Bioware: PC is gemaakt om op te gamen

In een interview met de website Computer and Videogames heeft Daniel Erickson, schrijver en designer bij Bioware, enkele interessante uitspraken over PC-gaming gedaan. Zo zei hij dat PC-gaming helemaal niet dood aan het gaan is en vindt hij de PC een platform dat gemaakt is om op te gamen.

    “Every two or three years we hear the announcement of fantasy being dead, PC gaming being dead and RPGs being dead. And yet, all of the biggest games that ever come out – that set the records – are nearly always PC games, and a lot of them are fantasy games.”

    “We all know the drawbacks of PC. We all scream at our boxes and try to make stuff work. But at the same time, the interface is made for games. The mouse/keyboard interface allows so much less restriction [than console].”

Bioware heeft de PC dus nog steeds hoog in het vaandel staan. Natuurlijk wisten we dat al wel, want het bedrijf is druk bezig met de PC-exclusive Star Wars: The Old Republic.

  1.   
    craz's avatar

    PC is gemaakt om games op te maken. En consoles zijn er om die games er op te spelen. 😛

  2.   
    GameAC's avatar

    Toch was de PC port van Mass Effect 2 niet perfect.

  3.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    GameAC schreef, "Toch was de PC port van Mass Effect 2 niet perfect. "

    Daar sluit ik mij bij aan! Laatste goede pc games waren voor mij toch wel: Modern warfare 2, Sims 3, anno 1404. En thats it. De rest vind ik echt 10x leuker op de x360.

  4.   
    Dark_Phoenix's avatar

    *yagamer
    Dat vind jij dus. Ik niet! Ik vind pc 10 x fijner en beter spelen dan op de consoles. Omdat je meer opties hebt in de instellingen en de multiplayer communities zijn toch vaak beter dan op de consoles. Voordeel van consoles maar ook een nadeel is dat de graphics worden aangepast op de prestaties van de consoles. Plus vind ik dat de consoles sommige genres meer ontwikkeld hebben zoals hack & slash. Maar daarom heeft pc goed rpg ontwikkeld en mmo + shooters niet te vergeten.

    Conclusie: Ik vind PC beter om mee te gamen.

  5.   
    Ika Q's avatar

    PC kan ook meer zolang er developers zijn die dat ook willen in plaats van een lompe port te maken. Dragon Age is hierbij een goede voorbeeld, PC versie was daarbij de allerbeste en geen enkele console kan daar dicht in de buurt komen.

  6.   
    limsma's avatar

    gelijk heeft hij een van de vetste game series ooit Total war is pc exlusive. de twee best gespeeld game ooit zijn PC excusive namelijk starcraft en WOW. en de PC is nog altijd mooier dan de Consoles

  7.   
    ckerigon's avatar

    limsma schreef, "gelijk heeft hij een van de vetste game series ooit Total war is pc exlusive. de twee best gespeeld game ooit zijn PC excusive namelijk starcraft en WOW. en de PC is nog altijd mooier dan de Consoles"

    en het ligt eraan wat je eisen zijn..
    En het is niet zo dat console’s altijd lelijker is dan de PC, maar ook op de engine waarop ze draaien.

  8.   
    BearsRidingTanks's avatar

    En om eerlijk te zijn is het gamen op een console ook een stuk goedkoper, Juist omdat ze altijd de spellen afstemmen om de console zelf hoef je nooit te upgrade in de gehele tijd dat je erop speelt(wat bij de pc wel moet of je moet flink geld neerleggen om hem zo lang te kunnen laten meegaan) maar het is en blijft een kwestie van wat je er voor overhebt natuurlijk

  9.   
    soulzx3's avatar

    Bioware: Gelijk, ik game al 8 jaar op mijn PC, ik heb ook games gespeeld zoals ME2, geen problemen mee gehad.
    En de PC heeft veel goede games, zoals bv. alle shooters die je maar op kunt noemen, zijn op de pc beter te spelen.
    en dan heb je natuurlijk ook nog games zoals C&C Warcraft Starcraft en Spellen zoals World of Warcraft.

    Mijn Conclusie : geef mij maar mijn PC, maar af en toe pak ik de console toch nog wel 😉

  10.   
    )GN(-Erik's avatar

    PC is beter voor Shooters, Racers, Strategie, RPG’s en Platform games :lol:.

  11.   
    Alfa Warrior's avatar

    Nee toch!

    Ik dacht dat men GTX 260 videokaart en Quad Core Q6600 processor er waren voor Microsoft office Paint *Slaat zichzelf op zen hoofd*, nou heb ik het dus altijd fout gedaan 😥

  12.   
    Bello 2185's avatar

    GamerGames schreef, "

    ”GameAC” schreef, "Toch was de PC port van Mass Effect 2 niet perfect. "

    Daar sluit ik mij bij aan! Laatste goede pc games waren voor mij toch wel: Modern warfare 2, Sims 3, anno 1404. En thats it. De rest vind ik echt 10x leuker op de x360. "

    MW2 voor de PC goed, nou dat vond ik toch wel een slechte PC titel…
    Op de console was er misschien niks mis mee, maar zo’n game zonder dedictated servers op PC uitbrengen en dan ook nog zoveel geld voor de mappacks vragen. Vond ik CoD5 toch beter waar alle mappacks gewoon gratis waren.

  13.   
    cookymonster's avatar

    )GN(-Erik schreef, "PC is beter voor Shooters, Racers, Strategie, RPG’s en Platform games :lol:."

    En dat zijn nu toevallig de games die ik graag speel. het is ook gewoon een kwestie van meningen waar je niet over kan discusieren en ik ben en blijf ee pc gamer, tenzij die game industrie van men voeten geen gamer meer gaat maken voor de pc dan zal ik noodgedwongen zijn om me toch een console aan te schaffen.

  14.   
    MaTriX's avatar

    Tja ik was voorheen een PC gamer maar werd doodziek van de beveiligingen, de updates die je pc elke keer nodig heeft en de driver updates het was elke keer wel iets dus heb de overstap gemaakt naar de X360 de PS3 en de Wii en vermaak me er prima mee, spelletje erin en gamen maar.

  15.   
    martijn901's avatar

    Ik ben het er mee eens een pc kan makkelijker mee gaan met de nieuwe technologie dan een console omdat je bij een pc bijvoorbeeld alleen een videokaart kan vervangen. Pc games beginner er nu ook mooier uit te zien dan console games.

    Alleen jammer dat iedereen download, als dat niet zou gebeuren weet ik zeker dat game op de pc nog vetter was.

    En wat al eerder werd vermeld pc is ook om games op te maken, dus al je de games er op kan maken dan moet je ze er ook op spellen. En ja ik heb zelf ook wel is 2d games geprogrammeerd.

    P.S. God of War en Killzone zou ik graag op de pc willen ook al heb ik een ps3 staan.

  16.   
    PixelShooter's avatar

    No shit sherlock,’ een PC is gemaakt om op te gamen’ 😛

  17.   
    Overload14's avatar

    ”martijn901″ schreef, "Ik ben het er mee eens een pc kan makkelijker mee gaan met de nieuwe technologie dan een console omdat je bij een pc bijvoorbeeld alleen een videokaart kan vervangen. Pc games beginner er nu ook mooier uit te zien dan console games.

    Alleen jammer dat iedereen download, als dat niet zou gebeuren weet ik zeker dat game op de pc nog vetter was.

    En wat al eerder werd vermeld pc is ook om games op te maken, dus al je de games er op kan maken dan moet je ze er ook op spellen. En ja ik heb zelf ook wel is 2d games geprogrammeerd.

    P.S. God of War en Killzone zou ik graag op de pc willen ook al heb ik een ps3 staan."

    God of war op de PC? Dat zou eigenlijk best irritant zijn denk ik. Een hack en slash/platformer game speelt het best op een console vind ik.

  18.   
    JonsoN's avatar

    ”Overload14″ schreef, "[quote=”martijn901″]Ik ben het er mee eens een pc kan makkelijker mee gaan met de nieuwe technologie dan een console omdat je bij een pc bijvoorbeeld alleen een videokaart kan vervangen. Pc games beginner er nu ook mooier uit te zien dan console games.

    Alleen jammer dat iedereen download, als dat niet zou gebeuren weet ik zeker dat game op de pc nog vetter was.

    En wat al eerder werd vermeld pc is ook om games op te maken, dus al je de games er op kan maken dan moet je ze er ook op spellen. En ja ik heb zelf ook wel is 2d games geprogrammeerd.

    P.S. God of War en Killzone zou ik graag op de pc willen ook al heb ik een ps3 staan."

    God of war op de PC? Dat zou eigenlijk best irritant zijn denk ik. Een hack en slash/platformer game speelt het best op een console vind ik.[/quote]

    True,

    Zo is het ook bij DMC3 voor PC, niet te spelen zonder controller.
    En ja, ik vind de PC ook wel om op te gamen, shooters spelen nog altijd het best op de PC.
    Racespellen daarentegen vind ik beter spelen op een console.

  19.   
    Stewie Griffin's avatar

    Gamen op de PC is beter…ik heb vroeger de Playstation 2 en een xbox gehad maar gamen op de PC is en mooier en gewoon ja beter. Als ik nu zou gamen op een console dan verlies ik, ik ben het niet gewend en ik wil eigenlijk alleen maar gamen op de PC.

  20.   
    Tadao's avatar

    Mwah, bij mij hangt het gewoon af van het spel, bijvoorbeeld,rts en shooters for pc, en rpg voor consoles,I dunno, teveel games om alles te categorizeren (of hoe je het ook zegt xD),anyways, zoiets bepaal ik liever game bij game voor mezelf o.o

  21.   
    delta62's avatar

    SWTOR wordt in ieder geval awesome!

  22.   
    Menyz0r's avatar

    metroidprime_freak schreef, "En om eerlijk te zijn is het gamen op een console ook een stuk goedkoper, Juist omdat ze altijd de spellen afstemmen om de console zelf hoef je nooit te upgrade in de gehele tijd dat je erop speelt(wat bij de pc wel moet of je moet flink geld neerleggen om hem zo lang te kunnen laten meegaan) maar het is en blijft een kwestie van wat je er voor overhebt natuurlijk"

    goedkoper ? , Op de pc krijg je tenminste nog gratis DLC’s, ik hoef tenminste niet elke keer microsoft points te dokken voor een mini-dlc

  23.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Menyz0r schreef, "

    ”metroidprime_freak” schreef, "En om eerlijk te zijn is het gamen op een console ook een stuk goedkoper, Juist omdat ze altijd de spellen afstemmen om de console zelf hoef je nooit te upgrade in de gehele tijd dat je erop speelt(wat bij de pc wel moet of je moet flink geld neerleggen om hem zo lang te kunnen laten meegaan) maar het is en blijft een kwestie van wat je er voor overhebt natuurlijk"

    goedkoper ? , Op de pc krijg je tenminste nog gratis DLC’s, ik hoef tenminste niet elke keer microsoft points te dokken voor een mini-dlc "

    Plus zijn de games zo i zo 10 of 20 euro duurder dan de pc variant. Trouwens je kunt tegenwoordig goedkope goede pc halen. Voor 400/500 euro kun je 3 jaar gamen zonder problemen net als een console dus. Console verouderd ook na 4 jaar omdat er dan een nieuwe console uitkomt. Dus gepraat dat de console goedkoper is dan de pc is bull shit. Het is alleen minder gedoe wat Matrix50 aangaf.

  24.   
    killingdj0's avatar

    ik ben hier mee eens 😀

  25.   
    yaxxo's avatar

    Menyz0r schreef, "

    ”metroidprime_freak” schreef, "En om eerlijk te zijn is het gamen op een console ook een stuk goedkoper, Juist omdat ze altijd de spellen afstemmen om de console zelf hoef je nooit te upgrade in de gehele tijd dat je erop speelt(wat bij de pc wel moet of je moet flink geld neerleggen om hem zo lang te kunnen laten meegaan) maar het is en blijft een kwestie van wat je er voor overhebt natuurlijk"

    goedkoper ? , Op de pc krijg je tenminste nog gratis DLC’s, ik hoef tenminste niet elke keer microsoft points te dokken voor een mini-dlc "

    kijk eens naar de console modding community, kan niet op je consoles, pc kan je ook nog op modden

  26.   
    EnVy DaMaG3R's avatar

    ik speelde altijd shooters/strategie op de pc,maar op een gegeven moment was ik het zat met alle hacks,het begon al bij starcraft map hack en dat soort troep,cod1 cod2 Bf1942 vietnam bf2 Aimbot’s.En om de zoveel tijd moet je weer nieuwe processor of video kaart kopen,wordt je ook wel gek van,dusja ik ben een console gamer geworden:P

  27.   
    Fox's avatar

    GamerGames schreef, "

    ”GameAC” schreef, "Toch was de PC port van Mass Effect 2 niet perfect. "

    Daar sluit ik mij bij aan! Laatste goede pc games waren voor mij toch wel: Modern warfare 2, Sims 3, anno 1404. En thats it. De rest vind ik echt 10x leuker op de x360. "

    heb jij ze dan op alle 2 consolen?

  28.   
    soulzx3's avatar

    foxforgames schreef, "

    ”GamerGames” schreef, "[quote=”GameAC”].."

    Daar sluit ik mij bij aan! Laatste goede pc games waren voor mij toch wel: Modern warfare 2, Sims 3, anno 1404. En thats it. De rest vind ik echt 10x leuker op de x360. "

    heb jij ze dan op alle 2 consolen?
    [/quote]

    Sorry, maar de PC=geen console, maar een Platform

  29.   
    Alias's avatar

    Een console is ook gewoon een Platform hoor. 😉

  30.   
    DutchFreeze's avatar

    Dark_Phoenix schreef, "*yagamer
    Dat vind jij dus. Ik niet! Ik vind pc 10 x fijner en beter spelen dan op de consoles. Omdat je meer opties hebt in de instellingen en de multiplayer communities zijn toch vaak beter dan op de consoles. Voordeel van consoles maar ook een nadeel is dat de graphics worden aangepast op de prestaties van de consoles. Plus vind ik dat de consoles sommige genres meer ontwikkeld hebben zoals hack & slash. Maar daarom heeft pc goed rpg ontwikkeld en mmo + shooters niet te vergeten.

    Conclusie: Ik vind PC beter om mee te gamen. "

    +1! Niet helemaal op de manier waarop ik het zou zeggen, maar wel mijn mening 🙂