.

Diverse mensen van de lokale overheid van Juarez pleiten namelijk voor een verbod op de game. Volgens hen zou Call of Juarez: The Cartel erg luchtig doen over ernstige problemen zoals drugsmoorden. Zo zouden alleen al in Juarez in 2009 en 2010 ruim zes duizend mensen zijn gedood door drugsbendes. Ricardo Boone Salmon, congreslid, liet weten dat het een ernstige zaak is waar kinderen niet aan blootgesteld moeten worden:

“It is true there is a serious crime situation, which we are not trying to hide. But we also should not expose children to this kind of scenarios so that they are going to grow up with this kind of image and lack of values.”
Ubisoft wilde niet reageren op deze uitspraken, maar allicht zullen ze de extra aandacht niet erg vinden.

In het verleden kwam de Mexicaanse overheid ook al in actie toen, toevallig genoeg, ook het dorpje Juarez in beeld was dankzij Ghost Recon: Advanced Warfighter 2.

 1.   
  MildBobbySauce's avatar

  Net als bij ghost recon gaat ze het niet lukken.

 2.   
  ChielB's avatar

  Klik eens op die link naar het Ghost Recon-nieuwtje en je zult merken dat het ze wel gelukt is. 😉 Uiteraard wel alleen in hun eigen land.

 3.   
  MildBobbySauce's avatar

  sorry, had niet gelezen 😳

 4.   
  ms13694's avatar

  zeikerds!

 5.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  Dan zet je er toch een 18+ rating op? Opgelost!

 6.   
  cookymonster's avatar

  en wat zijn ze weer lichtgeraakt, ik zou het helemaal te gek vinden als mijn dorp in een game zou komen

 7.   
  idefixian11's avatar

  Ik snap het wel een beetje. D’r zijn daar heel veel moorden ivm drugs maarja, als mensen daar het toch willen spelen kun je ze het eigelijk niet verbieden.

 8.   
  HardCoreGamerâ„¢'s avatar

  Gaat ze nooit lukken 🙂
  Hoe agressief moet het spel zijn?

 9.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Hahaha, ”Talking about a new low”
  Omdat ze in Mexico niet tegen de grote macht van de Drugs Bendes opkunnen (Cartel) proberen ze het dan maar de game te verbieden omdat ze dán teminsten nog eens kans maken om te winnen. 😆 😛

 10.   
  firehopper211's avatar

  Kan nooit aan het spel liggen, maar aan de geest van z’on kind 😡

 11.   
  bender's avatar

  cookymonster schreef, "en wat zijn ze weer lichtgeraakt, ik zou het helemaal te gek vinden als mijn dorp in een game zou komen"

  alleen is het daar wel in een zeer negatief beeld…

 12.   
  ChielB's avatar

  Het gaat ook meer om de acties/situaties die je meemaakt dan het feit dat het stadje Juarez in de game zit.

 13.   
  cool ice's avatar

  ZUCHT….. hebben ze weer wat te zeiken…

  ”But we also should not expose children to this kind of scenarios so that they are going to grow up with this kind of image and lack of values.”

  voor dat probleem staat op het doosje van een spel vaak zo’n getal, wat dus betekent dat mensen met een leeftijd onder dat getal het spel niet moeten spelen… dus wat is nou het probleem? 😕 kun je van gta4 ook wel zeggen. die heeft toch ook een 18+ rating.

 14.   
  Kpyne's avatar

  was natuuuurlijk te verwachten.

 15.   
  desxeon's avatar

  Laat ze maar zeuren…

 16.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  kijk zij maken er een gedoe van. Ik zie games als media(en vermaak natuurlijk), een vorm van nieuws enzo, dus dan zou dit gewoon mogen want anders zouden ze de journalisten ook moeten bannen want daar worden kinderen aan blootgesteld 😡

 17.   
  Prince's avatar

  Ik denk dat het voor mensen in Nederland moeilijk te begrijpen is hoe gevoelig zoiets kan liggen in Mexico en Texas. De drugskartels vormen daar een serieus probleem en zorgen voor veel geweld en doden. Het lijkt me meer dan logisch dat je als Mexicaanse overheid niet graag een spel hebt die daar leuk en luchtig over gaat doen. Als je eigen dorp een shithole van bendes was, zou je er ook niet blij van worden als het word gebruikt als setting voor andermans vermaak. Dus denk even na of verdiep je in het onderwerp voordat je comments gaat achterlaten als ‘zeikerds’.

  Ik snap wel waarom dit gebeurt, het laatste wat ze willen, is natuurlijk het geweld stimuleren.

 18.   
  DeAdSeYe's avatar

  Ik kan van de ene kant het best wel begrijpen, want daar is het geweld al een tijdtje goed actief! Kan me nog goed herinneren in het nieuws vorig jaar tot ze een boerderij hebben opgerolt waar 5 bende leden inzaten. En om de boerderij lagen 50 vermoorde ongeschuldige lijken te rotten. 1 persoon lag ook daar tussen en heeft het overleeft en vertelde de media tot al die mensen ontvoerd waren en omdat ze niet mee werkte om drugs te vervoeren werden ze vermoord. 5 bende leden hebben het niet overleeft.

  Complete vuurgevechten op straat, bende leden lopen met AT4’s rond M16’s en kaliber geweren. Het zijn echt geen low life criminelen maar organistatie’s wat over de hele wereld opereren! Vaker zitten ze zelfs nog vermomd in het leger of in de overheden. Dus kan mij best goed begrijpen tot zoon spel hard aankomt, want daar gaat het hard aan toe.

  Ze hangen lijken op in publieke plaatsen, en snijden de hoofden eraf en hangen de broek tot op de enkels zodat ze naakt zonder hoofd hangen. Nou als je daar woont is het nogal een erg gevoelige onderwerp! Hopelijk begrijpen jullie dat…. Wij zijn het niet gewend daarom doen wij er zo over als een overheid over een game zeikt, maar er zit wel een heel verhaal er achter en dat begrijpt niemand.

  En dan zeggen mensen, ja maar er zijn zoveel games gebaseert op oorlogen en veldslagen waar onschuldige mensen omkomen en waar duizende mensen sneuvelen. Maargoed, er is en verschil tussen recente oorlogen of oorlogen wat fictief zijn of generatie’s geleden zijn!

 19.   
  Dark_Phoenix's avatar

  DeAdSeYe schreef, "Ik kan van de ene kant het best wel begrijpen, want daar is het geweld al een tijdtje goed actief! Kan me nog goed herinneren in het nieuws vorig jaar tot ze een boerderij hebben opgerolt waar 5 bende leden inzaten. En om de boerderij lagen 50 vermoorde ongeschuldige lijken te rotten. 1 persoon lag ook daar tussen en heeft het overleeft en vertelde de media tot al die mensen ontvoerd waren en omdat ze niet mee werkte om drugs te vervoeren werden ze vermoord. 5 bende leden hebben het niet overleeft.
  Complete vuurgevechten op straat, bende leden lopen met AT4’s rond M16’s en kaliber geweren. Het zijn echt geen low life criminelen maar organistatie’s wat over de hele wereld opereren! Vaker zitten ze zelfs nog vermomd in het leger of in de overheden. Dus kan mij best goed begrijpen tot zoon spel hard aankomt, want daar gaat het hard aan toe.
  Ze hangen lijken op in publieke plaatsen, en snijden de hoofden eraf en hangen de broek tot op de enkels zodat ze naakt zonder hoofd hangen. Nou als je daar woont is het nogal een erg gevoelige onderwerp! Hopelijk begrijpen jullie dat…. Wij zijn het niet gewend daarom doen wij er zo over als een overheid over een game zeikt, maar er zit wel een heel verhaal er achter en dat begrijpt niemand.
  En dan zeggen mensen, ja maar er zijn zoveel games gebaseert op oorlogen en veldslagen waar onschuldige mensen omkomen en waar duizende mensen sneuvelen. Maargoed, er is en verschil tussen recente oorlogen of oorlogen wat fictief zijn of generatie’s geleden zijn!"

  Ik ben met je eens en ik kan het ook begrijpen. Mijn 2 neven zijn gruwelijk omgekomen in de oorlog. Ik kan de Mexicanen goed begrijpen dat dit een gevoelig thema is, wat in de spelletje afspeelt.

 20.   
  lassieman's avatar

  @^^,

  Ik kan het me ook wel voorstellen dat ze het niet leuk vinden. Maar het is ”maar” een game zoals er zovelen zijn. Straks veranderen ze de namen, a la medal of honner. Maar dan weet straks nog steeds iedere gamer dat het eigenlijk over mexico gaat. Verbied die game lekker niet, de mensen die het willen spelen, spelen het. De mensen die het niet willen spelen, spelen het niet. Dan speel je het als ”overheid” toch lekker niet. What does it matter :S