Halo-film in beeld bij Dreamworks en Steven Spielberg

Het gerucht dat Steven Spielberg interesse zou hebben in de filmrechten van Halo doet al langer de ronde, maar nu melden anonieme bronnen dat Steven Spielberg en Dreamworks samen gaan werken om het project op het grote scherm te krijgen.

Directe aanleiding is de massale verkoop van Halo: Reach. In de eerste 24 uur na de release heeft de game al 200 miljoen dollar opgeleverd. De studio’s Century Fox en Universal zouden eerder al een Halo-film maken, maar zij trokken zich destijds terug toen de hype rond Halo leek af te nemen. Het vooruitzicht dat de film waarschijnlijk niet veel op zou leveren was genoeg reden om ermee te stoppen. Nu de gamereeks weer volop in de belangstelling staat, lijkt het zeker niet uitgesloten dat het filmproject opnieuw gestart wordt.

Het enige probleem lijkt momenteel nog Microsoft te zijn, die erg voorzichtig is met alle uitingen omtrent Halo. Men wil immers niet de zeer populaire franchise zomaar te grabbel gooien met een matige film. Het feit dat Steven Spielberg in beeld is om de regie te voeren, neemt mogelijk wat zorgen weg bij Microsoft.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren