Jeremy Renner neemt Mission: Impossible over van Tom Cruise

Paramount past een interessante tactiek toe in de aanloop naar de première van deel 4 in de Mission: Impossible serie. Men vreest dat Tom Cruise wellicht niet meer de publiekstrekker is die hij eens was; in samenhang hiermee werd het salaris van Cruise voor de film ook al flink gekort. Hij krijgt nu enkel nog zijn deel van de uiteindelijke opbrengsten van de film. Mission: Impossible – Ghost Protocol wordt daarom gepresenteerd als een meer op zichzelf staande film dan de voorgaande drie delen.

Daarnaast is men tot de conclusie gekomen dat een van de ondersteunende spelers als een soort back-up dient te fungeren, voor wanneer Cruise besluit er mee op te houden. Toen Jeremy Renner eind augustus aansloot bij het project, staken de geruchten dat hij de beoogde opvolger moest worden al snel de kop op. In een recent interview met MTV wordt dit door de acteur zelf al vrijwel bevestigd:

It’s a franchise to potentially take over … I can’t predict the future and what they want, but that’s certainly the idea.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren