Nieuwe Robocop nog niet voorgoed van de tafel

Darren Aronofsky is nog altijd geïnteresseerd in het maken van een nieuwe Robocop-film. Eerst wil hij zijn werk aan The Wolverine afronden, maar daarna behoort een film over de mechanische politieman zeker tot de mogelijkheden. Naar eigen zeggen was het met name de situatie bij MGM die hem in de weg heeft gestaan:

Well, RoboCop may still happen one day, who knows? It’s MGM and hopefully they’ll clear their stuff up and I’m still interested. David Self wrote a great script, but the company went under so…
Nu het er naar uitziet dat MGM er wel weer bovenop gaat komen, lijkt niets het gewenste project van Aronofsky dus nog in de weg te staan. Hoewel zijn drukke programma nog een probleem zou kunnen vormen. Na The Wolverine staat in ieder geval Machine Man nog op hem te wachten, en hij wordt ook genoemd in verband met The Tiger van Brad Pitt.

Maar allicht heeft Robocop toch een streepje voor, nadat MGM al drie jaar tevergeefs geprobeerd heeft een nieuwe film rond het karakter van de grond te krijgen. Nu de studio langzaam weer opkrabbelt na aan de rand van faillisement te hebben gestaan, kon het ijzeren balletje wel eens gaan rollen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren