Remake van The Wizard of Oz?

Als Warner Bros haar zin krijgt komt er een verfilming van The Wizard of Oz, de klassieker uit 1939. Robert Zemeckis, bekend van Back To The Future, is al benaderd om de film te gaan regisseren. Opvallend is dat er voor gekozen wordt om het originele script uit 1939 te gebruiken, dat in het bezit is van Warner Bros. Dit omdat de studio streeft naar een zo getrouw mogelijke remake van het origineel.

Als de film er komt zal die moeten concurreren met Disney´s The Great And Powerful Oz. Daarnaast is Drew Barrymore bezig met Surrender Dorothy, die moet gaan over de reis naar Oz van de achter-achterkleindochter van de Dorothy uit de originele film. Het wordt afwachten of Warner Bros en Zemeckis dit ambitieuze plan doorzetten. Zemeckis heeft het momenteel in ieder geval druk genoeg met zijn 3D project Yellow Submarine (gepland voor 2012) en mogelijk de regie over Timeless.

Wizard of Oz was in zijn tijd een revolutionaire film door het gebruik van kleur en speelt daarmee een zeer prominente rol in de filmgeschiedenis. Een goed gegeven dat dergelijke films niet vergeten worden en dat het script ervan blijkbaar nog steeds aanspreekt bij de producers van onze tijd, maar of de nieuwe versie de klassieker echt eer aan kan doen moet nog blijken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren