PlayStation 3 hackers vinden manier om iedere PSN-gebruiker te bannen

Sony is gisteren begonnen met het bannen van mensen met een gehackte PlayStation 3. Deze personen hebben geen toegang meer tot het PSN en kunnen dus onder andere niet online gamen. Hackers hebben een tegenaanval ingezet en een van hen heeft nu een manier gevonden om zichzelf te unbannen en legale PlayStation 3 gebruikers te verbannen.

Door middel van een simpel programma is het nu mogelijk elke gewenste PlayStation 3 te bannen, zolang je de console ID van het apparaat maar weet. Het programma kan al het verkeer dat van en naar de console wordt gestuurd beïnvloeden. Op die manier kan het dus doen alsof een bepaalde PlayStation 3 Custom Firmware gebruikt, terwijl dit in de werkelijkheid helemaal niet het geval is.

Eerlijke gamers krijgen vanaf nu dus direct te lijden onder de piraterij op de PlayStation 3, maar de vraag is hoe Sony dit op gaat lossen. Als hackers na kunnen bootsen dat iedere PlayStation 3 in het bezit is van Custom Firmware, hoe moet Sony dan nog onderscheid maken? Zodra er meer bekend is laten we het je onmiddellijk weten.

  1.   
    Leon's avatar

    Oké nu gaan ze dus echt te ver. Ze naaiden medegamers en de gameindustrie al door spellen te gaan downloaden, maar nu ze zelfs mensen die hun games eerlijk kopen gaan verbannen gaan ze echt te ver. Ik hoop echt dat Sony hier snel een oplossing voor vindt.

  2.   
    bartuh_alem's avatar

    omg,
    naaiend als je dus voor niks bent gebanned,
    zowiezo screwed dat ze de ps3 zo opnaaien

  3.   
    lonestar's avatar

    dit moet sony echt hard gaan aanpakken

  4.   
    LightFasher's avatar

    Als die ID code niet oplopend is bij verschillende PS3’s en als de code niet online is af te lezen is er niets aan de hand lijkt mij. Desalniettemin hoop ik dat het een bluf is.

  5.   
    Koen's avatar

    Ik denk niet dat ze als doel hebben om medegamers te bannen. Dit is een aanval op sony zelf om ze te dwingen de hackers met rust te laten.

  6.   
    MaTriX's avatar

    L30N schreef, "Oké nu gaan ze dus echt te ver. Ze naaiden medegamers en de gameindustrie al door spellen te gaan downloaden, maar nu ze zelfs mensen die hun games eerlijk kopen gaan verbannen gaan ze echt te ver. Ik hoop echt dat Sony hier snel een oplossing voor vindt."

    *ZE* ????, dus 1 hacker is volgens jou dus de hele hack groep verantwoordelijk, sorry maar vind de uitdrukking die je maakt wel erg ver gaan.

    Het gaat hier om 1 persoon niet om de hele hack community, en wat die persoon dus doet vind ik zelf ook te ver gaan maar tot op heden heeft tie nog niemand gebanned, hij maakt alleen duidelijk wat er mogelijk is, tevens hoop ik dat Sony op gaat letten dat wel de juiste mensen gebanned gaan worden en dat er dus niet mensen dadelijk het slachtoffer worden van iets wat ze nog niet of nog nooit gedaan hebben.

  7.   
    Hitman047's avatar

    Whaha de hacker kon zichzelf gewoon unbannen?! Wat een mafketels daar bij Sony zeg, ze hebben de situatie duidelijk onder controle… 😆

  8.   
    ianyo's avatar

    Mischien moeten ze gewoon een betaalt lidmaatschap invoeren zoals bij de Xbox360.
    Ik heb geen last van irritanten hackers.
    Alleen dat ze 10th zijn maar dat boeit niet.

  9.   
    Dark_Phoenix's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Whaha de hacker kon zichzelf gewoon unbannen?! Wat een mafketels daar bij Sony zeg, ze hebben de situatie duidelijk onder controle… 😆 "

    En dan zeggen ze iets over de pc piraterij. Sorry hoor maar dit vind ik erger dan op de pc. Daar kun je tenminste niet online spelen als je illegaal verkrijgt. Dus laten de uitgevers A.U.B op houden met bewering dat ze sommige pc versies niet uit laten brengen wegens piraterij terwijl op de console even erg is. Zelfs bij playstation nog erger.

  10.   
    Neolite's avatar

    L30N schreef, "Oké nu gaan ze dus echt te ver. Ze naaiden medegamers en de gameindustrie al door spellen te gaan downloaden, maar nu ze zelfs mensen die hun games eerlijk kopen gaan verbannen gaan ze echt te ver. Ik hoop echt dat Sony hier snel een oplossing voor vindt."

    Nee, je zit hier fout. Ze bannen zelf geen mensen. Dat doet Sony nog steeds zelf. Wat ze doen is er voor zorgen dat Sony geen onderscheid meer kan zien of iemand wel of niet eigen software gebruikt. Waardoor Sony uiteraard de gok niet langer kan nemen door iedereen gewoon te gaan bannen. Hierdoor blijven de “hackers” voorlopig weer even buiten schot. Wat je volgens mij ook in je bericht aangeeft.
    Het gebruiken van “ze” vind ik ook ongepast. Je weet helemaal niet of het meer dan 1 persoon is die achter deze “hack” zit.

  11.   
    vgamer's avatar

    Vooral de bronvermelding zorgt ervoor dat het bericht zo betrouwbaar eruitziet >.>

  12.   
    rubenat's avatar

    dit moet de rechter gewoon verbieden

  13.   
    Neolite's avatar

    rubenat schreef, "dit moet de rechter gewoon verbieden
    "

    En hoe wilde je dat de rechter dit gaat doen? Op basis van welk strafbaar feit?

  14.   
    Extremegamer's avatar

    op basis van “violations of the therms of agreement for sony playstation” 😆
    hondsbrutaal is dit

  15.   
    Leon's avatar

    @Matrix en Neolite: met “ze” bedoelde ik ook eigenlijk niet alle hackers, maar de mensen die dit doen. Ik zie nu inderdaad dat dat nogal ongelukkig en onduidelijk staat aangegeven in mijn post, excuses 😉

  16.   
    desxeon's avatar

    Sorry voor Sony, maar dit denk dat dit Sony’s fout is, hun hebben de hackers laten zien dat ze hier niet blij mee zijn( wat ik ook niet zou zijn als ik Sony was) maar nu hebben ze de hacker(s) boos gemaakt en had je kunnen verwachten dat dit een keer zou gebeuren maar ik had niet echt verwacht dat de hackers zo’n “grote” tegenaanval op Sony hebben gepland, en ik denk zelf dat de hackers altijd een stapje voor blijven op die patches die sony gaat uitbrengen.

  17.   
    GBA43's avatar

    Neolite schreef, "

    ”rubenat” schreef, "dit moet de rechter gewoon verbieden
    "

    En hoe wilde je dat de rechter dit gaat doen? Op basis van welk strafbaar feit?"

    De Voorwaarden die ze accepteren bij het aanmelden op de PS3 en PSN en zich hier niet aan houden? dat is toch strafbaar? 😉

  18.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Krijg toch de &>%*?# Hacker(s) !!! 👿

  19.   
    Rijstekorrel's avatar

    Kijk dit krijg je nou met dat jailbraiken enzo word er zo ziek van, Ik hoop dat sony er wat op vind en die gasten goed aan pakt. 👿

  20.   
    Neolite's avatar

    ”Daniel221″ schreef, "De Voorwaarden die ze accepteren bij het aanmelden op de PS3 en PSN en zich hier niet aan houden? dat is toch strafbaar? 😉 "

    Dat zijn de voorwaarden die Sony opstelt. Indien je je hier niet aan houdt behoud Sony zich het recht om je niet langer toegang te verlenen tot hun service, ook wel een “ban” genoemd.

    Het is dus niet zo dat jij strafbaar bent als je de algemene voorwaarden van Sony overtreed. Het gaat echt om de wetgeving in het land van afkomst om te kunnen bepalen of je strafbaar bent.

    Overigens is de kans vrij groot dat er wel een wetgeving zal zijn die iets dergelijks niet toe staat. 😉

    ”Carlos0_0″ schreef, "Kijk dit krijg je nou met dat jailbraiken enzo word er zo ziek van, Ik hoop dat sony er wat op vind en die gasten goed aan pakt. 👿 "

    Eerlijk gezegd ben ik het eens met het idee wat de oorspronkelijke hacker had en ik steun hem dan ook helemaal. Dat je eigen software kon draaien was een van de redenen waarom verscheidene mensen de console gekocht hadden. Als Sony deze optie er dan uit sloopt heb ik er begrip voor dat iemand dit weer mogelijk maakt.

    Dat anderen hier vervolgens gebruik van maken om het mogelijk te maken om illegale games te spelen en andere vervelende streken uit te halen ben ik uiteraard niet voor.

    Alleen ik ben van mening dat Sony dit ook een beetje over zich zelf heeft afgeroepen. Als ze de eigen software gewoon tot de mogelijkheden hadden laten behoren dan was er veel minder ophef geweest en waren de problemen lang niet zo groot geweest.

  21.   
    Fox's avatar

    HAHAHAHHAHAHAHAHAHHA

  22.   
    Nitrix31's avatar

    Ik vind het wel grappig dat een groot bedrijf als Sony gewoon nu geruïneerd kan worden 😆

  23.   
    GBA43's avatar

    Lex31Killer schreef, "Ik vind het wel grappig dat een groot bedrijf als Sony gewoon nu geruïneerd kan worden 😆 "

    Ik zie het grappige hier niet echt van? je weet dat een bedrijf hier helemaal kapot aan kan gaan toch? lachen man kijken hoe jij zou reageren als PSN Offline zou gaan, en er geen PS4 komt 😕 Geloof me dan zie je het grapppige hier ineens niet meer van in!

  24.   
    Verluci's avatar

    Lex31Killer schreef, "Ik vind het wel grappig dat een groot bedrijf als Sony gewoon nu geruïneerd kan worden 😆 "

    ja whoehoe heel grappig 😡

  25.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Om eerlijk te zijn… Het is GENIAAL! 😆
    Niet voor Sony, niet voor de officiele gamers onder ons, maar wel voor die hacker. Hij zou tenminste wel een mooie baan in de beveiliging mogen krijgen! 🙂

  26.   
    gragon3's avatar

    En of ik dus fijn niet meer op de PS3 ga spelen 🙂 tenminste niet online

  27.   
    infamous's avatar

    DAMN 👿

  28.   
    cool ice's avatar

    😮 😡 👿 nu zouden wij, onschuldige gamers de dupe worden van hun zielige ******oorlogje! dat is gewoon te zielig voor woorden. 😥 👿

    sony moet maar eens heel erg de wapenkast opentrekken, en dit ongedierte met de hardst mogelijke hand bestrijden!

  29.   
    Deadstriker's avatar

    Sony kan beter andere beveiligen toepassen, gewoon met een update als ze een illegale console op het spoor zijn de bios onbruikbaar maken zodat je PS3 totaal niet meer kan opstarten..

  30.   
    MaTriX's avatar

    Enige wat ik hier bijna ziet zijn reacties met klote hackers, maar tot op heden is er pas 1 persoon in geslaagd die heeft laten zien dat de bans die Sony uitvoert eigenlijk nutteloos zijn, tevens heeft deze hacker nog helemaal niemand gebanned hij stuurt er alleen bij Sony op aan dat de manier van hun aanpak niet de goeie is en dat ze met een betere moeten komen.

    Dus voordat je iemand gaat beschuldigen en dan zeker nog met opmerkingen als *ZE* of Hacker*S* dan zou ik zeggen wacht af wat er gaat gebeuren want tot op heden heeft nog geen ene hacker iets uitgevoerd wat volgens de wetgeving niet zou mogen en hebben ze tot op heden nog niemand zelf gebanned.

  31.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Ronneuh schreef, "Sony kan beter andere beveiligen toepassen, gewoon met een update als ze een illegale console op het spoor zijn de bios onbruikbaar maken zodat je PS3 totaal niet meer kan opstarten.. "

    Dit gaat wel héél erg ver.
    En je kan de PS3 altijd weer ”unbricken” in Recovery Mode..

  32.   
    Kpyne's avatar

    shit, gelukkig speel ik alleen nog offline en kunnen ze me niet meer online tegenkomen! maar dit gaat echt te ver, hier móet wat aan gebeuren

  33.   
    Moon-Hero's avatar

    Iedereen schijt hier zo wat in z’n broek man. Doe ff normaal die hacker(s) waarschuwen alleen …….. OF WIE WEET BEN JIJ MORGEN AAN DE BEURT!

  34.   
    PsYkOfOoL's avatar

    ♚GamerGames™ schreef, "

    ”Ronneuh” schreef, "Sony kan beter andere beveiligen toepassen, gewoon met een update als ze een illegale console op het spoor zijn de bios onbruikbaar maken zodat je PS3 totaal niet meer kan opstarten.. "

    Dit gaat wel héél erg ver.
    En je kan de PS3 altijd weer ”unbricken” in Recovery Mode.."

    Ik lees veel op PSX scene, en nee dat is niet mogelijk, want je kan niks meer doen, hij gaat gewoon niet meer aan.

  35.   
    Alfa Warrior's avatar

    Dit heb ik dus al bij het eerste nieuwsberichtje geplaatst he, van toen Sony zei dat ze mensen gingen verbannen 😀

  36.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    nou dat is echt het laagste van het laagste, en hier moet gewoon een gevangenisstraf voor komen… liefst levenslang, want iemand z’n ps3 laten bannen dat is net zoiets als moord ( mijn mening en ik hou van overdrijven) want voor sommige mensen is gamen leven dus dan is dit gewoon zwaar illegaal 😡

  37.   
    twoakrm's avatar

    aan pakken die lui 👿

  38.   
    squidgyboy's avatar

    beetje bij beetje maken de hackers gamen gewoon kapot. 😡

  39.   
    coliaon's avatar

    oke wtf dit is gewoon te ver sony moet hier echt wel een rechtzaak van maken dit is gewoon illegaal 😥 😥

  40.   
    jungler's avatar

    Dit is niet te geloven, ze moeten hier toch snel iets aan doen, en als de hacker nu eens door zou hebben dat dit echt niet kan zomaar onschuldige mensen hun plezier afnemen. Ik hoop dat hij heel hard wordt gestraft voor wat hij doet 🙁

  41.   
    Stephan123's avatar

    Dit gaat veels te ver… 😥

  42.   
    zbuiserd1970's avatar

    waar gaan we nu naartoe met die flauwekul,dit gaat te ver.!!!! 😡 😡

  43.   
    LegendJordy's avatar

    haha echt wel veat!

  44.   
    DutchFreeze's avatar

    Die hackers moeten oprotten.
    Ik mag hopen dat Sony nu wel snapt dat ze homebrew weer toe moeten staan…
    Alleen door wat deze *^%E^& deze hacker nu heeft gedaan verneukt die lul de hele PS3 community.
    Ik ben in iedergeval bij deze voor zo lang het duurt alleen nog maar een PC en XBOX gamer, de PS3 gaat bij mij voorlopig gewoon niet meer aan…Niet om de angst om gebanned te worden of dergelijken, maar gewoon omdat ik het zat ben!

    EDIT: Oh kut, ik krijg KZ3 volgende week 🙁 Nou dan verbreek ik mijn belofte helaas volgende week al.
    Want kz3 ga ik echt wle spelen 😳

  45.   
    Verwijder Mij!'s avatar

    LegendJordy schreef, "haha echt wel veat!
    "

    -.- Is niks veat aan 😡

  46.   
    cool ice's avatar

    kijk, iedereen die hier post dat ze dit grappig vinden of vet of wat dan ook, moet echt gewoon ophouden. want dit is echt in de verste verte niet grappig. 😡

    ik snap dat jullie makkelijk praten hebben als je geen ps3 hebt, maar als het op jouw console/platform gebeurt vind je het ook niet leuk. dus gewoon niet doen.

  47.   
    FishHookz's avatar

    Kijk daarom heb ik een Xbox 360 want daar heb je dit gezeur niet.

  48.   
    blackname's avatar

    als andere gamers jailbreaken enzo heb ik niks op tegen maar moet je dan uit wraak andere gamers gaan naaien??
    dat is gewoon zielig.

  49.   
    PSPfreaky's avatar

    Gamersnet, lees jullie bronnen goed na. Op http://www.lazygamer.net/ps3-hackers-can-unban-themselves-ban-others/ hebben ze een bron gebruikt: http://www.psnathome.com/general/ps3-hackers-can-now-ban-legitimate-users-and-unban-consoles.html/comment-page-1#comments .

    [UPDATE]

    The Forum post on PSX Scene has been removed however this was NOT our original source. We’ll keep you up to date on the findings on this latest hack and update later to confirm if this is real or not.

    Het is dus niet zeker of het waar is of niet.