Top 2010: De Top 2010 van Jonah Knulst

eft Jonah Knulst
Jonah
Redacteur

Top 5
1. Monster Hunter Tri
Een vlekkeloos werkende multiplayer, opzwepende orkestmuziek, verslavende gameplay en gigantische monsters. Monster Hunter Tri is met gemak één van de beste Wii-games aller tijden en verkrijgt deze titel door simpelweg één ding te doen: plezier bieden.

2. Just Cause 2
Just Cause 2 is de beste sandbox-game die ik ooit heb gespeeld. Punt. Je vraagt je in dergelijke games weleens af: “Kan ik dit doen of kan ik dat doen?” In Just Cause 2 is het antwoord zelden ‘Nee!’. Just Cause 2 doet wat een sandbox-game hoort te doen: vrijheid geven en diezelfde vrijheid belonen.

3. Pokémon SoulSilver
Ik had niet verwacht dat Nintendo het ooit zou lukken om van mijn meest geliefde Pokémon-game een succesvolle remake te maken, maar SoulSilver slaagt hier vol-le-dig in. De game barst van de nostalgie, maar biedt tegelijk allerlei nieuwe elementen die stuk voor stuk mijn hart hebben veroverd.

4. Bioshock 2
Hoewel Bioshock 2 niet hét vervolg is geworden waarvan ik had gedroomd (die eer gaat naar Bioshock: Infinite), heb ik me toch uitstekend vermaakt. Rapture is minder overweldigend dan eerst, maar het verhaal was, wederom dankzij een paar briljante plottwisten, om van te smullen.

5. Call of Duty: Black Ops
Hoewel ik deze plek aan Bad Company 2 wilde geven, kan ik dit vanwege slechte hitboxes en veelvuldig terugkerende lag niet doen. Black Ops voelt aan als een verademing; de balans voelt goed aan, ik heb weer eens echt plezier en de game verloopt altijd op een lekker tempo.

De grote verrassing
Metro 2033
Al jaren verslind ik met liefde verhaalgedreven shooters, dus met titels zoals Bioshock 2 wist ik me dit jaar wel te vermaken. Er is echter één shooter die alles voor mij overtroffen heeft en dat mag Metro 2033 zijn. De game sleept je als speler mee door de sfeervolle, enge tunnels en vertelt een diepgaand, pakkend verhaal van een gemeenschap die gedwongen is ondergrond te vechten voor het leven. Van bloedstollende monsters tot aan oogstrelend graphics, Metro 2033 heeft het allemaal.

De grote teleurstelling
Medal of Honor
Het vierde kwartaal van 2010 zou centraal staan om twee titanen: Medal of Honor en Call of Duty: Black Ops. Hoewel ik de eer had om eerstgenoemde game te reviewen, bleek dit uiteindelijk een grote teleurstelling voor me. Toegegeven, de singleplayer is over het algemeen uitstekend en geeft een authentiek oorlogsgevoel, maar de multiplayer barst van de problemen en is allesbehalve gebalanceerd in mijn ogen. Het is als een mix tussen Bad Company 2 en Modern Warfare 2 en dat werkt simpelweg niet.

  1.   
    Dude…'s avatar

    eindelijk iemand die snapt hoe vet just cause 2 is!

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Het punt is ook met Medal of Honor dat echt iedreen die het spel kocht ook dacht dit is Call of Duty game/killer
    maar dan in een ander jasje, De vergelijking is niet verstandig om te maken dus ik denk ook dat daarom de meesten gamers/gamsters ook teleurgesteld waren met de nieuwe MOH. 🙂

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    Eindelijk iemand die Pokémon SoulSilver/HeartGold er tussen heeft 😀 :P, De rest is crap vind ik just cause 2 was wel leuk maar heb hem weer terug gebracht ik vond het niet leuk dat je zoveel chaos enzo moest gaan halen voor je pas weer missie kun unlocken.

  4.   
    rubenat's avatar

    ik weet niet welke spellen jij speelt, maar de goede spellen speel je in ieder geval niet

  5.   
    Codename_black's avatar

    rubenat schreef, "ik weet niet welke spellen jij speelt, maar de goede spellen speel je in ieder geval niet"

    Hij mag toch zelf weten welke spellen hij goed vind?, leven we nu ineens in de Soviet union onder stalin of wat? 🙄

  6.   
    ridiculus's avatar

    Deze lijst is top!
    maar waar blijft starcraft2 nu toch? 😡

  7.   
    Hoepkoen's avatar

    W00T dit is absoluut de beste top 10 tot nu toe! Fijn dat je Metro 2033 noemt en ook ben ik het roerend eens met het plaatsen van Monster Hunter Tri!

  8.   
    ProKillGhot's avatar

    ik vond moh ook een flinke teleurstelling na de té vette trailers 😕

  9.   
    RoHoutje's avatar

    Call of Duty Black Ops op nummer 5? Nou ja, het zij zo.

  10.   
    Rijstekorrel's avatar

    rubenat schreef, "ik weet niet welke spellen jij speelt, maar de goede spellen speel je in ieder geval niet"

    Ik speel er genoeg fable, gta, tomb raider, prince of persia,Need for speed underground, red ded redemption, god of war en nog meer zoals je op me profiel kan vinden.

    Dat ik nou niet van spellen als call of duty enzo van die schiet spellen houd betekent niet dat ik niet de goeie niet speel, iedereen heeft een eigen smaak met spellen en niet iedereen vind het zelfde leuk.

  11.   
    -050- Critical's avatar

    zonde hoor black ops. ipv bad company,,

    bc 2 rocked toch echt 😳

  12.   
    Kanisniper's avatar

    de eerste plek monster hunter tri geef ik je groot gelijk in, hoewel ik de game zelf niet heb vind ik het toch de beste wii game!