Toch geen ‘altijd online’-DRM voor PC-versie Bulletstorm

Vorige week zorgde een gerucht omtrent de PC-versie van Bulletstorm voor flink wat onrust in de PC-community, toen in de EULA (End-user licence agreement) van de PC-versie details optraden van een ‘altijd-online’-vorm van DRM. Deze vorm van DRM wordt gebruikt in titels van Ubisoft, iets dat in het verleden voor de nodige kritiek heeft gezorgd.

We mogen vandaag echter gerustgesteld worden, want ontwikkelaar People Can Fly heeft kunnen bevestigen dat de PC-versie geen gebruik zal maken van een dergelijke DRM-vorm. De enige momenten waarop een verbinding met het internet benodigd is, zal bij het activeren van de game zijn en logischerwijs wanneer je de multiplayer betreedt.

 1.   
  Hitman047's avatar

  Mooi zo, was er niet echt blij mee toen ik het hoorde. Op zich is het geen probleem, maar de servers van Ubisoft hebben nog wel eens problemen waardoor je de game niet kan spelen. 😉

 2.   
  Verwijder Mij!'s avatar

  Ga het toch niet op de PC spelen 😛

 3.   
  HardCoreGamerâ„¢'s avatar

  Ik baal er zelf wel van als ik een game op Steam wil spelen, en mijn provider heeft bijvoorbeeld een internet storing, dat ik het spel dan niet eens kan spelen! Dus ik denk dat de PC gamers hier wel erg blij mee zijn.

 4.   
  vgamer's avatar

  Op de dag van de release zal er toch een crack beschikbaar zijn (of zelfs daarvoor al…)
  Het is dus mooi dat ze degene die legaal kopen niet te zwaar willen straffen

 5.   
  meatball's avatar

  GamerGamesâ„¢ schreef, "Ik baal er zelf wel van als ik een game op Steam wil spelen, en mijn provider heeft bijvoorbeeld een internet storing, dat ik het spel dan niet eens kan spelen! Dus ik denk dat de PC gamers hier wel erg blij mee zijn."

  Steam kun je ook offline gebruiken…