Tarsem Singh voor nieuwe, duisterder Sneeuwwitje-film

Tarsem Singh gaat de film The Brothers Grimm: Snow White regisseren. Singh werd al een tijdje genoemd als regisseur van de nieuwe verfilming van het klassieke volkssprookje, een project van Brett Ratner. Enkele maanden geleden al maakte Relativity Media bekend dat er een nieuwe versie gemaakt gaat worden. Deze versie zou het oorspronkelijke verhaal van de gebroeders Grimm veel meer eer aan moeten doen dan voorgaande verfilmingen, bijvoorbeeld die van Disney.

In deze nieuwere versie, belooft Ratner, krijgen we meer actie te zien, zijn de dwergen weer de roofovervallers zoals in het sprookje van de Grimm-broers, en zal ook een draak niet ontbreken. De film zal duisterder worden dan het sprookje zoals de meeste mensen deze zich uit hun jeugd herinneren en ook met meer ruimte voor komedie. Iets wat in de traditie van vandaag de dag past, met de verfilming van Alice in Wonderland van een jaar geleden en de recente horror versie van Sinterklaas.

De film moet de concurrentie aan met twee andere Sneeuwwitje-verfilmingen die er aan zitten te komen: Snow White and the Huntsman van Universal (met Johnny Depp), en Snow White and the Seven van Disney, met de zeven dwergen als monniken. Een relatief onbekende naam als Tarsem Singh lijkt met dit gegeven een vreemde keus, maar de adembenemende visuele stijl waar Singh in zijn eerdere werk voor wist te zorgen kon wel eens net datgene zijn wat deze film nodig heeft om zich te onderscheiden van de rest.

De bedoeling is dat er in maart 2011 wordt begonnen met de opnames. Daarmee kon deze versie wel eens als eerste gaan verschijnen (misschien nog wel in 2011?) aangezien Universals versie pas op 21 december 2012 uit zou moeten komen en Disney nog geen data bekend heeft. Hierin heeft The Brothers Grimm editie alvast een streepje voor, het zal moeten blijken of Tarsem voor het volgende streepje weet te zorgen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren