Greenberg trekt line-up PlayStation Move in twijfel

Aaron Greenberg van Microsoft heeft in een interview de line-up van Sony voor de PlayStation Move in twijfel getrokken, met als reden dat veel games voor het apparaat nauwelijks aangepaste op controllers-gebaseerde titels zijn. Greenberg zei dat de line-up van Kinect in sterk contrast was met die van de Move, omdat volgens hem die games specifiek voor het apparaat zijn ontwikkeld.

“I think that most of the experiences designed for Kinect were designed from the ground up. The difference is, it seems, a lot of the games made for Move are really controller-based games that [developers have] added the Move functionality to.

Our approach has been different, because we feel that a controller is the best way to play games like Halo or Call of Duty. So we’d rather not have you have to choose between using a controller or motion controller; we’d rather design experiences that are uniquely made for Kinect. Now, there is the ability to have hybrid games that combine both – but we think those will be designed uniquely for that experience too.”

Natuurlijk zijn deze opmerkingen pas op waarde te schatten als je even in je achterhoofd ‘Wij van WC-eend adviseren WC-eend’ houdt. De Kinect line-up is namelijk niet echt gericht op de hardcore gamers, maar meer op het Wii publiek, dus daar kan ook kritiek op worden uitgeoefend.

 1.   
  Fischer's avatar

  De Kinect line-up is namelijk niet echt gericht op de hardcore gamers, maar meer op het Wii publiek, dus daar kan ook kritiek op worden uitgeoefend.

  Niet als je kijkt wat voor titels er op de TGS zijn getoond voor de Kinect.

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Eerste spelllen dan pas Γ©cht oordelen gast. πŸ™„ Ik vind hem best goed werken vooral met de game Sports Champions.
  maar helaas is gewoon het probleem dat er zooo ontzetend weinig (goeie) games zijn bij de launch. πŸ™

 3.   
  JonsoN's avatar

  Volgens mij is het Microsoft een beetje naar de bol gestegen, kritiek leveren op een ander zijn titels terwijl je nog helemaal niet weet hoe het gaat komen is in mijn ogen belachelijk.

 4.   
  MaTriX's avatar

  JonsoN schreef, "Volgens mij is het Microsoft een beetje naar de bol gestegen, kritiek leveren op een ander zijn titels terwijl je nog helemaal niet weet hoe het gaat komen is in mijn ogen belachelijk."

  Tja maar dat is iets wat elk bedrijf doet, Sony doet dit soort dingen ook bij MS je mot het gewoon zo zien het zijn net kinderen bij MS en Sony.

 5.   
  XTR17's avatar

  Enige interessante move titel voor mij zijn The Fight en Heroes on the Move. Dat move met alle games kan werken is een leuke optie, maar ikzelf ga hem niet gebruiken tenzij het misschien handiger dan een controller zal werken.

 6.   
  RoHoutje's avatar

  JonsoN schreef, "Volgens mij is het Microsoft een beetje naar de bol gestegen, kritiek leveren op een ander zijn titels terwijl je nog helemaal niet weet hoe het gaat komen is in mijn ogen belachelijk."

  Microsoft was nooit echt goed. Behalve met Fable III. Die ga ik wel spelen. πŸ˜‰

 7.   
  JonsoN's avatar

  MaTriX schreef, "

  ”JonsoN” schreef, "Volgens mij is het Microsoft een beetje naar de bol gestegen, kritiek leveren op een ander zijn titels terwijl je nog helemaal niet weet hoe het gaat komen is in mijn ogen belachelijk."

  Tja maar dat is iets wat elk bedrijf doet, Sony doet dit soort dingen ook bij MS je mot het gewoon zo zien het zijn net kinderen bij MS en Sony."

  Heb je gelijk in,
  maar het valt me op dat Microsoft hier wel de overhand in heeft.
  Ze zullen toch af moeten wachten.

 8.   
  PsYkOfOoL's avatar

  Dit is wel zo ik vond de launch games van de move niet zo sterk alleen Sport Championship en 2 games die worden gepatched dat vind ik wel tof ik wacht op LittlebigPlanet 2 Socom 4 en Killzone 3 ik hou niet van die casual games die kinect gaat uitbrengen ik zie mezelf nou niet echt springen als een gek in me kamer.

 9.   
  Ika Q's avatar

  Tjonge jonge, hoe komt Greenberg nou weer buiten de kinderkooi terecht ? πŸ˜†

 10.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  en dan noemen ze mij een fanboy, dan kan ik ook zeggen dat kinect gewoon rip-off van eyetoy is. 😑

 11.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik vind het op het moment allebei niks met games aanbod echt .

 12.   
  GameAC's avatar

  Misschien moet hij naar zijn eigen line-up kijken. Goede games zijn nog jaren weg.