Maker Shenmue zou graag aan derde deel werken

Shenmue, vroeger een zeer sterke serie, krijgt misschien een derde deel. Het Japanse blad Famitsu interviewde Yu Suzuki, de maker van de reeks. Ondanks dat de man niet meer bij SEGA zit, het bedrijf dat de rechten van de games bezit, werkt de man toch samen met SEGA via zijn eigen bedrijfje, YS Net.

Op de vraag of Shenmue 3 gerealiseerd gaat worden beantwoordde Suzuki dat de man er erg graag aan zou willen werken en dat het spel dan zou verdergaan waar het tweede deel ophield. Wel zou het spel een ongelooflijke voorbereiding nodig hebben om de immense schaal van de voorgaande titels te kunnen evenaren.

Shenmue was een DreamCast-titel die een flinke schare fans wist in te binden door diens vrijheid en vooruitstrevende grafische pracht. Shenmue II, dat zowel op de DreamCast alsmede de Xbox werd uitgebracht, bewandelde hetzelfde pad als diens voorganger, maar hield op met een grote cliffhanger. Een derde deel zou voor veel fans dus zeer welkom zijn.

Of er daadwerkelijk een Shenmue 3 in het verschiet ligt blijft vooralsnog onduidelijk, maar de kans is zeer aanwezig. Wanneer een echte aankondiging omtrent deze serie wordt gedaan laten we het jullie uiteraard weten.

  1.   
    Gheluwe's avatar

    beja, geef mij maar elders

  2.   
    Mr Sonic's avatar

    Ik zou graag een nieuw deel willen zien.