Meer informatie over Rock Band 3-instrumenten doemt op

We wisten al dat Harmonix een deal omtrent de Rock Band 3-accessoires met Mad Catz had gesloten. Veel informatie over de nieuwe instrumenten hadden we echter nog niet. Vandaag kunnen we jullie daar echter heel wat meer over vertellen.

Laten we beginnen met het keyboard, waar we gisteren al meer over te horen kregen. Het keyboard zal 25 toetsen bevatten, waar in totaal twee octaven mee gespeeld kunnen worden. Het is mogelijk om het op een plat oppervlak te leggen en te spelen, maar het zal ook mogelijk zijn om het keyboard om je lichaam te hangen en te spelen. Het keyboard zal niet alleen door het spel herkend worden, want het kan ook op de computer aangesloten worden en naast de piano noten kunnen de gitaar- en baslijnen ook met het keyboard gespeeld worden.

De nieuwe gitaar heeft dit keer geen knoppen maar zes snaren en 17 fretten. De snaren kunnen op een realistische manier bespeeld worden en er is zelfs een mogelijkheid om tijdens het spelen snaren te muten. Ook de nieuwe gitaren zullen door een PC herkend kunnen worden. Het drumstel is natuurlijk ook niet vergeten, want er zijn drie extra bekkens aan toegevoegd. Deze bekkens zijn bekleed met een speciaal rubber, zodat het bespelen ervan weinig geluid zal maken.

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel mooi en uitdagend, maar het prijskaartje wat aan de nieuwe instrumenten hangt zal toch heel wat gamers afschrikken. Het keyboard gaat namelijk $79,99 kosten, de gitaren zelfs $149,99 en de drie nieuwe bekkens voor het drumstel $39,99. Voor het keyboard en het drumstel wordt ook nog eens een speciale adapter verkocht ($39,99), waarmee de menu’s bestuurd kunnen worden. Hoeveel een pakket met alle instrumenten moet gaan kosten in nog niet bekend, maar dat Rock Band 3 een duur maar wel realistisch grapje gaat worden is duidelijk.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    stuffedgamer's avatar

    leuk concept, maar dat ze nu nog ff fixen dat ik mn echte gitaar kan gebruiken ipv een nieuwe controller die de 2 mixed, andere developers hebben dit al semi werkend, heb t eerder gezien…

  2.   
    GameAC's avatar

    Duur is een understatement.

  3.   
    Fox's avatar

    ik zie het verschil niet =

  4.   
    GameAC's avatar

    foxforgames schreef, "ik zie het verschil niet ="

    Wat. Hoe kan je nou niet zien dat de gitaar strings heeft. Dat is toch echt anders dan de vorige RB gitaren.

  5.   
    RemcoM94's avatar

    erg leuk aangezien de meeste mensen zo zeuren dat je niet eens echt realistisch speelt,en dit is toch dé manier om dat te doen.(tenzij ze zoals stuffedgamer zegt; een echte gitaar er op aan kunnen sluiten)

    maar idd wel erg duur grapje :S

  6.   
    Ruudjee's avatar

    Kom op zeg.. welke mongool gaat er nou $150,- neerleggen voor een net-niet-echte gitaar.. voor dat geld heb je al best een degelijk gitaartje met een mooie versterker.. geef dan je geld daar aan uit :’)