Nieuwe beperkingen voor online games in China

Het Chinese ministerie van Cultuur heeft aangegeven vanaf 1 augustus nieuwe beperkingen en regels in te stellen voor het gebruik van MMO’s en andere online games. De nieuwe regels zouden minderjarigen moeten beschermen tegen bepaalde content als ze online spelen en daarnaast ook het risico van een gameverslaving moeten verkleinen.

De nieuwe regels zullen de aankoop van in-game spullen en andere diensten in online games beperken tot alleen virtueel geld en minderjarigen zullen zelfs totaal niet in de gelegenheid worden gesteld om virtuele transacties te doen. De groei van gamers, die nu een populatie van 93 miljoen bedraagt en in een aantal jaar zelfs 100 miljoen er bij kan krijgen, wordt met sceptische ogen door de Chinese communistische regering aangezien.

 1.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  ”De nieuwe regels zouden minderjarigen moeten beschermen tegen bepaalde content als ze online spelen en daarnaast ook het risico van een gameverslaving moeten verkleinen.”

  Ik dacht ”lol :P” Als ik me ergens registreer geef je toch niet je echte geboorte datum op? Anders mocht ik lord of the rings, battlefield 2 toen des tijds niet spelen. Laatstaan nu… Dus bij EA altijd een Fake geboortedatum opgeven vind ik niks raars mee 😀 Enof andere sites.

 2.   
  railgun's avatar

  GamerGames schreef, "”De nieuwe regels zouden minderjarigen moeten beschermen tegen bepaalde content als ze online spelen en daarnaast ook het risico van een gameverslaving moeten verkleinen.”

  Ik dacht ”lol :P” Als ik me ergens registreer geef je toch niet je echte geboorte datum op? Anders mocht ik lord of the rings, battlefield 2 toen des tijds niet spelen. Laatstaan nu… Dus bij EA altijd een Fake geboortedatum opgeven vind ik niks raars mee 😀 Enof andere sites."

  ja doe ik ook alleen ik raak soms me account dan kwijt en dat is dan balen 😆

 3.   
  killingdj0's avatar

  100miljoen is weinig vergelijken met 6miljard

 4.   
  nuclearnemo's avatar

  200 miljoen…op de 1.3 miljard chinezen…is niet heel erg veel…ik bedoel…das nog minder dan 2 op de 10 chinezen….denk dat wij daar in Nederland makkelijk overheen gaan..:roll:

 5.   
  MaTriX's avatar

  Arme chinezen, en ik denk dat het daar in china wel anders gaat dan vals geboortedatum op geven.

 6.   
  PixelShooter's avatar

  nuclearnemo schreef, "200 miljoen…op de 1.3 miljard chinezen…is niet heel erg veel…ik bedoel…das nog minder dan 2 op de 10 chinezen….denk dat wij daar in Nederland makkelijk overheen gaan..:roll: "

  100 miljoen op 1.3 miljard Chinezen… Da’s in mijn ogen wél veel.
  Neem 10 mensen, ‘gegarandeerd’ dat er daar telkens eentje bijzit die gamet en dus aan deze beperkingen gebonden is. 10% is veel, te veel. Maar goed, verslaafd zijn is ook niet goed. Alleen is het ’n spijtige zaak dat gamers dat zelf niet mogen bepalen voor zichzelf.

 7.   
  nuclearnemo's avatar

  PixelShooter schreef, "

  ”nuclearnemo” schreef, "200 miljoen…op de 1.3 miljard chinezen…is niet heel erg veel…ik bedoel…das nog minder dan 2 op de 10 chinezen….denk dat wij daar in Nederland makkelijk overheen gaan..:roll: "

  100 miljoen op 1.3 miljard Chinezen… Da’s in mijn ogen wél veel.
  Neem 10 mensen, ‘gegarandeerd’ dat er daar telkens eentje bijzit die gamet en dus aan deze beperkingen gebonden is. 10% is veel, te veel. Maar goed, verslaafd zijn is ook niet goed. Alleen is het ’n spijtige zaak dat gamers dat zelf niet mogen bepalen voor zichzelf."

  Er komen er 100 miljoen bij in de komende 5 jaar…dus dan zit je aan bijna 200 miljoen gamers..

 8.   
  Sarge's avatar

  Pff, communisme, voor niks goe..

 9.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  nuclearnemo schreef, "

  ”PixelShooter” schreef, "[quote=”nuclearnemo”].."

  100 miljoen op 1.3 miljard Chinezen… Da’s in mijn ogen wél veel.
  Neem 10 mensen, ‘gegarandeerd’ dat er daar telkens eentje bijzit die gamet en dus aan deze beperkingen gebonden is. 10% is veel, te veel. Maar goed, verslaafd zijn is ook niet goed. Alleen is het ’n spijtige zaak dat gamers dat zelf niet mogen bepalen voor zichzelf."

  Er komen er 100 miljoen bij in de komende 5 jaar…dus dan zit je aan bijna 200 miljoen gamers..[/quote]

  Als er om de 5 jaar 100 miljoen verslaafden erbij komen, betekent dat: 13x 5 = 65 jaar. Dus binnen 65 jaar zijn er een overbevolking aan beeldschermen in China 😛

 10.   
  R1chardTM's avatar

  Ach in mijn zes weken in China had ik al binnen enkele dagen een programmaatje verkregen die alle internet restricties van China weet te omzeilen. 😆

 11.   
  Thundergamer's avatar

  Zo dat is echt erg naar mijn mening. Wat als ze de bijv. de CoD mappacks willen kopen of WoW willen spelen 🙁 😮
  Dat moet zuigen in dat kut land van ze 😕

 12.   
  GENERAL_DS's avatar

  R1chard schreef, "Ach in mijn zes weken in China had ik al binnen enkele dagen een programmaatje verkregen die alle internet restricties van China weet te omzeilen. 😆 "

  whaha 😆