2011 Fast Forward: Cowboys & Aliens

Wat is het?
Het is het jaar 1873, Arizona, en een zonderlinge man genaamd Jake Lonergan wordt wakker met volledig geheugenverlies en een mysterieuze armband om. Het arriveert in het stadje Absolution, waar hij er achter komt dat hij een beruchte crimineel is die door veel mensen gezocht wordt, waaronder de brute kolonel Woodrow Dolarhyde. Deze man heerst over Absolution met ijzeren hand en gaat geen confrontatie uit de weg.

Men krijgt echter spoedig te maken met een veel grotere dreiging dan crimineel Lonergan, want mysterieuze krachten vallen het stadje aan vanuit de lucht en nemen alles en iedereen mee die op hun pad komt. De armband van Jake lijkt de sleutel te bevatten om de buitenaardse krachten te kunnen verslaan, maar daarvoor moet hij wel samenwerken met Dolarhyde en andere voormalige vijanden. Lukt het hen om deze aanval van een krachtige, nieuwe vijand af te slaan?

Wie werken er aan mee?
De regie is in handen van Jon Favreau, die de laatste jaren veel succes had met twee Iron Man-films. Een lekkere actiefilm kan je dus wel aan hem overlaten. De hoofdrollen zijn ook voor niet de minste acteurs, want Jake Lonergan wordt gespeeld door de huidige James Bond, Daniel Craig, terwijl de brute kolonel Dolarhyde vorm krijgt dankzij Harrison Ford.

Een leuk weetje is dat Jon Favreau graag Robert Downey Jr. had gezien voor de rol van Jake Lonergan, aangezien ze elkaar al kenden dankzij de Iron Man-films. Downey Jr. was echter te druk bezet al door opnames voor Sherlock Holmes 2, waardoor Daniel Craig uiteindelijk de rol kreeg.

Andere bekende namen zijn onder meer Olivia Wilde, die je kunt kennen als ‘Thirteen’ uit de tv-serie House en ze is ook te zien in TRON: Legacy, en Sam Rockwell. Rockwell werkte al samen met Favreau voor Iron Man 2 (waarin hij de wapenbouwer Justin Hammer speelde. In Cowboys & Aliens speelt Rockwell de rol van Doc, hoewel dit personage in het originele script nog omschreven werd als een “enorme Mexicaan”.

Wat hebben we er al van gezien/gehoord?
In november werd een spectaculaire trailer uitgebracht, die te bekijken is op deze pagina. Meer dan dat was het eigenlijk niet, maar het is in elk geval wel een trailer die onze interesse heeft gewekt.

Wat vinden we er van?
Cowboys & Aliens lijkt een bijzondere combinatie te worden, aangezien de aliens nu eens niet in de moderne tijd pas bij de aarde op bezoek komen. Jon Favreau heeft met de Iron Man-films al prima prestaties geleverd en ook de cast lijkt deze keer prima in orde te zijn. Wij gaan in de zomer graag eens zitten voor dit actie-avontuur.

Cowboys & Aliens wordt op 11 augustus in de bioscopen verwacht.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren