Programmeur id Software: Digitale distributie is de toekomst

Volgens John Carmack, programmeur van id Software, is de digitale distributie de toekomst van het uitgeven van spellen:

“It is the wave of the future for everything. Everybody knows that eventually [everything]will be digital distribution like this – it’s only a question of time. Clearly, packaged goods sales are still critical on the big platforms at this stage, but that’s all going to go away sooner or later.This is the model of the future.”
Een goed voorbeeld van zijn optimisme voor de digitale distributie is zijn liefde voor de App Store:
“You know, I really, really like the App Store platform as far as being able to remove obstacles to getting your product out. You don’t have to cut deals with publishers. It’s almost completely egalitarian on there. It’s great to see all the small teams that wind up making these breakout hit games for the Apple devices. The fact is; on this platform, we can go ahead deal with fifteen-a-day feedback on there and directly interact with the consumers, make changes and get things out”.
Zo te zien is de heer Carmack zeer positief over het principe en de uitvoering van digitale distributie. Maar wat vinden wij als gamers ervan?

  1.   
    tebannet's avatar

    Ik hoop het niet.
    Ik koop liever games in de normale winkel.

  2.   
    Broodbeleg's avatar

    id heeft ook veel games te koop staan op Steam en volgens mij loopt dat wel goed voor hen.

  3.   
    Kpyne's avatar

    no thanks. Ik hou het bij CD’tjes 😉

  4.   
    soulzx3's avatar

    cd’tjes zijn iets fijner ja als je m download en je wilt m opnieuw istaleren is t wel kut soms slaat hij al je games op maar sommige games die heel goedkoop worden krijg je geen cd ofzo bij en moet je dus spel opnieuw kopen

  5.   
    rocksteen's avatar

    hoeveel keer is dat al langsgekomen dat dit de toekomst is?? 🙄

  6.   
    limsma's avatar

    sony heeft het geprobeerd met de PSPGo maar dat bleek voor veel gamers ook niet te werken dus ik verwacht het nog niet

  7.   
    cookymonster's avatar

    ik heb ook liever cd’tjes maar ik vermoed dat het wel veel beter is voor het millieu (ik heb wel geen flauw idee hoeveel het kost om die servers waar je dan je game van download draaiende te houden)

  8.   
    GENERAL_DS's avatar

    cookymonster schreef, "ik heb ook liever cd’tjes maar ik vermoed dat het wel veel beter is voor het millieu (ik heb wel geen flauw idee hoeveel het kost om die servers waar je dan je game van download draaiende te houden)"

    onthoud wel dat disc produceren ook veel kost. en het vervoeren.

  9.   
    ExtremeDotCom's avatar

    neem nu dit als voorbeeld: Je pc crasht,geen back up,gevolg game kwijt…dus ook weer geld kwijt,dit heb je dus niet met een disc,je installeert hem gwn weer.. 🙄

  10.   
    DGonlag2's avatar

    Ik vind het juist mooi om die hoesjes in mijn kast te hebben staan. Met digitaal heb je niks tastbaars. Wel leuk als er eens heel goedkoop een spel is of voor een mini-game (bijvoorbeeld psp…). Maar anders is een cd’tje toch wel leuker. Of nog beter, Flash kaarten. (niet illegale maar de echte, voordat iemand het verkeerd begrijpt.)

  11.   
    desxeon's avatar

    Ik heb liever een Cd’tje, maar ik denk dat het in de toekomst wel gaat gebeuren dat je alles moet gaan downloaden en iedereen heeft dan wel sneller Internet.

  12.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”DGonlag2″ schreef, "Ik vind het juist mooi om die hoesjes in mijn kast te hebben staan. Met digitaal heb je niks tastbaars. Wel leuk als er eens heel goedkoop een spel is of voor een mini-game (bijvoorbeeld psp…). Maar anders is een cd’tje toch wel leuker. Of nog beter, Flash kaarten. (niet illegale maar de echte, voordat iemand het verkeerd begrijpt.)"

    Ja ik vind dat ook leuk die hoesjes heb je tenminste wat in je kast staan, Maar ja voor console blijft er voolopig wel schijfjes 😀

  13.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Paljas schreef, "neem nu dit als voorbeeld: Je pc crasht,geen back up,gevolg game kwijt…dus ook weer geld kwijt,dit heb je dus niet met een disc,je installeert hem gwn weer.. 🙄 "

    Idd dat is het nadeel. dus ik weet niet waarom die lui toch altijd weer die uitspraak doen. het is wel echt n nachtmerrie voor mij aan het worden, oh en de app store, daar heb je allemaal van die kleine games dat is leuk voor tussedoor maar ik ben een console gamer dus heb dr niets aan.

  14.   
    DeAdSeYe's avatar

    Paljas schreef, "neem nu dit als voorbeeld: Je pc crasht,geen back up,gevolg game kwijt…dus ook weer geld kwijt,dit heb je dus niet met een disc,je installeert hem gwn weer.. 🙄 "

    Je pc crasht, geen backup, gevolg game kwijt, dus ook weer geld kwijt? Dat snap ik even niet, er bestaat een functie tot je de game weer gewoon opnieuw kunt downloaden zonder te betalen? Dit zit namelijk aan je account verbonden.

    Bij steam heb ik bij zoveel games geen backup, en toch kan ik ze keer op keer opnieuw downloaden zonder te betalen.

    Snap niet waarom zoveel mensen er tegen zijn. Ik hoef geen vervoer kosten te betalen, zoals auto of openbaar vervoer (tenzij je met de fiets gaat). Verder kan ik een game aanschaffen en meteen downloaden, en zelf woon ik in een dorp. Game halen 20 min met de auto dan 10 min halen, dan weer terug 20 min met de auto. Dan heb ik 1 game al ver binnen op steam, hoef alleen op download te wachten. Cdtje moet ik ook nog eerst instaleren, spel up to date houden. Het zal echt niet veel verschillen, alleen het kost mij veel minder moeite. Backup maken doet wel wat langer, dat is 1 malig. En als ik spel weer wil instaleren, duurt het voor 10gb nog niet eens 5 min. 🙄

  15.   
    ExtremeDotCom's avatar

    DeAdSeYe schreef, "

    ”Paljas” schreef, "neem nu dit als voorbeeld: Je pc crasht,geen back up,gevolg game kwijt…dus ook weer geld kwijt,dit heb je dus niet met een disc,je installeert hem gwn weer.. 🙄 "

    Je pc crasht, geen backup, gevolg game kwijt, dus ook weer geld kwijt? Dat snap ik even niet, er bestaat een functie tot je de game weer gewoon opnieuw kunt downloaden zonder te betalen? Dit zit namelijk aan je account verbonden.
    Bij steam heb ik bij zoveel games geen backup, en toch kan ik ze keer op keer opnieuw downloaden zonder te betalen.
    Snap niet waarom zoveel mensen er tegen zijn. Ik hoef geen vervoer kosten te betalen, zoals auto of openbaar vervoer (tenzij je met de fiets gaat). Verder kan ik een game aanschaffen en meteen downloaden, en zelf woon ik in een dorp. Game halen 20 min met de auto dan 10 min halen, dan weer terug 20 min met de auto. Dan heb ik 1 game al ver binnen op steam, hoef alleen op download te wachten. Cdtje moet ik ook nog eerst instaleren, spel up to date houden. Het zal echt niet veel verschillen, alleen het kost mij veel minder moeite. Backup maken doet wel wat langer, dat is 1 malig. En als ik spel weer wil instaleren, duurt het voor 10gb nog niet eens 5 min. 🙄 "

    Het is niet overal zo..Tegenwoordig zoeken ze overal geld achter

  16.   
    painkillers's avatar

    ik vind digitaal aankopen nog altijd alsof da ge voor lucht betaald
    en wat is dan het nut van releases ik bedoel dat speciale is er dan af
    bv voor call of duty black ops nacht lancering (ben gegaan ) da heb ik niet met digitale distributie